am avut odata LYSTERIA
PE LANGA FAPTUL CA AM O MALFORMATIE GENITALA DIN NASTERE IN URMA UNUI CONTROL BANAL AM AFLAT CA AM LYSTERIA. M-AM DUS LA CANTACUZINO SI CU AJUTORUL ANTIBIOTICELOR AM REUSIT SA SCAP DE EA.
IN ULTIMELE 6 LUNI AM INCERCAT SA SCAP DE EA SI NU AM REUSIT.OARE POATE SA MAI APARA? OCTORUL MI-A ZIS SA MAI FAC NISTE ANALIZE DUPA CE RAMAN INSARCINATA (DAR EU NU REUSESC).DACA ESTE POZITIV REZULTATUL IN TIMPUL SARCINII TREBUIE SA IAU ANTIBIOTICE . ESTE OARE BINE PENTRU COPIL
Raspunsuri
Alex_2003 spune:
Draga Irina G
Nu inteleg de ce te-a sfatuit asa doctorul tau.Acum cinci ani m-am confruntat si eu cu o problema asemanatoare , am facut intrerupere de sarcina la recomandarea medicului ( in timpul sarcinii mai ales in primul trim trebuie evitate antibioticile ).Mai bine incearca sa-ti mai faci analizele si daca totul este ok poti sa incerci sa ramai insarcinata , in felul acesta elimini toate riscurile.Eu dupa acea intrerupere m-am confruntat cu tot felul de probleme si uite ca acum Dumnezeu m-a ajutat si luna viitoare va veni pe lume si ingerasul meu.
Decizia iti apartine dar eu am incercat sa-ti dau un sfat si sa-ti expun in mare prin ce am trecut si eu.
Mult succes !
Gianina
laura miu spune:
buna fetelor, vin si eu cu o intrebare aiurea...dar totusi..
daca nu merg special sa-mi fac analiza ptr. Lysteria nu pot sa-mi dau seama cat de cat ca o am..adica..exista vreun simtom...cred ca nu!!..dar vroiam sa-mi confirmati acest lucru
Alex_2003 spune:
Pentru Laura miu
Draga Laura , din cate stiu eu nu exista nici un simtom si nu poti sa-ti dai seama singura daca esti pozitiva sau nu.Cert este ca LYSTERIA nu are nici un efect negativ asupra mamei , acest " microb" atacand doar placenta in sensul ca o perforeaza si are efecte negative asupra copilului , de cele mai multe ori fatale.
In ceea ce o priveste pe mamica , pericolul de a se produce avort spontan poate sa apara in orice moment.
Au fost mamici care desi au fost depistate pozitiv au vrut sa pastreze sarcina.Acest lucru este , daca pot sa spun asa , acceptabil pt mamicile mai in varsta care nu au mai avut copii si care au facut mult tratament pt asta.Dar asta presupune monitorizare si tratament permanenta , chiar internare pe toata perioada sarcinii.
De aceea pt evitarea tuturor neplacerilor de genul acesta cel mai bine este ca la anumite intervale de timp ( sau inainte de decizia voastra de a da nastere unui copilas ) aceasta analiza , precum si cea pt toxoplasmoza sa fie facute.Evitati si stresul care v-ar urmari tot timpul.
Nu sunt medic dar am avut o experienta neplacuta motiv pentru care am indraznit sa va dau sfatul meu.
Va pup si va doresc sa aveti copii frumosi si sanatosi.
Gianina
laura miu spune:
este f important sfatul tau, alex_2003, iti multumesc mult..
ceva ceva stiam eu..oricum trebuie sa merg sa fac analiza la Cantacuzino...neaparat
numai bine...
pupici
laura