Topic - alocatii si alte drepturi similare

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se aplica in acest caz prevederile legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap o am actualizata pāna la data de 1 ianuarie 2009 pe pagina legislativa.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cr3@t@ spune:

domnule marius legea privind indemnizatia la studedente se poate aplica retroactiv,eu deja am 2 luni ,probabil o sa se faca 3 cand o sa se publice in monitorul oficial,ca mi s-ar parea anormal ca daca eu am nascut cu cateva zile inainte de a se da aceeasta lege sa nu beneficiez de ea. astept raspunsul dumneavoastra,ca de fiecare data

viitoare mamica

Mergi la inceput

Se va aplica tuturor persoanelor care vor avea acest drept. Nu fac speculatii asa incat imediat ce va fi publicata si normele de aplicare vom sti cine ce si cum.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Marius

Multumim pentru existenta ta aici pe forum .
Am si eu o ...'speta'

Am de platit unei proaspete mamici un salariu mediu pe unitate.
Ai scris mai de mult ca acesta se obtine asa Se aduna fondul brut de salarii realizat in anul de referinta respectiv si se imparte la numarul mediu de salariati din acel an si la 12.
Intrebare 1 pe ce interval calculez: Ian 2009-Mai 2009 ? - in mai am cererea de la mamica respectiva.

Aflu cumva salariul mediu. apoi
Intrebare 2 - ii acord suma obtinuta (trecand-o ca si cheltuiala cu asig sociale deductibila) sau consider aceasta suma bruta si extrag un net din ea, pe care il acord ca si cheltuiala deductibila?

Merci mult, scriu aici pentru ca parerile sunt impartite si nu reusesc sa gasesc norme pentru asta...

monis 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Am si io o intrebare:
cum pot face ca alocatia dupa cei 2 ani sa fie depusa pe card asa cum aveam CIC-ul?Unde trebuie sa merg ca sa nu mai mi-o aduca acasa postasul,ci sa intre pe card?Ce acte trebuie sa depun?

Multumesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Marius
Am si eu o ...'speta'
Ai scris mai de mult ca acesta se obtine asa Se aduna fondul brut de salarii realizat in anul de referinta respectiv si se imparte la numarul mediu de salariati din acel an si la 12.
Intrebare 1 pe ce interval calculez: Ian 2009-Mai 2009 ? - in mai am cererea de la mamica respectiva.
Intrebare 2 - ii acord suma obtinuta (trecand-o ca si cheltuiala cu asig sociale deductibila) sau consider aceasta suma bruta si extrag un net din ea, pe care il acord ca si cheltuiala deductibila?
Merci mult, scriu aici pentru ca parerile sunt impartite si nu reusesc sa gasesc norme pentru asta...

Marius sau cineva, plssss, da-ti-va o parere la cele de mai sus, ca-mi tot aman angajata ca nu stiu cum sa-i dau banii ca sa fie corect si fata de ea, si fata de firma

Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:

Marius

Am si eu o ...'speta'

monis 17+

Pana iti raspunde Marius, pot sa iti spun ce mi-a raspuns de curand mie, eu fiind mamica ce urma sa primeasca banii.
Suma se calculeaza pe anul trecut (deci se ia in calcul 2008 ian-dec) si este valabil pt tot anul 2009 ca si calcul pt salariul mediu.
Suma este bruta, nu se calculeaza un net din ea.
Ca si procedura de contabilitate, eu stiu ca am primit de la financiar un tabel in care apare suma si aceasta nu intra in nici un stat de plata ci ramane in situatia firmei, intern. Aici trebuie sa te ajute cei care stiu mai bine.
In cazul meu, la firma mi-au calculat o medie a salariilor brute din CIM-uri ale anagajatilor activi din luna in care am cerut eu salariul, fara sa tina cont de tot fondul de salarii, care includea si alte sporuri.
Eu il rugasem pe Marius sa-mi dea o lege unde sa scrie explicit calculul, dar nu am primit decat indicatiile pe care ti le-am scris mai sus.
Sper sa te ajute ceea ce ti-am scris aici.

Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui annablue

Citat:

Marius

Am si eu o ...'speta'

monis 17+

Pana iti raspunde Marius, pot sa iti spun ce mi-a raspuns de curand mie, eu fiind mamica ce urma sa primeasca banii.
Suma se calculeaza pe anul trecut (deci se ia in calcul 2008 ian-dec) si este valabil pt tot anul 2009 ca si calcul pt salariul mediu.
Suma este bruta, nu se calculeaza un net din ea.
Ca si procedura de contabilitate, eu stiu ca am primit de la financiar un tabel in care apare suma si aceasta nu intra in nici un stat de plata ci ramane in situatia firmei, intern. Aici trebuie sa te ajute cei care stiu mai bine.
In cazul meu, la firma mi-au calculat o medie a salariilor brute din CIM-uri ale anagajatilor activi din luna in care am cerut eu salariul, fara sa tina cont de tot fondul de salarii, care includea si alte sporuri.
Eu il rugasem pe Marius sa-mi dea o lege unde sa scrie explicit calculul, dar nu am primit decat indicatiile pe care ti le-am scris mai sus.
Sper sa te ajute ceea ce ti-am scris aici.

Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Merci mult de info
Ca procedura de conta stiu exact cum este - e vorba de o cheltuiala deductibila si nu are treaba deloc cu salariile.
Ce nu stiam, am scris mai sus....

Merci inca 1 data

Poate ne mai scrie cineva, sa ma invatam unii de la altii.... ca in hatisul din tara asta... greu sa fii sigur de un lucru

monis 18+

Mergi la inceput

Citat:

Marius

Am si eu o ...'speta'

monis 17+

Daca se acorda in acest an se calculeaza salariul mediu brut pentru anul precedent ian 2008- decembrie 2008. salariile medii brute se calculeaza pt un exercitiu financiar si se ia ca si referinta exercitiul anterior.

Se calculeaza exact ca si un salariu deci ca si cum ai acorda doua salarii cu toate retinerile din el atat ca si asigurare cat si ca si fiscalitate (impozit pe venit). Uneori pentrun usurinta se foloseste al 13 salariu dar este doar o expresie.
Da suma exste deductibila si se plateste din fondul de salarii al angajatorului.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_dmn spune:

Buna ziua! In legatura cu salariul mediu acordat de catre firma pentru proaspetele mamici, daca firma este nou infiintata? Din decembrie 2008? Se poate calcula salariul mediu din lunile in care a functionat?

Mergi la inceput