Mamici norocoase de sept-oct 2008 (153)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelynna82

Lidia ma bucur pt tine numai maine nu-i poimaine. Felicitari pt carut

37+ mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe

Eco

www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

A mai ramas 21 zile incepand de azi 18.09.2008....productie de morcovi en-gros [:P]

Multumim...nu stiu de ce dar sunt mult mai OK ..acum ca am carut ..
si parca am aminat-o destul ..desi ea e cea care a stat acolo cuminte..cind eu ca nu mai speram sa prind BABY EXPO..

in sfirsit ..probabil ca m-am mai obisnuit cu ideea ..ca voi naste .."programat"...

LIDIA (39w+)cu Izabella-Cleopatra si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/" target="_blank">Camera Izabella
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606967679703/" target="_blank">Camera Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui babytza

Lidia deci sambata bagam agitatele pentru tine !!!! Felicitari pentru alegerea zilei !!! Si multa bafta !!!

Valentina 37 + David

Asa creste gandacelul nostru

poze

...
multe.. multe.. agitate ..ca e nevoie pentru..SAMBATA .

LIDIA (39w+)cu Izabella-Cleopatra si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/" target="_blank">Camera Izabella
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606967679703/" target="_blank">Camera Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankussa spune:

Burtici si in special mamici care ma lamureste si pe mine:

* apa rupta de azi dimineata si eliminat dop
* dureri ca la ciclu care sunt constante
* contractii (ca totusi eu asta sper sa fie) nu prea dureroase (simt cum se intareste burtica si ma tine asa cateva secunde bune)

Seamana simptomele astea a inceput de travaliu? ca daca ma duc la spital si ma ami trimit astia odata acasa innebunesc.

Pup

AMR...sa zicem ca pana duminica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna fetelor,

Si noi am fost la targul Baby Expo, unde am lasat o groaza de banuti. Am cumparat carucior Brevi Grillo, patut pliant Brevi Dolce Sogno, cosmetice de la Mustela, un set pentru nou nascuti de la Avent, garderoba completa de toamna-iarna pentru fiica-mea si inca ceva de imbracat pentru bebelus. Noi studiasem prin magazine si pe net oferta la carucioare/patuturi, asa incat cand am mers la targ imi era foarte clar ce voi cumpara. Altfel mie imi place ca aici gasesti toate firmele la un loc, si nu alergi din magazin in magazin.

Vroiam sa le intreb pe mamicile care folosesc batista bebelusului... Au bebelusii vostri nasul infundat sau cu mucozitati??? Caci si eu am acasa batista bebelusului, dar nu am folosit-o decat cand avea fiica-mea vreo 4 luni, si atunci pentru ca era racita si plina cu mucisori.

Tinem pumnii pentru mamicile care urmeaza sa nasca zilele astea... Sa aveti o nastere usoara si bebei papaciosi!

Steluta (38w+) cu si cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danucu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ankussa

Burtici si in special mamici care ma lamureste si pe mine:

* apa rupta de azi dimineata si eliminat dop
* dureri ca la ciclu care sunt constante
* contractii (ca totusi eu asta sper sa fie) nu prea dureroase (simt cum se intareste burtica si ma tine asa cateva secunde bune)

Seamana simptomele astea a inceput de travaliu? ca daca ma duc la spital si ma ami trimit astia odata acasa innebunesc.

Pup

AMR...sa zicem ca pana duminica

Ankussa

Nu stie nimeni sa raspunda Ankussei?

Ankussa, nu pot sa inteleg cum de te-au lasat sa te intorci acasa avand apa rupta. Aici ne-au zis clar: apa rupta, de urgenta directia maternitate indiferent daca avem contractii sau nu. Nu mai avem voie sa facem baie, e risc de infectie, baia o putem face la spital in mediu steril. Doar un dus e permis, daca vrei neaparat.

Din pacate nu pot sa te ajut, ca nu am nascut inca si nu stiu cum e. Eu am avut reprize de contractii si crampe dar nu au crescut in intensitate si nici nu au fost regulate. Dop am pierdut si eu saptamana trecuta.
Incearca sa cronometrezi contractiile sa vezi la ce interval sunt. Daca sunt regulate si urca in intensitate, directia maternitate. Nu astepta sa le ai la 5 minute avand in vedere ca ai apa rupta.

Iti tin pumnii.

38+

Baby inside

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Ankussa uite ce am gasit

Care sunt semnele ca se apropie travaliul?

De 9 luni te pregatesti si astepti debutul travaliului, eveniment emotionant care vesteste venirea pe lume a copilului tau. Daca esti la prima ta sarcina este normal sa fii un pic ingrijorata si sa ai #8220;teama de necunoscut#8221;, dar teama va trece odata ce travaliul va incepe.

In majoritatea cazurilor, travaliul poate incepe intre saptamanile 38-42 de sarcina si el poate debuta in mod spontan sau poate fi provocat (travaliu indus) printr-o interventie medicala.

Desi nimeni nu poate calcula data exacta a nasterii, exista anumite semne si simptome care prevestesc inceputul travaliului, dar acestea pot aparea in mod diferit si se pot combina in orice ordine:
Eliminarea dopului de mucus cervical
Senzatia ca fatul #8220;cade#8221; in cavitatea pelvina si exercita presiune in zona pelvina sau rectala
Contractii usoare
Usoara scadere in greutate
Durere #8220;surda#8221; de spate
Crampe si disconfort abdominal, tulburari de tranzit intestinal (diaree sau mai rar constipatie)
Senzatie de neliniste, anxietate
La examenul medical doctorul observa inia o pauzarea si dilatarea colului uterin
Ruperea spontana a membranei amniotice (#8220;ruperea apei#8221;)
Frecvent primul semn de incepere a travaliului este eliminarea vaginala a unei substante gelatinoase cu putin sange- acesta reprezinta dopul de mucus produs de glandele colului uterin. Acest dop are rol de bariera, astupa cervixul si il protejeaza de patrunderea infectiilor.

Ruperea spontana a membranei amniotice reprezinta scurgerea vaginala de lichid amniotic in cantitate mai mica sau mai mare. Daca scurgerea este in cantitate mica ea poate fi confundata cu urina, iar daca este in cantitate mare ea continua sa se scurga si poate uda mai multe tampoane.

Contractiile uterine se pot declansa spontan, uneori constituind primul semn al debutului travaliului. Initial contractiile sunt usoare (una sau doua contractii la 10-15 minute avand o durata medie de 30 de secunde). Cand travaliul propriu-zis incepe, durata contractiilor creste si ele se produc mai frecvent. Daca contractiile uterine nu debuteaza la 24 de ore de la ruperea spontana a membranei amniotice, atunci ele sunt stimulate cu preparate medicamentoase.

Falsul travaliu

Desi travaliul propriu-zis nu a inceput inca, poti experimenta falsul travaliu ca un semn ca fatul se pregateste sa vina pe lume. Contractiile resimtite in cazul travaliului fals sunt:
neregulate si scad in intensitate dupa un timp
nu le creste frecventa
se vor ameliora daca faci cativa pasi sau daca iti schimbi pozitia
vei resimti o durere abdominala si nu una de spate

Sper sa te ajute cu ceva , articolul e preluat de pe http://www.k i d z .ro/articol/Nastere/1619/Care-sunt-semnele-ca-se-apropie-travaliul.html

37+ mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe

Eco

www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

A mai ramas 21 zile incepand de azi 18.09.2008....productie de morcovi en-gros [:P]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambetmic spune:

ankusa, SUNT SEMNE CLARE DE TRAVALIU, FUGA LA SPITAL

noi suntem cam tristi azi, fost la eco si guguloiu s-a cam pierdut pe drum ... adica are abia 2550 grame si 35 de sapt dupa eco in cond in care dupa UM ar trebui sa aiba 37 ...
e mai mic cu 10 zile decat trebuie
in fine, nu asta m-a deranjat asa tare, ca doar am tot auzit pe aici cazuri d'astea
problema a fost ca am facut testul non-stres si in timpul lui a avut o scadere de ritm cardiac ce a alarmat medicul de la urgenta ...
stateam pe spate, m-a intors pe stanga si lucrurile si-au intrat in normal, acum am interdictie la stat pe spate...
ca pozitie asa cum ma asteptam e cu capul in sus si a ramas stabilita ca modalitate de nastere cezariana (coroborand pozitia cu restul afectiunilor mele)
marti m-a chemat iar la test non-stres si apoi vineri sau sambata viitoare la eco ca sa vedem evolutia in sapt asta ...
eu incerc sa fiu cat mai linistita psihic ca sa nu-l agit si pe guguloi
pe de o parte as vrea sa mai stea in burtica ca sa mai ia in greutate si sa mai creasca, pe alta parte, daca acolo nu se simte asa bine ... ma gandesc ca mai bine il scoatem si il facem voinic apoi

cam asta-i cu noi
noapte usoara tuturor (eu belesc ochii pe aici pt ca nu-mi gasesc locul ...n-am stare sa fac nani )

36+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankussa spune:

Angelynna, Zambet mic, Danucu, deocamdata ma iau transpiratiile prin casa, mi se intareste burtica dar la intervale neregulate.

Am fost azi dimineata la spital la o ora dupa ce mi s-a rupt apa, m-au controlat ca sa vada clar daca e vb despre apa sau altceva (desi nu stiu de ce era nevoie de un control vaginal atata timp cat imi siroia pe picioare ) mi s-a dus si dopul la o ora dupa control, si totusi m-au lasat sa plec acasa. Mi se intarea si atunci burtica un pic dar nu prea tare si au considerat ca nu e cazul sa ma interneze. Cat despre dus mi-au zis ca e indicat sa fac cat mai multe dusuri ca sa nu se instaleze vreo infectie.
Daca va spun ca mi-au depistat si un pic de febra pe care au tratat-o cu 2 paracetamoale si tot mi-au dat drumul...

Sincer acum as vrea sa gasesc sa dau bani la cineva numai sa se ocupe de mine ca astia sunt nebuni... Oricum chiar daca pana dimineata nu am contractii regulate ma duc peste ei, sau poate chiar mai devreme.

Pup mult fetele si sar`mana de raspunsuri
AMR...da` cine mai stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Se vede ca au inceput sa iasa bimboceii si ca mamicile sunt din ce in ce mai ocupate.Ma asteptam sa fie mai multe pagini pline...
Si noi am fost ocupati azi, saraca bubulica a trecut azi prin niste chinuri. A trebuit sa ii facem analizele ca dobitocii din spital nu le-au facut. Si am lasat-o pe mana asistentelor, chiar nu ma lasa sufletul sa stau acolo cu ea, cred ca as fi lesinat. Cand au terminat si am vazut-o cu ochisorii rosii de plans, mi s-a oprit inima in loc. E asa mica si chinuita saracuta de ea. Si acum mai tresare in somn.

Oricum are si o mami nebuna care o adoarme tot in brate si o dragaleste si acum scrie cu o mana ca cealata o tine pe pitica de mana si o mangaie.

Ankussa nici pe mine nu m-au luat in serios pana nu am avut contractii regulate. M-au internat, dar atat. M-au luat in considerare numai cand am zis ca am contractii regulate, dureri aveam numai la contractii, nu constant.

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Salutare mamici si burtici!De 2 zile imi merge net-ul mai mult nu, am ramas bine in urma...

Ankussa febra putin crescuta poti sa ai la inceput de travaliu...Oricum du-te iar cel tarziu maine dimineata orice s-ar intampla, desi nu cred ca te mai tine atat. Daca vezi ca te trimit iar acasa spune-le si tu ca a miscat ft putin bb in ultimele 24 de ore, macar o monitorizare sa-ti faca. Eu cu apa rupta am stat 10 zile in spital ce-i drept si cu monitorizare zilnica, dar nu ma durea nimic - dupa ce au inceput durerile in 24 de ore am nascut. Unii spun ca este mai sigur acasa cu apa rupta ca nu intri in contact cu atatia crocobauri ca in spital...

Danucu nu vreau sa va sperii dar eu din mediu "steril" de la spital m-am ales cu klebsiella dupa 10 zile de stat acolo, desi la internare nici macar candida n-aveam... Serban a avut insa noroc si nu a apucat sa se infecteze slava domnului.

Zambetmicnu te alarma cu acea cadere cand ai stat pe spate, se intampla la sfarsitul sarcinii daca stai pe spate deoarece apasa pe vena cava parca si nu se mai face bine transferul intre bb si tine. De aceea ai interdictie sa stai pe spate. La mine incepand cu sap 33 s-a manifestat dar din fericire daca pot spune asa mi se facea si mie rau in cateva minute dupa ce ma asezam pe spate asa ca am tinut ft usor minte. Mai nashpa a fost ca in timpul operatiei nu am putut sta altfel si am mai si baut putina apa inainte, motiv pt care am vomat pana au scos-o pe Mara - destul de neplacut, ce sa zic, dar asta este...

igiena guriiam vazut ca vorbeati de glicerina pt gurita. Tot de la dr C citire NU glicerina boraxata. Cereti la farmacie glicerina cu nistatin sau stamicin si specificati ca nu vreti boraxata. Tot ce e gata preparat e boraxata, trebuie sa o prepare ei acolo daca o vreti simpla.

Babytza uau, mai e putin, tinem pumnii. Si sa stii ca daca va considera ca e cazul te poate baga si miercuri dupa amiaza sau seara in cezariana de urgenta, altfel vei ramane pe joi dimineata cred.

Felicitari tuturor mamicilor care au nascut in ultimele zile!

MA duc la nani ca acu se trezeste mandra din nou! mamici si bebici frumosi!

Nadina, mama de Serban (20.08.2005 ) si Mara 39+

AMR 1 ZI!!!

Mergi la inceput