Topic - alte probleme juridice neregasite la...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum sa nu se afle in intretinerea ta?? Nu conteaza unde era trecut la deducerile suplimentare, aia e o facilitate fiscala, fara relevanta. Deci, ceri Casei de Pensii acordarea ajutorului de deces conform art. 127 din Legea 19/2000 modificata si completata. Depui si actele doveditoare ale faptului ca esti mama copilului. Sotul poate cere un ajutor pe baza contractului colectiv de munca la nivel national. Cele doua tipuri de ajutor nu se exclud reciproc, deci fa demersuri in ambele locuri. Regret aceasta pierdere ingrozitoare!

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idoina spune:

Multumesc,Marius!O sa incep demersurile si te tin la curent cu ce reusesc.Multumesc mult pentru ajutor.

idoina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Am si eu o intrebare.
Sotul meu are functie de conducere. De o luna de zile este trecut la program de lucru de 4 ore. (El lucreaza efectiv ca si inainte)
Intrebare: In caz de demisie, perioada de preaviz va fi tot de 30 zile/4 ore pe zi sau se poate face ceva a.i. sa se lucreze doar 15 zile cu 8 ore/zi?
Stiu ca in cazul in care se depunde demisia, programul de lucru nu se scurteaza.

Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

30 de zile....acesta este raspunsul corect

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Multumesc mult pentru info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Am si eu o intrebare.
Sunt in process de divort cu sotul meu. El nu vrea sa paraseasca domiciliul conjugal pe motiv ca vrea sa stea cu copilul si pentru ca eu nu pot sa-l dau afara din casa pana cand nu am hotararea de divort definitiva.
Mentionez ca domicilul actual este casa pe care o detin inaintea casatoriei cu el. Dupa casatorie l-am luat in spatiu pe baza unei declaratii date la politie la care am adaugat si o copie dupa certificatul de casatorie.
Avocatul mi-a spus ca am derptul sa nu-l mai primesc in casa daca a trecut primul termen in procesul de divort, drept pt care am schimbat yala la usa si l-am anuntat si pe sot.
El a venit cu politia la mine la usa plus 2 martori din familia lui.
Politistii mi-au spus ca in conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicata, art. 2 pct. 30, nu am dreptul sa-l dau afara din casa, desi le-am spus toate cele de mai sus si sotul meu a confirmat ca .... casa este a mea dinaintea casatoriei si ca suntem in divort.
Intrucat nu am putut lua legatura cu avocatul meu, si la presiunile politistilor ca au cazuri mai grave de rezolvat si ca ei nu pot sa stea pana dau eu de avocat si ca imi dau amenda, l-am primit in casa pe sotul meu.
Am facut bine?
Chiar nu pot sa-l dau afara din casa?
Si mai am o intrebare. Politistul mi-a spus ca dupa 5 ani de concubinaj bunurile dinaintea casatoriei devin bunuri comune. Nu am inteles ce legatura are concubinajul cu casatoria. Mai trebuie sa precizez ca sunt casatorita de 4 ani si ceva. Daca mai adaug si perioada de “concubinaj” se fac 5 ani. Este adevarat ca in cadrul partajului sotul pote emite pretentii si la casa pe care o detin inaintea casatoriei cu el? Si daca da, care este legea care ii da lui aceste drepturi?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Schimba avocatul, in primul rand.

Faptul ca a trecut primul termen de divort nu inseamna ca a fost desfacuta casatoria. In consecinta, obligatia de coabitare a sotilor, prevazuta de Codul Familiei, exista (chiar daca este doar casa ta, acela este domiciliul comun, deocamdata). Il poti da afara din casa pe calea actiunii de evacuare a sotului turbulent (daca este cazul, daca va agreseaza pe tine si pe copil). Poti cere ordonanta presedentiala in acest sens, pana la pronuntarea divortului. Daca nu nu se justifica admiterea unei asemenea cereri de catre instanta, ai mai putea incerca sa-l notifici sa plece - chiar daca, repet, deocamdata sunteti casatoriti, iar ala este domiciliul vostru comun. Oricum, dupa ce se pronunta divortul, probabil va pleca singur - daca nu, iar va fi destul de greu si de neplacut sa-l evacuezi. Cat priveste povestea cu concubinajul - este aberanta. Casa este bunul tau propriu, obtinut inaintea casatoriei, deci nu poate emite pretentii asupra ei. In schimb, poate cere instantei sa i se recunoasca un drept de creanta, pentru a-si recupera investitiile pe care le-a facut in acesti ani in casa ta. Bunurile achizitionate insa in timpul casatoriei (mobila, aparatura si ce mai aveti) sunt supuse partajului. Iar pentru a ridica pretentii cu titlu de creanta va trebui sa dovedeasca prin mijloace de proba(de exemplu facturi, sau alte inscrisuri) atat achizitia in numele lui cat si punerea in executie (consumul) acestor materiale in casa ta. Ceea ce probabil nu se va intampla.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Buna Marius. Multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrebare: cum pot sa-l notific sa plece?
Pot sa fac eu asta sau imi trebuie avocat? Si este nevoie de martori si aici? Pot fi parintii mei?
Nu pot cere ordonanta presedentiala pentru ca nu am martor din afara familiei. Doar parintii mei care locuiesc cu mine au auzit certurile noastre si, de rusine, nu m-am certat niciodata cu el de fata cu altcineva.

Si daca ma mut eu cu chirie pana se termina divortul, el poate spune ca ii vreau raul copilului si ca-l chinuiesc, si astfel sa obtina drepturi de vizitare mai mari sau alte avantaje?
Mi se pare nedrept ca nu pot demonstra ca el nu vrea sa se mute pentru ca nu ar mai avea cum sa ma sicaneze....Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Notificarea este o scrisoare recomandata, in care in termeni politicosi ii ceri sa-si caute casa, avand in vedere imprejurarea divortului, a imposibilitatii de a convietui. Nu inseamna ca va si pleca - dar este o dovada ca i-ai pus in vedere acest lucru. Sper ca ai trecut si evacuarea ca cerere accesorie la divort, ca sa nu se intinda povestea asta si dupa pronuntare (sigur va pleca, dar o mai poate intinde cateva saptamani, cu un avocat bun). Cat priveste mutatul de acasa - teoretic nu influenteaza deciziile la care te referi. Pe de alta parte, este destul de ciudat sa-l lasi cu parintii tai in casa si sa pleci, va trebui sa ti se faca ancheta sociala pentru incredintarea minorului - si aia se face la domiciliul copilului, nu la proprietatea mamei...dar daca nu se poate altfel, asta e. Daca te muti, va trebui sa-l anunti, in fata unui martor (fie ei si parintii tai), si pe cat posibil sa nu ii intrerupi contactul cu copilul. Adica, de comun acord, va intalniti, ii raspunzi la telefon atunci cand vrea sa stie de copil - intr-un cuvant, ii respecti exercitarea drepturilor parintesti. Deocamdata, pana la pronuntarea instantei asupra incredintarii, drepturile si obligatiile voastre fata de minor se exercita la fel. Nu-ti mai spun ca judecatorii sunt omeneste sensibili la tatii foarte interesati de copii. A depus cerere reconventionala la divort?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Multumesc inca o data.
O sa-i fac notificarea.
Evacuarea nu a fost trecuta la divort, dar am vorbit cu avocatul s-o treca. Urmatorul termen in proces este 22 iunie. Primul termen a fost 25 mai unde sotul a cerut prelungire in vederea angajarii unui avocat. Eu am introdus divortul din culpa lui exclusiva.
Ancheta tutelara s-a realizat deja, iar sotul a dat declaratie ca este de acord sa-mi incredinteze copilul.
Avocata mea mi-a spus ca sotul inca nu a depus cerere reconventionala.
Acum am primit telefon sa ma prezint la politie ca sotul a facut o plangere ca l-am dat afara din casa. Este bine sa vina si avocata cu mine sau dau banii aiurea? Avocata mi-a spus ca tb sa-i fac delegatie si asta inseamna bani. Si dupa treaba asta cu politia (avocata m-a sfatuit sa schimb yalele si mi-a spus ca locuinta fiind a mea inainte de casatorie nu este bun comun) am inceput sa ma indoiesc de avocata, oare ar fi mai bine s-o schimb?


Mergi la inceput