Topic - alte probleme juridice neregasite la...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daciana.ilie spune:

scuze pentru balbe

daciana

26+ cu Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taniusca spune:

contract de imprumut semnat intre x si y in calitate de imprumutator, respectiv imprumutat.eu imprumutat ma oblig sa restitui suma z pana cel mai tarziu la data de 15.06. Actul constituie titlu executoriu.
Deci sa inteleg ca daca executorul nu are ce sa-i valorifice eu raman in aer? Avand in vedere actul dat ii pot face plangere penala pentru inselatorie? Ideea e ca as vrea macar sa-l aduc la aceea a i se face dosar penal, asa s-ar speria caci ii afecteaza serviciul si macar asa poate recuperez banii. mersi frumos inca odata pentru sfaturi, marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu prea exista elementele constitutive pentru inselaciune (nu inselatorie). Contractele astea chirografare sunt riscante, nu-ti ramane decat sa-i executi salariul daca altceva nu are. Ce facut cu banii? N-a cumparat nimic? Ca sa fie inselaciune, ar trebui sa poti proba in primul rand intentia, ca oricum nu avea de gand sa-ti dea inapoi banii, ca te-a indus in eroare prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase (de ex., ca are ceva de vandut, ca cineva ii datoreaza niste bani etc.). Simplul fapt ca este insolvabil nu este penal. Executa-l pe salariu deocamdata, si poate se imbogateste de undeva si-ti recuperezi banii. La ce ar folosi sa-l sperii? Are banii, de fapt, si nu vrea sa ti-i dea? Ca altfel, din sperietura nu faci bani.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taniusca spune:

banii au fost dati in intentia de a procura o masina, constituia avansul pentru aceasta. el trebuia sa o repare si cosmetizeze si apoi sa ajunga la mine, doar ca masina s-a pierdut pe drum, desi la inceput mi-a prezentat-o. iar apoi m-a tot dus cu zaharelul, ba ca una ba ca alta problema si asa am inteles ca omul de fapt nici nu intentioneaza sa-mi returneze banii si nici masina nu mai era. ideea este ca a facut faze asemanatoare la ma multi colegi, dar mie s-a nimerit sa fie suma cea mai mare. nu stiu ce a facut cu banii, imediat dupa perioada respectiva se lauda ca socrul si-a luat un opel, deci presupun ca intr-acolo au mers. doar ca tipul nici nu e casatorit legal, sta in concubinaj si in atare situatie nu stiu daca se pot lua din bunurile acesteia.
si cu ocazia asta multumesc ca mi-ai amintit, am cautat si uite ca l-am gasit. in decembrie cand i-am inmanat banii, am semnat un precontract intre parti in care se specifica suma data si ca aceasta constituie avansul pt masina. ma poate ajuta actul asta cu ceva, daca nu e autentificat. cand am facut apoi actul la notar, el a cerut sa distrugem precontractul asta, am si uitat ca de fapt il pastrasem. semnatura se vede clar ca este aceeasi ca si pe contractul de la notar. Eventual, Marius, daca imi poti recomanda un avocat specializat pe asemenea probleme. nu stiu cum activez PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Avansul pentru masina cui?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taniusca spune:

masina mea, personala (a familiei de fapt, eu si sotul), cel putin asa intentionam sa fie, caci tot cu ratb circul din prostia mea. si inca si cu copilul in brate. asta este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taniusca spune:

masina era pe numele unui prieten de-al lui, in pre-contract (cel care nu e facut la notar, doar cu semnaturi) figureaza si marca masinii si faptul ca se angazeaja ca in maxim 3 luni sa predea masina sau in caz contrar imi returneaza banii. recunosc ca am fost credula, dar fiind coleg de serviciu sincer nu ma asteptam sa-mi faca asemenea figura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Ai putea incerca, chiar daca textul legal (OU 97/2005) nu prevede o asemenea posibilitate.

Art. 13: (2) Minorul depune cererea pentru eliberarea actului de identitate, insotit de unul dintre parinti sau, dupa caz, de reprezentantul sau legal, de persoana desemnata din cadrul centrului specializat aflat sub autoritatea serviciului public de asistenta sociala sau de persoana careia i-a fost incredintat in plasament. Presupun ca nu ai facut o declaratie la Directia de Protectia Copilului de pe langa Primarie la plecarea din tara (conform Ordinului 219/2006), prin care sa nominalizezi persoana in grija si intretinerea careia lasi copilul. Acest demers (obligatoriu, de altfel) ar fi simplificat lucrurile. Cred ca ar fi bine sa mearga sa intrebe cineva inainte, explicand situatia, macar sa nu faci demersuri inutile acolo pentru imputerniciri. Probabil sunt zeci/sute astfel de situatii, poate lucratorii au o solutie.




Buna ziua Tuturor....
Am ajuns in Romania si am depus actele pt CI la 14 ani....dupa o coada de 4 oreeeeeeeee...incredibil....nemernicii si coruptii bagau prin spate pile la pozat...
Oricum Marius, am fost la un Ghiseu de Protectia copilului...la aceeasi institutie , consiliul local...si mi-au spus ca nu trebuie sa dau nici o declaratie, ca legea inca nu e in vigoare si ca trebuie sa dea doar cei care au conflicte in familie...tata reclama, etc...
eu mai stau vreo 2 sapt aici si as vrea sa nu am surprize si sa fac declaratia prin care minora ramane in grija mamei mele...
Te rog sa-mi spui exact inca odata care este institutia si biroul caruia trebuie sa ma adresez , si nr legii.....
Multumesc anticipat

Mona
:)
In pauza. de-o vara.. , pusa pe prostioare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai mai jos doua fisiere - textul, si Anexa/declaratie care trebuie data la Directia generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de pe langa sectorul respectiv.
In unele judete, atributia a fost preluata de institutiile de protectia copilului care functioneaza pe langa primarii (pentru a scuti parintii de drumul pana la resedinta de judet).
Daca functionarii zic ca acest ordin nu este in vigoare, sa spuna in scris acest lucru - si este in regula. Acea hartie te va exonera de orice raspundere.
Adresa de unde sa iei cele doua fisiere:

http://www.romleas.ro/moni/

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciLu spune:

Buna ziua,

se poate face incredintarea copilului sotului, sotiei acestuia in vederea adoptiei ? In lege spune ca nu este necesara, dar nu se intelege ca nu s-ar putea...imi pun aceasta problema pentru ca pana la finalizarea adoptiei prin hotararea judecatoreasca, care dureaza aprox. 3 luni , doar daca exista aceasta incredintare beneficiezi de CIC.

Multumesc, L

Mergi la inceput