Topic - alocatii si alte drepturi similare

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns first_carmen spune:

buna,

am o intrebare: daca nu mi-am ridicat alocatia + stimulentul pe luna noiembrie 2008 (dar pe cele din decembrie 2008 si ianuarie 2009 le-am ridicat si nu le-au trecut la restante pe cele neridicate) trebuie sa depun ceva acte in strada Hambarului, la directia de munca si protectie sociala? Daca da, care si daca se pot trimite prin posta.

Multam,

Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Am o problema si va rog daca puteti sa ma ajutati:

Sunt anagajata la un spital de stat, am nascut in octombrie si abia acum am aflat aici pe forum ca am dreptul la un salariu mediu pe unitate, conform CCMN, art.51, lit.c)
Am fost la resurse umane sa-mi depun cererea pt. acordarea drepturilor ce mi se cuvin, dar juristul spitalului mi-a raspuns ( in scris ) ca, conform contractului colectiv de munca pe ramura in sectorul sanitar si ccm pe unitate mi se acorda doar un salariu de incadrare, care in mod evident e mai mic decat cel mediu/unitate.
Cum se aplica legea corect? Si cum as putea sa-mi obtin drepturile cele mai avantajoase ce mi se cuvin, in mod legal?

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Buna ziua fetelor, am si eu o intrebare, va rog, chiar daca sunt la a 2-a nastere (primul baietel mi-a murit la 7 luni dupa nastere din vina medicului), pot sa depun cerere pt. trusou si prima de nastere la dpc sector 3 unde locuiesc?
La prima nastere am luat pt. baiat cam 1 milion si ceva in anul 2006.
34 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Alexa, ti-am raspuns la pm, vei lua totul, stai linistita.

Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 35 + )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

Buna
Sunt nou inscrisa pe acest forum, insa de-a lungul sarcinii am urmarit acest site; chiar aveam nevoie de foarte multe informatii

Am un baietel de 3 luni si jumatate si acum trebuie sa intocmesc dosarul pentru indemnizatie. Am o mare nelamurire, poate ma puetei ajuta: ce este livretul de familie? Am nevoie de el pt acest dosar? si daca ati trecut prin aceasta experienta de curand va rog sa ma ajutati si cu alte date suplimentare...
mentionez ca locuiesc in sectorul 6
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Flory_28

Buna
Sunt nou inscrisa pe acest forum, insa de-a lungul sarcinii am urmarit acest site; chiar aveam nevoie de foarte multe informatii

Am un baietel de 3 luni si jumatate si acum trebuie sa intocmesc dosarul pentru indemnizatie. Am o mare nelamurire, poate ma puetei ajuta: ce este livretul de familie? Am nevoie de el pt acest dosar? si daca ati trecut prin aceasta experienta de curand va rog sa ma ajutati si cu alte date suplimentare...
mentionez ca locuiesc in sectorul 6
multumesc mult

Flory, livretul de familie noua ni la dat de la primarie in ziua in care ne-am casatorit, impreuna cu certificatul de casatorie. Mentionez ca suntem casatoriti din 2006, deci e o chestie mai noua acest livret.
De obicei nu se cere in lista de acte pt cic/stimulent, mai ales ca nu il are toata lumea.

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Am o problema si va rog daca puteti sa ma ajutati:

Sunt anagajata la un spital de stat, am nascut in octombrie si abia acum am aflat aici pe forum ca am dreptul la un salariu mediu pe unitate, conform CCMN, art.51, lit.c)
Am fost la resurse umane sa-mi depun cererea pt. acordarea drepturilor ce mi se cuvin, dar juristul spitalului mi-a raspuns ( in scris ) ca, conform contractului colectiv de munca pe ramura in sectorul sanitar si ccm pe unitate mi se acorda doar un salariu de incadrare, care in mod evident e mai mic decat cel mediu/unitate.
Cum se aplica legea corect? Si cum as putea sa-mi obtin drepturile cele mai avantajoase ce mi se cuvin, in mod legal?

In contractul colectiv de munca la nivel national, Art. 51 alin. c specifica clar : "un salariu mediu pe unitate, platit mamei, pentru nasterea fiecarui copil."
in sprijinul tau este art 3 -1d si art 3 - 3, conform carora:
Art.3.3) In cazul in care,din diferite motive partile au incheiat contracte collective de munca la un nivel inferior
inaintea contractelor la nivel superior,cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor collective de la
nivel superior,acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.

ALICe
eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

alic multumesc mult de raspuns, dar din pacate contractul de munca la niv. de ramura sanitara a fost incheiat dupa incheierea contractului la niv. superior, mai exact in octombrie 2008, exact luna in care am nascut eu. Daca nasteam in septembrie mi se aplicau reglementarile mai favorbile. Ce sa-i faci? ghinion...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_rubi spune:

Salutare!

Am mai postat intrebarea asta si pe alte forumuri legislative, dar nu am primit nici un raspuns. Va rog sa ma ajutati daca stie cineva, situatia mea e urmatoarea:

Am iesit din CIC (2 ani) pe 18.01.2009. Pe 19.01.2009 am intrat in prenatal (urmand sa nasc in martie), si tot cu data asta am semnat un act aditional de marire de leafa la 1200 ron (obligatoriu pt cei cu studii superioare, altfel nu primeam eu...)

Din ce suma mi se calculeaza prenatalul si postnatalul si daca firma trebuie sa imi plateasca acesti bani?

Multumesc frumos!

35+ cu Mara 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Daca am nascut pe 10 noiembrie alocatia de 2 mil iau incepand cu luna decembrie?
De la primarie mi-au spus ca nu se da pe luna in care am nascut.Asa e?

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput