Topic - alocatii si alte drepturi similare
Raspunsuri - Pagina 15
alexa-rozi spune:
Am si eu o rugaminte daca se poate.Am depus dosarele pentru indemnizatie si alocatie pe 5 mai .Bebelusul meu avea deja 6 luni.Mi sa spus ca voi primi alocatia si retroactiv cam intr-o luna iar indemnizatia cam in 2 luni.Pina acum nu am primit nimic.Am sunat de mi-a venit rau la cele 3 numere de tel pentru indemnizatie dar sunt deranjate sau nu raspunde nimeni.Pentru alocatie nici macar nu stiu unde sa sun ca nu mi sa spus unde sa apelez.Va rog sa ma ajutati cu un numar de telefon unde trebui sa ma adresez ca sa aflu situtia atit pentru alocatie cit si pentru indemnizatie .Apelez la toate mamicile care ma pot ajuta si au avut probleme cu plata lor cit si la domnul Marius.Va multumesc!
marius spune:
Nu stiu sa va ajut pentru Bucuresti. Insa sunt multe mamici din Bucuresti care au rezolvat aceasta problema din cate am citit in alte subiecte similare.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
adrianafedorca spune:
am si eu o rugaminte daca stie cineva si ma poate ajuta, vreau sa depun actele pt indemnizatie si pt trusoul bebelusului dar habar nu am unde,
dar pt indemnizatia lunara pt cresterea copilului ?
locuiesc in sectorul 3
multumesc anticipat
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
mgd13 spune:
am si eu cateva nelamuriri si mi-ar prinde bine putin ajutor
sunt insarcinata in 30 de saptamani si la 1 aug (32 sapt) voi intra in conecdiu prenatal. cum voi fi platita in aceasta perioada, cu cat la suta din salariu?
apoi,pt CIC se vor lua in calcul toate veniturile din ultimul an, ptca eu am un salariu de la angajaotul unde sunt angajata cu carte de munca, dar am avut si un contract pe perioada determinata (6 luni din cele 12 care se iau in calcul), dar este un contract de drepturi de autor,deci venituri pt care am platit doar impozit,in regim de retinere la sursa si nu CASS si altele....
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adrianafedorca am si eu o rugaminte daca stie cineva si ma poate ajuta, vreau sa depun actele pt indemnizatie si pt trusoul bebelusului dar habar nu am unde, dar pt indemnizatia lunara pt cresterea copilului ? locuiesc in sectorul 3 multumesc anticipat _ Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005) si Anastasia Ioana (7 iulie 2009) "Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine "A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler |
Adriana depui la DPC sector , pe blv. 1 Decembrie, pe la Pta Minis.
Mami de fetita si de baietel
monis5 spune:
citat din mesajul lui mgd13 am si eu cateva nelamuriri si mi-ar prinde bine putin ajutor sunt insarcinata in 30 de saptamani si la 1 aug (32 sapt) voi intra in conecdiu prenatal. cum voi fi platita in aceasta perioada, cu cat la suta din salariu? |
Buna
pentru zilele de CM pre si postnatal vei fi platita 85% din salariul brut. Dar nu din salariul brut din contractul de munca, ci din salariul brut realizat in ultimele 6 luni.
Uite iti pun mai jos un calcul pe care l-am pus fetelor de la odiseea noastra. Este un exemplu pentru un salariu brut de 720 de lei (minim pe economie la studii medii).
daca inlocuiesti cifrele cu salariile tale brute realizate pe ultimele 6 luni - respectiv feb-iul 2009, din august poti afla cat iei salariu net. Ai grija sa folosesti la calcul nr de zile lucratoare din fiecare luna (aug 21, sept 22, oct 22 etc etc). Daca e ceva neclar spune-mi.
Daca intri in CM prenatal la 01.10.2009, atunci el se calculeaza in functie de salarile pe care le-ai avut in ultimele 6 luni inainte de data inceperii medicalului.
Si tu spui ca salariul tau brut in perioada aprilie-septembrie 2009 este de 720 de lei.
Atunci se calculeaza asa:
--> aprilie 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> mai 2009 - 20 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> iunie 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> iulie 2009 - 23 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> august 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> sept 2009 - 22 zile lucrate - venit brut 720 lei
> Total venit brut = 4320 lei (se aduna brutul pe cele 6 luni)
> Total zile = 128 (zilele lucratoare din cele 6 luni)
=> Baza de calcul (indemnizatia zilnica) = 33.7500 lei (4320 impartit la 128 de zile)
Indemnizatia asta zilnica se inmulteste cu nr de zile lucratoare din lunile urmatoare in care esti in CM. Asa se obtine un venit brut, din care se calculeaza 85% si din rest se scade CAS (10.5%) calculat pentru sal min pe economie, adica 63 lei (600 lei x 10.5% = 63 lei) si rezulta netul tau.
