Campanie de responsabilizare a autoritatilor (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

In numele celor care aspira la statutul de parinti si se confrunta cu realitatile mai putin faste ale tarii noastre si in baza statutului pe care institutia dumneavoastra il are, va solicitam urmatoarele:
1.Sa initiati si sa efectuati demersurile necesare in vederea reglementarii legale privind reproducerea asistata medical, introducerea procedurilor de reproducere umana asistata in programele nationale de sanatate (astfel incat costul unui anumit numar de proceduri sa fie suportat de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, asa cum se intampla de multa vreme in majoritatea tarilor europene), precum si reformularea normelor de aplicare a legislatiei existente referitor la medicamentele compensate, astfel incat sa fie facilitat accesul la ele tuturor cuplurilor care se confrunta cu infertilitatea.
2.Sa dispuneti unui institut abilitat sa efectueze un sondaj in randul populatiei aflate la varsta reproductiva, in vederea intocmirii unei statistici relevante referitoare la numarul persoanelor cu probleme de infertilitate sau cauzatoare de infertilitate. Studiul sa ofere criterii sociologice (varsta, sex, mediu urban/rural, nivel de studii s.a.) si medical-financiare (diagnostic, probleme intampinate in sectorul sanitar in vederea diagnosticarii, tratarii si obtinerii unei sarcini dorite, costuri personale pentru analize, tratamente, IA/FIV etc.), in vederea cunoasterii si ameliorarii acestor probleme.
3.In baza dreptului la libera informatie, va solicitam publicarea acestei statistici.
4. Solicitam gasirea unor solutii pentru o comunicare mai buna a institutiilor statului cu medicii specialisti in infertilitate cunoasterea cu exactitate atat a problemelor pe care le intimpina acestia in exercitarea profesiunii lor, cat si a nevoilor pacientilor, si alocarea de fonduri in vederea satisfacerii acestora.
5.Va sugeram sa studiati masurile sistemelor sanitare de asigurare a altor tari membre UE, in vederea imbunatatirii calitatii starii de sanatate a pacientilor cu diagnostic de infertilitate, sa contactati organismele si institutiile de sanatate internationale, cercetarea cu recunoastere a eficientei acestora in domeniul medical si farmacologic;
6. Solicitam aducerea la cunostiinta a tuturor problemelor mentionate de noi si a celor constatate de dumneavoastra in urma sesizarilor noastre atat Ministrului Sanatatii, cat si persoanelor sau Institutiilor abilitate cu putere de decizie in vederea solutionarii demersului nostru.
7. Ne dorim o evaluare a clinicilor care se ocupa in Romania cu tehnici de FIV si IA, privind: numarul de pacienti pe care acestea il au pe perioade scurte si lungi de timp, conditiile de desfasurare a activitatilor acestora si asigurarea unui minim grad de protectie a pacientilor care apeleaza la serviciile lor, pana la aparitia legislatiei specifice. Mentionam ca la ora actuala pacientii nu isi cunosc drepturile, fapt care duce la mai multe incercari nereusite in cadrul acestor clinici, incercari nu doar costisitoare, dar cu repercusiuni asupra starii de sanatate. Medicii specialisti nu isi asuma aproape niciodata responsabilitatea esecului, invocand nesansa sau folosind neinspirata expresie ”materialul genetic prost”al pacientului; asadar si gestionarea situatiei la nivel psihologic este neprofesionala si traumatizanta pentru aceste cupluri, care nu doresc decat sa-si indeplineasca visul sublim de a fi parintii propriilor copii si implicit a invinge infertilitatea care este stigmatizanta la nivel fizic, pshihic si social.
Dorim sa mai mentionam ca:
- Aceasta campanie a fost initiata pe Desprecopii.com;
- Au fost trimise 54 de petitii catre Ministerul Sanatatii ;
- S-a creat o petitie publicata on-line din partea membrilor comunitatii noatre in vederea legiferarii reproducerii asistate medical. Acesta este link-ul si va rugam sa il accesati:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Avem deja peste 1600 semnaturi la mai putin de o luna de la postarea petitiei, ceea ce arata ca sunt foarte multi tineri care se confrunta cu aceasta problema si au nevoie de sustinerea statului. Este drepul nostru, in calitate de cetateni platitori de taxe ai unei tari care a intrat de mult in Uniunea Europeana.

Apelam la dumneavastra in speranta ca ne veti sustine si veti contribui la reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical in Romania si la introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate.
Cu stima...



Memoriul a fost incheiat in 5 exemplare si a fost expediat catre
Primul Ministru, dl Calin Popescu Tariceanu
Ministrul Justitiei, dl Catalin Predoiu
Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii in Sanse, dl Paul Pacuraru
Ministrul Economiei si Finantelor, dl Varujan Vosganian
Ministrul Sanatatii, dl Gheorghe Eugen Nicolaescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Felicia poate iti voi parea neserioasa...dar te rog sa ma crezi ca eu nu mai pot face cam nimic in materie de memoriu,pentru ca am stat atat de mult cu nasul in el incat mi-am cam pierdut obiectivitatea si am si cam obosat...Eu si azi tot am mai corectat si reformulat si adaugat...si sunt sigura ca poate sa fie mult mai bine structurat ori formulat ori comprimat Te/va rog sa ma iertati,dar cred ca ar fi bine sa-l preiei in manutele tale doamna,ca esti obiectiva si ordonata, si te exprimi cu acuratete.Marrina spunea ca va veni si ea cu ceva sugestii,daca va gasi necesar.
Feli sa nu te superi si te rog intelege-ma ca chiar am mintea obosita pe tema asta si nu pot sa mai judec limpede si vreau sa iasa o treaba buna in avantajul nostru.Multumesc!


www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Luci, ma faci sa rosesc de la atatea complimente! Te inteleg f bine, la cat ai bibilit textul, e firesc sa ti se para ca nu mai stii cum e mai bine... zau ca ai facut o treaba minunata! Eu n-am scos nimic, am reformulat pe ici - pe colo.Ma uit acum peste ce ai scris la capitolul trecut (mea culpa ca am lucrat pe varianta mai veche...) si adaug ce e in plus, bine?



poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Feli ia-l si vezi ce tre facut,ca sigur sunt lucruri in care ma repet,chiar de au adaugari noi.Si trimiteti-l voi sus,la conducerea noastraca daca apar eu cu mutritele mele, memoriu cu balonase de figurine...iese dezastruiti multumesc mult ca ma intelegi si sper sa nu-ti ocup timpul liber prea mult...Si iti multumesc si pentru apreciere!

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui elenada

Luca am gasit cateva greselute de ortografie in textul tau.
am scris cu rosu unde sunt
sper ca nu te superi ca am corectat



[quote]citat din mesajul lui LucaLuca


In ultima luna s-au trimis, de asemenea, sesizari in plan intern - catre Presedintia Romaniei si catre parlamentarii tuturor partidelor politice (in cazul multora dintre acestia am constatat cu stupoare ca adresele electronice furnizate oficial sunt fictive/inactive, ei fiind astfel imposibil de contactat pe e-mail de catre cei care i-au ales), cat si in plan european – catre Consiliul Europei, Comisia Europeana, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Reprezentanta Permanenta a României la Uniunea Europeana de la Bruxelles.


In concluzie, aducem la cunostinta Ministerului Sanatatii si tuturor forurilor responsabile urmatoarele probleme si solicitam oficial sa se ia masuri in consecinta:

1) In Romania exista un numar mult prea mic de medici specialisti pe probleme de infertilitate – atat gineco-obstreticieni, cat si medici specializati pe endocrinologie reproductiva –, raportat la frecventa problemelor si numarul pacientilor.

Studiul sa ofere criterii sociologice (varsta, sex, mediu urban/rural, nivel de studii s.a.) si medical-financiare (diagnostic, probleme intampinate in sectorul sanitar in vederea diagnosticarii, tratarii si obtinerii unei sarcini dorite, costuri personale pentru analize, tratamente, IA/FIV etc.), in vederea cunoasterii si ameliorarii acestor probleme.



Multumesc mult, modific imediat.

Are dreptate Lucia, cand recitesti propriul text, mai ales pe fuga si pe ecran (hartia e sfanta!), iti anticipezi ideile si cuvintele si nu mai vezi nici copacii, nici padurea.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Da Luca exact la hartie visam cu ochii deschisiVa pup iubitele harnicute si Noapte buna!

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Felicia, vad ca esti online (huhurezule!). Stii ce ma gandeam? Intr-unul din mailurile pe care le schimbi cu Dna Gatej sugereaza-i, cand va aplica jurnalisticul principiu "audiatur et altera pars", sa il caute la MS chiar pe distinsul doctor Pana, directorul general. Si sa il intrebe explicit ce procent de cupluri infertile ar trebui sa existe in Romania pentru ca infertitilitatea sa fie considerata "o boala cu impact major" etc. Sa ii ceara o cifra! [yes, i have an obsession!:]

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Mai intai vreau sa le multumesc din suflet lui lucialu, LucaLuca, felicia_ si tuturor celor care au participat cu idei din care au fost inspirate cele doua memorii. Am studiat acasa cele doua texte. O sa il iau acum la puricat pe al feliciei pentru ca include o parte din propunerile mele la textul initial al Luciei (sunt colorate in rosu). felicia_ daca crezi ca ne e mai usor asa putem vorbi azi la telefon sa mai bibilim cate ceva daca e nevoie.

Sper ca fie folositoare propunerile mele. O sa revin cu propunerile la textul lui LucaLuca, sper cam intr-o ora.
pe toate!

Edit: am sters propunerile mele dupa ce felicia_ le-a "luat la cunostinta" ca sa nu incarcam subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Fetelor am trimis mail senatorilor din Braila, Covasna, Harghita, Iasi, Suceava, Vaslui.Sa mai ziceti cui mai trebuie trimis si mai trimit.
Pup

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

A uitam sa va zic
Cine are pe calculator TV tuner poate inregistra emisiunea Dnei Avram sau cine are DVD RW poate inregistra.
Eu din pacate nu am nici una nici alta.
O solutie ar mai fi sa o rugam pe dna Avram sa ne dea si noua o inregistrare a emisiunii.

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput