Sezatoarea canadiana (105)
Raspunsuri - Pagina 18
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Podeanu Materna ajuta si la calmare? Ca-mi cam sare mustarul iute in ultima vreme?? |
si mie imi sare mustarul dar la mine e clar PMS. sotul stie si ma lasa in pace.
acum serios, ceaiul de sunatoare e bun pt calmare. la mine a functionat, la fel si Materna (merci lorelaim), am avut si eu o perioada tulbure spre primavara. nici eu nu fac sport dar cred ca ceaiul, vitaminele si soarele m-au scos din butoi. peste o luna vine soacra si probabil ca intru iar pe cura de ceai de calmare, sau scot visa si ii cumapr ei bilet de intoarcere mai repede.
cge spune:
Dana, noi am trimis luni procurile + alte acte cu UPS-ul si azi au ajuns in Ro.
I le-au dus sora-mii la serviciu (adresa asta am dat-o).
Dar am platit vreo 70$.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
mi_ro spune:
MQQM - nu am trimis procuri. Pentru prima faza ca sa nu primesti amenda trebuie doar scanate Cartile de Munca. Restul faci tu cand mai ajungi in tara. Doar daca ai ajuns la anii de pensionare anul asta iti trebuie. Am scris acum 2 pagini ce iti trebuie. O persoana (poate sa fie si vecina pe care ai avut-o in blocul din Romania) care se va prezenta la Of de Pensii teritorial impreuna cu CM a ta sau a cui doresti si cu o copie dupa un act de identitate romanesc (poate sa fie si expirat, important este codul numeric personal - CNP de pe act)pasaport romanesc, act de identitate. Persoanei care se prezinata cu aceste acte i se va intocmi un document pe baza caruia va putea ridica aceste acte dupa scanare. Scanarea are loc intre 2 saptamani si ...depinde de ei cate documente au de scanat.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
nelia spune:
La Octav a ramas sa i-o depuna fostul angajator, pentru ca e la el cartea, adica nu mai e, treaba lui ce a facut cu ea... sa vedem daca rezolva, ca a fost neserios dintotdeauna acest angajator. A mea e aici, cu mine, daca o trimit cu ceva sigur direct la casa de pensii, imi mai trebuie procura? Adica ce vreau eu sa stiu, ca nu am apucat sa citesc tot ce s-a scris despre asta, se poate trimite direct de mine catre casa de pensii, ca si cum as depune-o eu, fara procura? Sau e musai sa o trimit unui prieten si sa o depuna el? Mersi!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
lorelaim spune:
Dragi canadience - uite ce am primit pe e-mail:
"The following is information from a farmer who grows and packages
carrots for IGA, METRO, LOBLAWS, etc.
The small cocktail (baby) carrots you buy in small plastic bags are made using the larger crooked or deformed carrots which a re put through a machine which cuts and shapes them into cocktail carrots . most people probably know this al ready.
What you may not know and should know is the following: once the carrots are cut and shaped into cocktail carrots they a re dipped in a solution of water and chlorine in order to p re serve them (this is the same chlorine used your pool) since they do not have their skin or natural protective covering, they give the m a higher dose of chlorine.
You will notice that once you keep these carrots in your re frigerator for a few days, a white covering will form on the carrots, this is the chlorine which re surfaces. At what cost do we put our health at risk to have esthetically pleasing vegetables which a re practically plastic?
We do hope that this information can be passed on to as many people as possible in the hopes of informing them whe re these carrots come from and how they a re processed. Chlorine is a very well known carcinogen.
Please let us make this information available to as many people as
possible. If you ca re about your family and friends, pass it on."
Lorelai - imi pare bine ca am putut fii de ajutor (materna & ceai de sunatoare & soare) - eu, trecand prin asa ceva, nu pot sa spun decat ca e "hell" la mine PMS tzine doar 3 zile - deci restul de aprox 27zile/luna ar trebui sa fie ok ... insa a fost o perioada (ffffff dura) in care clar ca nu a fost absolut deloc ok... (ma speriam eu de mine insami de cat puteam sa plang - din nimic, si de cum imi sarea tzandara fara motiv)... multzumesc lui Dumnezeu ca a trecut... (in plus am un sotz de milioane care s-a purtat cu mine ca "cu oul rosu"... numai sa nu ma supere cu nimic si sa-mi faca in voie in toate... dragul de el)
Apropo de PMS - Adela99 (la un subiect de la Femina Intim) m-a sfatuit sa iau pastile cu Omega 3 + Omega 6 + Primrose Oil. Am luat si a ajutat un pic. Poate ar trebui sa reincep.
In legatura cu gym-ul - eu nu merg pt ca pur-si-simplu NU ma simt comfortabil... Nu pot sa ma relaxez, nu pot sa "intru" in atmosfera... A incercat omul meu sa ma corupa. In Canada am fost cu el - de dragul lui si mi-a placut... numai pt ca era si el cu mine Dar am remarcat un lucru... de mirare - la "drum lung" rezist mult mai bine decat el - adica: daca petrecem o zii pe la vre-un muzeu (de ex), eu nu ma plang niciodata ca ma dor picioarele, ca vreau sa stau jos - pot sa "bat" drum si 5 ore fara sa stau jos... dar musai in ritm calm si bland, nu fugarita
MamaAna - pe seara, dupa ce se culca prunca, am sa-i scot cerceii din ureche sa-i foto... ca tre' sa pun ceva baby oil inainte ca sa iasa si sa re-intre f usor.
Am zbughi la copila!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
nelia spune:
Mi-am facut ceai de sunatoare... prietenii stiu de ce. SI astazi e zi de parc, deci soare si de biblioteca, e cea mai relaxanta zi din saptamina si pentru mine si pentru fete, ca bebe e relaxat tot timpul. Imi place rau bebelusul asta al nostru, daca ar fi sa-l definesc intr-o singura fraza, aceasta ar suna cam asa: un om multumit si fericit ca traieste... indiferent de conjunctura.
Lorelaim, sa stii ca eu la teorie stau tare bine, imi place sa fac aerobica, am facut de la 22 la 32 de ani aproape fara intrerupere, de doua sau chiar de trei ori pe saptamina, cite o ora. Alergam in celelalte zile ale saptaminii... Doua stari principale le tin minte din tinerete, adica din prima tinerete... sau din a doua, ca acum e cam a treia... Starea pe care mi-o da lectura, atunci cind ma scufundam in lumea cartii pe care o tineam in mina, durindu-ma undeva de ce se intimpla in jurul meu (inegalabila, nici o alta activitate, absolut nici una, nu-mi da acea stare!!!) si cea de deupa ceva miscare, acea stare de sfirseala placuta, cind ma relaxam intr-o cada sau sub un dus. Din pacate, acum sint doar cu teoria, pentru ca nu mai fac decit sporadic de atunci. Acum m-am reapucat acasa, dar nu e prima data, am mai incercat si nu m-a tinut, poate si pentru ca nu e acelasi lucru ca la sala si imi vine tare greu si pentru ca am aceste kile adunate in ultimii ani. Dar si eu, ca si tine, merg foarte mult pe jos, in pas rapid sau chiar alergind si sint foarte rezistenta la asa ceva. Asa ca, atunci cind insist cu miscarea, o fac in primul rind ca sa ma conving pe mine...
M-am intors sa citesc din urma, se pare ca nu pot trimite direct cartea de munca, e musai nevoie de un prieten. Ce nu am inteles eu, daca trebuie procura sau nu... Deci, in plic ar trebui sa fie: cartea de munca in original, copie dupa buletin (eu il am) sau/si pasaportul romanesc (expirate sau nu) si o procura sau nu pentru cel care le depune in locul meu. Si pare plicul pot sa-l trimit si prin posta, cu confimare sau cu ceva care sa asigure confidentialitate si siguranta ca le primeste? Asta ca sa nu dau atitia bani la UPS...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Ktrinel spune:
lorelai, ce bine ca nu consum acei morcovi...nu am cumparat niciodata ..desi am vazut pe la toata lumea..mai ales ca le dau la copii..cateodata imi vine sa ma felicit pt alegerile pe care le fac, fara sa stiu de ce, asa imi dicteaza mie constiinta si ...intuitia...si nu e vorba numai de morcovi ...sunt f conservatoare, la mancare, in general, nu am cumparat niciodata maple leaf, sau alte sunci, brnazeturi, budinci, etc, sau mancare congelata ...
despre actori, da, era vorba de SUA, Rusia si China.
nu mai am timp de cautari pe subiectul ala...urmaresc bloomberg si cnbc pt comentarii.
fetel din To, abia astept sa va intalniti...asa va mai vedem si noi.
vad ca sunteti multe stresate, nu am retete...eu sunt ff ZEN lately..
nelia, esti mortala cu prosoapele ..
apropo de activitatile copiilor, nu cred ca o sa ii bag mai mult de una...maaaaxim 2 ..nici nu concep un weekend pe alergatura.
almo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm Nelia, la multi ani fericiti si toate cele foarte bune! Simonna, iti bag un PM acuma nia. Daca sunteti careva interesate de un job de "intermediate accountant" in To, dati un semn sa va trimit postarea. N-o pun aici sa nu ocup spatiu inutil si off-topic... Am fost sambata la "burn after reading". E din categoria you either love it or hate it. O saptamana grozava! Common sense is not so common...[Voltaire] Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">... |
da m-ar interesa pe mine pt un prieten. mercic
adresa mea e monicaalb@hotmail.com
e posibil ceva referinte?
ange spune:
o doamne cat de dragute sunteti!
dana,nelia,nu e vorba de descarcare.cred ca s-au adunat prea multe,am obosit la propriu sa le tot fac singura pe toate.nu merge nici cu hai-hui prin magazine,nici cu friki-friki,nici cu mici si bere,nici cu prieteni,nici cu nimic.Situatia e naspa.Ma tot dadeam eu mare si tare ca fac,ca pot,ca duc cat incape insa ma pacaleam singura.
Imi tremura mainile.parca am parkinson plang tot timpul.fac eforturi supraomenesti sa-mi ascund "tristetea" atunci cand vin parintii sa-si recupereze copii.Ma ascund de copii mei pe unde apuc numai sa nu ma vada bocind;lui colegu nu-i raspund la telefon cand ma apuca criza,etc
Si stiti ce mi se intampla de ceva timp? nu m-ai pot intra in magazinul "adonis".De acolo sambata de sambata de ani buni de zile imi faceam eu cumparaturile.Cand ajung la raionul de mezeluri unde se asteapta nu gluma, ma apuca o panica totala,ma trec caldurile,transpir si simt ca-mi fuge pamantul de sub picioare.Ies imediat afara din magazin,altfel clar lesin.Am repetat "experimentul" de nenumarate ori.Cand sunt singura panichez,cand sunt insotita de familie,nu.Sa fac oare crize de spasmofilie?
Neuronii mei sunt blocati la ora actuala.gandesc si fac totul in reluare.voi ce ziceti?am nevoie de un psihiatru sau va trece cu lacrimi si nopti nedormite?
uite na!plang...la dracu! si nu e teatru
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
cge spune:
Ange, eu zic ca esti foarte-foarte obosita.
Incearca sa iti iei cateva zile libere, si macar sa lancezesti cand sunt copiii la scoala.
Eu la teorie stau bine, la practica tocmai am anuntat ca nu imi iau orele suplimentare de la actualul job.
Sanatate multa si incearca sa eviti Adonis-ul ptr. moment.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005