Obligatoriu termostat la centrale?
Raspunsuri - Pagina 2
cgeea spune:
la noi e al doilea an cu centrala, nu am pus termostat imediat, ca era vara cand am montat-o
Dar cum a dat frigul, am fugit sa cumpar unul, ca ajungeam cu sotul sa ne paruim: el dadea mai cald, eu mai frig. Asa ca am cumparat termostat cu fir, pe care l-am montat in celalalt capat al casei - s-au tras firele pe langa pexal, in cea ma rece incapere. Din cate stiu, mai toate termostatele de pe piata au sisteme de reglare cu destul de multe programe. Al meu are temp de zi si noapte - tu decizi la ce ora incepe ziua si cand se termina, are bine-nteles si ceas - si se poate regla pentru fiecare zi a saptamanii. De ex, de luni pana vineri pui temp de noapte pana la ora la care ajungi acasa de la serviciu. Diferenta dintre temp de zi si de noapte e mica 1-2 grade, ca sa nu patesti cum spune maggda. Mai are si program de vacanta. Si poti oricand sa sari perte programarea initiala si sa-i ceri ca pt x ore sa dea y grade.
Cand am cumparat anul trecut "scula" am oscilat si eu intre cu si fara fir. Mi s-a spus ca alea fara pot interfera cu alte chestii pe care le mai ai prin jur: aparat de radio sau mai stiu eu ce. Acu', eu nu ma pricep, ca nu-s inginer decat textilist
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
coraly spune:
Voi ce stiti? Termostatul se poate monta si de catre altcineva decat firma care a pus centrala?
Ai mei au pus centrala de la romstal, montata de ei, si cu contract de intretinere si garantie platit pt 1 an - 1 mil si ceva. Iar acum dupa cateva sapt cand s-au dus la ei sa cumpere si termostatul, li s-a spus ca asta se considera lucrare separata si se taxeaza cu 30 euro deplasarea la domiciliu, plus manopera!!!!!! Astia sunt chiar nesimtiti?
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
Angelinne spune:
of of.... chiar ca nesimtiti...oricum am inteles ca se poate monta de oricine sau te duci si iei un termostat fara fir si la ala chiar nu mai tre sa faci nimic...
cgeea spune:
da, il poate monta oricne. La noi l-a montat un amic. La cateva saptamani am inceput sa am probleme cu niste conectori (oare asa se cheama ???) de curgea apa pe parchet si a trebuit sa chem pe cineva de firma care a montat centrala sa rezolve problema. Si pt ca montasem termostatul fara sa-i intreb pe ei, l-am demontat (crizata rau ) ca sa-l monteze ei . Si l-au montat.....au smuls 2 fire din centrala si cica leaga matale doamna cu firele de la termostat. Pai nenea ala de -l pusese prima data lucrase cu grija si frumos.
Deci: momteaza termostatul cu cine stii ca se pricepe, nu-i musai sa fie cel care a montat centrala.
pozele noastre
Rufus spune:
Termostatul l-am montat eu. Si nu-s vreun meserias...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
coraly spune:
Dar nu se pierde garantia la centrala?
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
cgeea spune:
nu, nu se pierde garantia, si eu am avut o grija
pozele noastre