Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mitzi76/Mitzi76.jpg)
Mitzi76 spune:
Uite aici:www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=68149" target="_blank">http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=68149 La articolul 10 scrie ca se iau veniturile stabilite conform articol 8 alineat 2.
JUST ME
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Multumesc mult Mitzi, esti tare dragutza, deci inteleg eu bine: in acest caz se ia in calcul suma indemnizatiilor si nu salariul de baza minim brut pe tara? Sau nu inteleg eu bine? Cat o fi, oare, salariul minim brut pe tara? ( asta de curiozitate, asa..)In orice caz, rezulta clar ca CIC e mai avantajos decat pre-postnatal.
Mami de fetita
si de baietel
17+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorellay/lorellay.jpg)
lorellay spune:
Imi calculeaza si mie cineva..daca am salariu tarifar 2196 si net 1570 cat iau in postnatal?
Multumesc....
Sorana 34+
si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">sunt...lo1.Se poate un vot?Multumim!!
![](images/user_woman.png)
Viviannie spune:
Buna Marius si colege de forum,
Poate ma ajutati VA ROG FRUMOS si pe mine cu niste calcule, explicat detaliat:
Sa zicem ca am net 1350 si media brut ultimele 10 luni = 910 ron, toate asigurarile platite, lucrez la privat, munca de birou.
1. Conced risc maternal: din 1.11.08 - 1.31.2008
Venit in mana = ? pe cele 2 luni
2. Conced maternit prenatal: 1.01.09 - DPN= 21.02.09
venit in mana=?
3. Conced maternit postnatal: sa zicem pana pe 31.03.09
venit in mana total= ?
prima stat pt nastere 1 copil=?
salariu extra de la firma pt nastere 1 copil=?
6 saptamani cu 100% brut =?
4. CIC: 1.04.09- 21.02.2011
venit in mana =?
Sper ca ati inteles cum am structurat eu exemplificarea...
Astept urgent raspuns.
Multumim frumos anticipat,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorellay/lorellay.jpg)
lorellay spune:
Viviannie..eu nu am inteles mai nimic...
Si postnatal de ce doar pana pe 31.03.2009?Ca nu ies la calcul prenatal si postnatal 126 zile....
Si prima ce o primesti la nastere..depinde de firma la care lucrezi..ar trebui un salariu mediu pe unitate.
Sorana 35+
si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">sunt...lo1.Se poate un vot?Multumim!!
mandyksch spune:
Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani. Pe prima hartie de CM imi scrie codul de la Urgente medico-chirurgicale, vineri dr de familie a considerat ca nu m-am refacut si mi-a mai dat inca o saptamana de CM. Pe a doua hartie nu mai scrie niciun cod, asistentele mi-au spus doar ca este continuare la primul certificat medical.
La serviciu mi s-a spus ca doar primul Certificat medical il poate lua ca urgenta si platit cu 100%, iar cel de-al doilea il vor plati cu 75%. Este corect?
Nu am mai fost in medical de a caruta de ani, habar nu am care este baza de calcul...eu acum am salar fix de 2500 brut pe luna. Cat pierd la salariul net cu concediul acesta medical pe 2 saptamani? Multumesc.
raloucoutza spune:
Am o mare nelamurire in legatura cu primirea indemnizatiei de crestere copil.
Din cate am inteles ea se acorda daca parintele a lucrat efectiv in ultimele 12 luni dinaintea nasterii copilului.
Ce se intampla insa daca parintele a avut in aceasta perioada zile de concediu fara plata (chiar si mai putin de o luna)
Va multumesc anticipat pt raspuns
raloucoutza spune:
si ar mai fi o nelamurire.
Stiu ca am dreptul la 90 zile conc. medical pe an, dar nu am inteles cum se calculeaza acest an ca interval ; intre doua concedii consecutive, sau ca an dupa nr. lui(2008, 2009 etc)
Am avut primul CM in sept 2007 - 2 sapt. si din 16 sept 2008 am luat concediu medical legat pana in ziua de azi. Intentionez sa imi iau in continuare dar nu stiu cat mai am de luat. Se calculeaza din nou 90 zile din oct. 2008 sau din sept 2008?
Va rog mult sa imi raspundeti
Multumesc
provista spune:
Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as vrea sa analizam un caz concret.
Eu voi naste in martie 2009, pana la data nasterii nu vreau sa iau cm si nici concediu pre/postnatal. (pp aceasta ipoteza). Dupa ce voi naste normal ca intru in concediul postnal de 126 de zile, care va fi platit cu 85% din media veniturilor brute realizate pe ultimele 6 luni. Dupa ce termin cele 126 de zile, intru in concediul ptr cresterea copilului. Aici intervine intrebarea cum se calculeaza aceasta indemnizatie, ca media veniturilor nete din ultimele 12 luni incluzand cele126 de zile sau media veniturilor nete inainte de cele 126 de zile?
Ma gandesc ca indemnizatia ptr 126 de zile e mai mare decat cea ptr cresterea copilului,
85% din media veniturilor brute e mai mult decat 85% din media veniturilor nete.
La un salar brut in ultimele 12 luni de 1200 ron/luna si net in ultimele 12 luni de ~ 930 ron/luna, ce indemnizatie de concediu pre/postnatal va fi si ce indemnizatie de concediu ptr cresterea copilului?
http://bd.lilypie.com/FXMzp3.png
gura_ro spune:
buna seara, e prima oara cand scriu pe acest forum si as vrea sa aflu daca cele 62 zile de prenatal, in cazul in care lucrez intr-o companie privata, sunt platite de stat sau de companie (cei 85%)
ms mult