* daca la 01.10.2009 intri in cm prenatal, calculul va fi urmatorul:
OCTOMBRIE - 22 zile lucratoare
- 85% din (nr de zile lucratoare X indemnizatia zilnica) - CAS calculat la minimul pe economie
=> 85% din 22 zile X 33.75 = 85% din 742 lei = 631 lei
=> 631 lei - 63 lei (CAS) = 568 lei NET
NOIEMBRIE - 21 zile lucratoare
- 85% din (nr de zile lucratoare X indemnizatia zilnica) - CAS calculat la minimul pe economie
=> 85% din 21 zile X 33.75 = 85% din 709 lei = 603 lei
=> 603 lei - 63 lei (CAS) = 540 lei NET
DECEMBRIE - are 21 zile lucratoare -> iei tot 540 lei net, iar IANUARIE 2010 are doar 20 lucratoare si atunci calculul sa reia:
IANUARIE - 20 zile lucratoare
=> 85% din 20 zile X 33.75 = 85% din 675 lei = 574 lei
=> 574 lei - 63 lei (CAS) = 511 lei NET
monis 24
monis5 spune:
citat din mesajul lui mgd13 apoi,pt CIC se vor lua in calcul toate veniturile din ultimul an, ptca eu am un salariu de la angajaotul unde sunt angajata cu carte de munca, dar am avut si un contract pe perioada determinata (6 luni din cele 12 care se iau in calcul), dar este un contract de drepturi de autor,deci venituri pt care am platit doar impozit,in regim de retinere la sursa si nu CASS si altele.... |
Si eu sunt in situatia ta, cu un contract de dr de autor pentru o parte din cele 12 luni, pe langa cel de angajat cu CIM. La fel, voi plati doar impozit pe el si la fel ca tine, sper ca veniturile din dr de autor se vor adauga fara probleme la venitul pe anul anterior nasterii copilului. . Din cate m-am interesat pana in prezent, par sa nu fie probleme, dar ar fi grozav daca ne-ar scrie aici cineva care chiar a facut aceasta 'operatiune' si a avut succes...
monis 24
little_djini spune:
citat din mesajul lui alexa-rozi Am si eu o rugaminte daca se poate.Am depus dosarele pentru indemnizatie si alocatie pe 5 mai .Bebelusul meu avea deja 6 luni.Mi sa spus ca voi primi alocatia si retroactiv cam intr-o luna iar indemnizatia cam in 2 luni.Pina acum nu am primit nimic.Am sunat de mi-a venit rau la cele 3 numere de tel pentru indemnizatie dar sunt deranjate sau nu raspunde nimeni.Pentru alocatie nici macar nu stiu unde sa sun ca nu mi sa spus unde sa apelez.Va rog sa ma ajutati cu un numar de telefon unde trebui sa ma adresez ca sa aflu situtia atit pentru alocatie cit si pentru indemnizatie .Apelez la toate mamicile care ma pot ajuta si au avut probleme cu plata lor cit si la domnul Marius.Va multumesc! |
Cel mai bine ar fi sa trimiti o cerere la Agentia pentru Prestatii Sociale Bucure#351;ti –str. Hambarului nr.6, sector 2. Din pacate nu le stiu adresa de e-mail dar o poti trimite prin posta. Apoi ei sunt obligati sa iti dea un raspuns in 30 de zile de la inregistrarea cererii.
laviniablaga spune:
Dragi mamici, draga Marius,
As dori sa va adresez tuturor o intrebare, in speranta ca voi primi si un raspuns, insa mai inainte trebuie sa va expun situatia in care ma aflu.
Nu am lucrat in ultimul an, si deci, nu poate fi vorba sa primesc cei 600 RON. Dar alocatia aceea de 200 RON si probabil ca si prima de nastere le voi putea primi, nu??? Daca da, as dori sa ma indrumati cu privire la demersurile pe care ar trebui sa le incep. Unde si cui trebuie sa ma adresez pentru a face toate aceste acte???
va multumesc
A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii fericita....Lavi, mami de Rares Cristian 25+
marius spune:
Da ai dreptul la ele.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa