Topic - alocatii si alte drepturi similare

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana13

Liv, exista la anumite banci depozite kid acount, (eu stiu de BT si brd) care au niste dobinzi convenabile pt aceste conturi deschise pt copii, iar suma minima de depunere pe luna e cit e valoarea alocatiei. Sau 10 euor daca preferi euro, numai ca atunci trebuie sa ii depui tu, nu se pot vira direct de la Agentia de prestatii sociale.

Acolo ar tebui sa accepte orice banca din RO. cred ca e suficient sa depui o cerere in care sa specifici conturile pt fiecare copil si foaia de la banca in care e scris contul(in original).

EdIt: la conturile astea de care ti-am spus mai sus sint titulari copiii.

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Corectie: Kid Cont, oferit de Banca Transilvania, este un cont de economii cu o dobanda de 13% sau de 13,5% pe an, nu mai stiu sigur, pentru care valoarea minima de deschidere a contului este de 300 de RON, iar valoarea minima de alimentare a contului este de 50 de RON/luna, deci NU valoarea alocatiei unui copil intre 0 - 2 ani (adica 200 de RON/luna).

Daca dispuneti de mai multi bani la infiintarea contului, ii puteti pune pe toti in cont, este nevoie de 7 RON pentru deschiderea contului, 300 de RON, suma initiala, iar restul se poate considera alimentare cont, se imparte suma ramasa la 50 de RON/luna si aflati astfel cate luni puteti sta linistiti, fara sa va deplasati lunar la banca.

Daca nu alimentati contul, acesta se desfiinteaza!

Atentie, depozitul Kid Cont este un depozit care permite oricand alimentarea contului, dar nu si retragerea de bani! Adica, daca aveti in cont, sa zicem, 1.000 de RON si doriti sa retrageti 400 de RON, procedura este:

1. Se desfiinteaza Kid Contul existent.
2. Vi se da suma ceruta.
3. Se constituie un nou Kid Cont, din suma ramasa.

Insa pierdeti dobanda!

Nu cred ca sunt agreate toate bancile din Romania, cred ca sunt agreate bancile romanesti sau mixte, gen BRD - Societe Generale. N-am auzit sa fie agreata Sao Paolo Bank sau Miro Bank sau care mai sunt...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ioana, Selene, va multumesc pt raspuns. Nu mai vreau nici un cont de tip Junior caci am avut asa ceva pt ambii copii si pt ca am avut nevoie de bani, am vrut sa le lichidam dar n-am putut decat in anumite conditii dezavantajoase. Daca e sa fac economii pt ei o voi face altfel, nu prin aceste programe.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

Buna seara.
Am nevoie de ajutor intr-o problema. Am 2 copii, la cel mic am terminat concediul de crestere copil in 14 iulie. In august mi-a intrat pe card doar partea din indemnizatie, aferenta celor 14 zile din iulie, iar din alocatia lui nimic. De asemenea, pt copilul mare n-a mai intrat alocatia tot cu luna august incepand. Nu stiu cui sa ma adresez in aceasta situatie, pt ca cel mare s-a nascut in Bucuresti, sector 2, iar cel mic in Ilfov. In momentul de fatza avem domiciliul in Ilfov. La directia de protectie sociala din Hambarului, n-am fost ca sa fac modificarile necesare, in legatura cu schimbarea domiciliului. Trebuie sa ma duc si la sector 2 si la Ilfov sau exista o singura autoritate competenta pt asa ceva? Ca nu pricep de ce au incetat sa faca platile simultan, pt ambii copii, in aceeasi luna?
Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

si eu am nevoie de ajutor tot ceva cu transferul alocatiei.
copil 1 nascut in hunedoara..alocatie in hunedoara
copil 2 nascut in arges alocatie in arges
din luna august mi-au oprit in arges indemnizatia si alocatie copil 2...ca sa fac cerere sa fac transferul
facut x cereri trimise prin fax la deva.ok.intr-un final a ajuns una...cu toate ca ok-ul de la fax a fost mereu.
bun.sun vineri la deva..."a fost facuta oprirea alocatiei aici..dar nu stiu de ce nu a fost facut transferul electronic"
azi sun la arges..."nu a fost facut transferul"...
incerc sa sun la deva...de ieri nr ocupat intr-una si nu gasesc alt numar
acum le-am trimis e-mail..da pana imi raspund eu iar nu iau bani..
o intrebare POT SA SUN LA OPC ?pentru "lalaiala" asta?
multumesc

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

axxa pot doar sa-ti spun ca le-a intrat nu stiu ce program national si daca figurezi cu acelasi cnp in 2 judete nu e ok.trebuie sa faci transferul pt ambele alocatii acolo unde vrei sa le iei.daca vrei in jud ilfov..faci o cerer la bucuresti sa faca transferul...da te iei cu mainile de cap!

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_dmn spune:

Buna ziua,
am depus la firma o cere pentru acordarea salarului mediu pentru nasterea primului copil. Ca raspuns de la ei am primit ca: trebuia sa depun cererea pana la spuspendarea contractului de munca, si ca din bunavointa managerilor o sa-mi dea banii dar nu media salariilor din firma, ci 500 si ceva de lei. Cica asa au primit raspuns de la ITM.Daca nu o sa-mi dea banii dupa 2 ani cand imi reiau activitatea...
Este corect??? un raspuns cat mai rapid va rog sa stiu ce sa fac.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui mary_dmn

Buna ziua,
am depus la firma o cere pentru acordarea salarului mediu pentru nasterea primului copil. Ca raspuns de la ei am primit ca: trebuia sa depun cererea pana la spuspendarea contractului de munca, si ca din bunavointa managerilor o sa-mi dea banii dar nu media salariilor din firma, ci 500 si ceva de lei. Cica asa au primit raspuns de la ITM.Daca nu o sa-mi dea banii dupa 2 ani cand imi reiau activitatea...
Este corect??? un raspuns cat mai rapid va rog sa stiu ce sa fac.
Multumesc!

Suspendarea CIM produce efecte doar in ceea ce priveste munca - salariul, deci iti pot da banii oricand.
Problema este ca nu exista termen in care angajatorul sa fie obligat sa-ti plateasca acesti bani, deci nu vad ce ai putea invoca pentru a-i primi acum.

Mergi la inceput

imi spune si mie cineva cat dureaza transferul alocatiei dintr-un jud in altul?
cererea pentru asta e inregistrata la ei cu data de 7.09.2009.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

Lorellay eu am vrut sa fac acum 2 ani transferul alocatiei dintr-un judet in altul si mi-au spus ca dureaza 2-3 luni pana se finalizeaza si pot primi banii pe noua adresa. Asa ca atunci am renuntat. Poate intre timp s-au mai informatizat si nu mai dureaza asa mult.
Imi poti spune si mie ce acte contine dosarul de transfer a alocatiei dintr-un judet in altul? Ca sa nu fac drumul de 2 ori, ca e f departe. Multumesc mult.

Mergi la inceput

pot sa-ti spun ca acum e obligatoriu sa faci transferul...acolo unde ai domiciliul...parca ai in ilfov una si in buc alta..si le vrei in ilfov nu?
atunci faci o cerere la bucuresti cu subsemnata , cnp, domiciulul actual doresc transferul alocatiei pt copilul X la domiciulul curent..ceva de genul asta, si mai adaugi copie dupa CI sa se vada unde ai domiciliul.Atat.
Si astepti...si astepti...si astepti....mult si bine...
ca eu astept din august.

Mergi la inceput