Topic - alocatii si alte drepturi similare
Raspunsuri - Pagina 14
marius spune:
Da se poate
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
mary_dmn spune:
Multumesc de raspuns!
Dar daca nu vor sa mi-l dea? cum nu vor sa-mi faca lichidarea de pe firma la care am lucrat 6 ani mai am de luat banii pe concediu 2 saptamani din 2008( au infiintat o noua firma si ne-au pus sa ne dam demisiile de pe cea veche). Sunt angajat pe firma noua din aprilie, si voiau sa ma bage fortat in concediu de odihna restant, dar am avut probleme cu sarcina si am fost in spital dupa care in concediu medical si prenatal acum.
Ce pot face daca nu vor sa-mi faca lichidarea pe vechea firma si sa-mi dea banii pt primul copil?
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Intrebare 1 pe ce interval calculez: Ian 2009-Mai 2009 ? - in mai am cererea de la mamica respectiva. Daca se acorda in acest an se calculeaza salariul mediu brut pentru anul precedent ian 2008- decembrie 2008. salariile medii brute se calculeaza pt un exercitiu financiar si se ia ca si referinta exercitiul anterior. Aflu cumva salariul mediu. apoi Intrebare 2 - ii acord suma obtinuta (trecand-o ca si cheltuiala cu asig sociale deductibila) sau consider aceasta suma bruta si extrag un net din ea, pe care il acord ca si cheltuiala deductibila? Se calculeaza exact ca si un salariu deci ca si cum ai acorda doua salarii cu toate retinerile din el atat ca si asigurare cat si ca si fiscalitate (impozit pe venit). Uneori pentrun usurinta se foloseste al 13 salariu dar este doar o expresie. Da suma exste deductibila si se plateste din fondul de salarii al angajatorului. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Marius, iti multumesc
monis 19+
Eseea spune:
am si eu o intrebare : ma mut cu domiciliul din sect 3 in 4, tb sa anunt undeva ( gen DPC) ? ( alocatia o primesc pe card, nu prin posta).
Mami de fetita si de baietel
doxinu spune:
citat din mesajul lui doxinu Am si io o intrebare: cum pot face ca alocatia dupa cei 2 ani sa fie depusa pe card asa cum aveam CIC-ul?Unde trebuie sa merg ca sa nu mai mi-o aduca acasa postasul,ci sa intre pe card?Ce acte trebuie sa depun? Multumesc |
Nu stir nimeni?
kid spune:
doxinu Mergi in Hambarului si depui o cerere ca vrei sa iti vireze alocatia pe card. Cred ca ai nevoie de copie dupa BI si un extras de cont unde apare codul IBAN al contului.
de
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Eseea spune:
nu stie nimeni sa-mi raspunda si mie la intrebarea de mai sus? nu s-a mutat nimeni? :(
annablue spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monis5
Marius, iti multumesc monis 19+ |
Marius, Monis, eu stiu ca acest salariu mediue pe unitate intra in categoria AJUTOARELOR si NU SE IMPOZITEAZA !!!!!
Asa scrie in CCMN si asa l-am primit si eu. Este un salariu mediue pe unitate BRUT si nu se retin impozite...
Annablue & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
monis5 spune:
citat din mesajul lui annablue Marius, Monis, eu stiu ca acest salariu mediue pe unitate intra in categoria AJUTOARELOR si NU SE IMPOZITEAZA !!!!! Asa scrie in CCMN si asa l-am primit si eu. Este un salariu mediue pe unitate BRUT si nu se retin impozite... Annablue & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009) "De noi depinde sa avem o viata frumoasa..." |
Asa l-am si acordat - am calculat salariul mediu brut pe 2008 si am transmis catre dep financiar suma. Ei au platit-o integral catre angajat si au incadrat-o la cheltuieli. Mai mult pe mine (eu fiind de la HR) nu m-a interesat, ce mai trebuie facut tine deja de contabilitate.
Daca mai completeaza cineva informatia, este foarte bine venit.
monis 20
Eseea spune:
citat din mesajul lui Eseea am si eu o intrebare : ma mut cu domiciliul din sect 3 in 4, tb sa anunt undeva ( gen DPC) ? ( alocatia o primesc pe card, nu prin posta). Mami de fetita si de baietel |
imi raspund singura , poate mai are nevoie cineva : tb anuntat in hambarului, tb mers cu CI noi pt ambii parinti si cu certificatele de nastere ale copiilor.