Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 32
clauf1000 spune:
am si eu o intrebare. sunt insarcinata in 20 de sapt. si am o sarcina cu problemeluni, pe 16 .03. se fac cele 90 de zile de concediu medical la care am dreptul in ultimele 12 luni. mi s-a recomandat sa merg la „comisie„ pt prelungirea acestuia. cum trebuie procedat si incepand de cand? medicul meu ginecolog este destul de ambiguu. zice ca sa ma duc sa ma internez de marti 17.03 si apoi „mai vedem„....cum ar trebui procedat? mentionez ca nu am o situatie chiar roz la servici si sigur nu vor fi ingaduitori cu mine...
multumesc anticipat pt raspuns...
(gravida) 20 saptamani
ADA1974 spune:
Marius merci mult pt raspuns (legat de suspendarea contractului de munca pe perioada prenatalului).
Poti sa-mi spui si ce drepturi am in aceasta perioada? (nu am reusit sa gasesc in legi, sau nu am inteles eu).
Merci inca o data.
ada 37 Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 2 saptamani
marius spune:
Mai exact te rog nu stiu la ce anume te referi cand scrii generic "drepturi" = sec as raspunde toate drepturile conferite de lege dar ce anume te intereseaza?
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Sasha.p spune:
Alic - am presupus ca am nevoie sa depun o astfel de cerere, pentru a anunta la resurse umane. Daca nu am nevoie de "hartie", cum anunt oficial ca intru in prenatal, doar le spun verbal ?
Anca, mami de Sasha si 22 + cu ;
surioara lui sasha
Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png
m_d_2004 spune:
Cei de la serviciu nu stiu cum se calculeaza indemnizatia de maternitate. Pentru a nu gresi acest calcul vreau sa le duc eu toate documentele necesare. Imi puteti da nr legilor sau oug din care sa reiasa ca din aceasta indemnizatie nu se opresc somajul si cass(6,5%)?
Care este legea in care se specifica ca se retine numai cas din salariul minim pe economie?
loveaur2001 spune:
Pt clauf1000: Te duci si te internezi si la externare or sa-ti dea o hartie cu care te duci la medicina mcii de care apartii ii intrebi si tu unde exact. Pe acea hartie va fi specificat nr. de zile de C.M. pe care comisia le aproba, apoi vii cu acea hartie tot la cei care te-au externat si-ti dau medical.
ADA1974 spune:
Marius, ma refeream la ce intrebasem pe pagina 31, adica daca in contract sunt prevazute prime: de paste, de craciun, eu am dreptul sau nu? La fel si daca se renegociaza contractele de munca (de fapt se fac acte aditionale cu marirea salariului), e normal ca eu sa nu fiu chemata?
As vrea sa stiu pt ca s-a schimbat conducerea si nu stiu daca ce fac ei acum e legal sau nu. Cand am fost acasa cu primul copil am primit si "cadoul de 8 martie", si primele care s-au dat la toata lumea.
Multumesc mult pt amabilitate.
ada 37 Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 2 saptamani
clauf1000 spune:
multumesc mult loveaur...m-am mai linistit. ca auzisem zvonuri prin targ ca intai trebuie sa-mi aprobe comisia si apoi...in fine...MUULTUMESC!
(gravida) 20 saptamani
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ADA1974 Marius, ma refeream la ce intrebasem pe pagina 31, adica daca in contract sunt prevazute prime: de paste, de craciun, eu am dreptul sau nu? La fel si daca se renegociaza contractele de munca (de fapt se fac acte aditionale cu marirea salariului), e normal ca eu sa nu fiu chemata? As vrea sa stiu pt ca s-a schimbat conducerea si nu stiu daca ce fac ei acum e legal sau nu. Cand am fost acasa cu primul copil am primit si "cadoul de 8 martie", si primele care s-au dat la toata lumea. Multumesc mult pt amabilitate. ada 37 Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani. AMR maxim 2 saptamani |
In mod normal nu ai dreptul la prime nu ai dreptul la majorari ... la nimic pt simplul motiv ca ai contractul de munca suspendat in cnf cu prevederile legale
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_d_2004 Cei de la serviciu nu stiu cum se calculeaza indemnizatia de maternitate. Pentru a nu gresi acest calcul vreau sa le duc eu toate documentele necesare. Imi puteti da nr legilor sau oug din care sa reiasa ca din aceasta indemnizatie nu se opresc somajul si cass(6,5%)? Care este legea in care se specifica ca se retine numai cas din salariul minim pe economie? |
Scuzele mele, sunt extrem de rezervat ca cei de la resurse umane-salarizare nu vor sti sa calculeze un concediu medical. Legile de care intrebi sunt pe pagina legislativa.
Pagina legislativa