Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
IliesClara spune:
DPN este in 27 Martie.
In spital am vazut (am fost de 5 ori internata) ca gravidele cu sarcina monofetala in general primeau de la medicul de familie concediu prenatal de la 32 saptamani. Asta vine cu 56 de zile inainte de DPN. Pana atunci tot mergeau la comisie.
Alt indiciu a fost fapul ca pe ultima externare mi-au scris ca recomandare explicita intrarea in prenatal inainte de acei 32 de saptamani. De aici am presupus ca aceea este varsta la care majoritatea femeilor incep concediul, astfel incat postnatal le raman mai multe zile.
PE de alta parte mamicile de gemeni nasteau intre 32 si 36 de saptamani, iar cele care duceau mai mult erau lasate maxim pana la 38 pentru a nu suprapurta sarcina.
De aici ar fi logic sa intram si in prenatal mai devreme, atata timp cat oricum nu ne lasa sa purtam sarcina pana la 40 de saptamani.
Auzisem ca treaba aceasta se afla reglementata undeva in scris, insa am gasit doar ca in sarcinile cu risc (nespecificat motivul) acele 126 de zile se pot imparti astfel incat sa ramana macar 42 de zile dupa nastere, celelalte inainte. Evident asta la recomandarea medicului.
Speram totusi sa gasesc ceva mai concret undeva despre sarcinile gemelare, sa am un document la purtator in convorbirea si cu medicul de familie.
Multumesc oricum pentru informatii.
Clara si fetele 27+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
MIRCLAU spune:
buna ziua
as avea si eu cateva intrebari daca se poate
1. in martie dupa moartea tatalui meu s-a facut succesiunea si mi-a revenit si mie un procent din firma,de aceasta firma se ocupa doar mama mea si doar ea beneficiaza dupa ea,eu nu am primit si nici nu vreau sa primesc nimic din aceasta firma dar intrebarea mea este se poate sa am probleme la intrarea in CIC din cauza acestor procente???? si daca da ce pot face pt ca notarita a spus ca pt renuntare trebuie sa renunt la tot nu se poate numai la firma
2.cate zile de concediu medical se pot lua inainte de prenatal pt ca ma simt fff rau
va multumesc din suflet
MIRELA mami de andreas nazdravan si graviduta 5+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
la intrebarea nr 1 nu ma pricep, iti raspund doar la 2:
poti lua 90 de zile de cm, apoi poti intra in comisie pt inca 90.
Mami de fetita
si de baietel
28+
MIRCLAU spune:
multumesc muuult,pt intrebarea nr 1 unde mai pot incerca?
MIRELA mami de andreas nazdravan si graviduta 7+
catinuta spune:
Marius, am si eu o nelamurire, am citit pe aici dar nu am gasit nimic.
Deci, 1.angajatorul cand poate angaja o persoana in locul meu, adica tre sa astepte pana se termina concediul postnatal si intru in cic sau poate organiza concurs de ocupare a postului dinainte?
2. pe perioada concediului pre si postnatal de cine sunt platita, de angajator sau asigurarile sociale?
Multumesc.
andre_ea spune:
Eu sunt mult prea gravida la ora asta.
diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul. inseamna pe limba mea, diferenta de la 85% brut, la 100% brut, da?
Multumesc!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
![](gravida.gif)
![](al9leacer.gif)
Delu Prichindelu'
Prichinduta
annablue spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andre_ea Eu sunt mult prea gravida la ora asta. diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul. inseamna pe limba mea, diferenta de la 85% brut, la 100% brut, da? Multumesc! Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 ![]() ![]() Delu Prichindelu' Prichinduta |
Tot de la o foarte gravida
![](icon_smile.gif)
Da, daca suma indemnizatiei (prenatal/postnatal sau CIC) este mai mica decat suma pe care o luai in mod normal ca si salariu net.
Lamurita?
![](icon_smile_big.gif)
Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Mada89 spune:
Buna! Am si eu o intrebare. Sunt insarcinata in 33 de saptamani si pana la 31.dec.2008 am fost in concediu medical. Cu data de 1.01.2009 trebuia sa intru in concediu prenatal dar medicul meu de familie nu a vrut sa-mi dea concediu prenatal cu data de 1.01 ci cu data de 03.01 spunand ca 1 si respectiv 2 sunt considerate zile libere. Este corect asa? Eu unde figurez in acele 2 zile daca nu sunt in co?Multumesc!
andre_ea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui annablue
Tot de la o foarte gravida ![]() Da, daca suma indemnizatiei (prenatal/postnatal sau CIC) este mai mica decat suma pe care o luai in mod normal ca si salariu net. Lamurita? ![]() Annablue & Adita & Bb2 "De noi depinde sa avem o viata frumoasa..." |
Nu.
Logic, la o persoana care nu ia nici un fel de spor, brutul va fi intotdeauna mai mare decat netul. Si CIC ce legatura are? E vorba de cei 15% din concediul de maternitate (pre/postnatal).
Deci, am sau n-am dreptul la diferenta de pana la 100% brut? Ca mi-ar prinde tare bine.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
![](gravida.gif)
![](al9leacer.gif)
Delu Prichindelu'
Prichinduta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria_rubi/maria_rubi.jpg)
maria_rubi spune:
Revin cu alta intrebare:
Ne-am hotarat ca sotul sa intre in CIC. In conditiile in care se cer 12 luni lucrate si sotul are intre ele o intrerupere de 22 zile calendaristice, intre 2 locuri de munca, mai poate beneficia de CIC?
Multumesc! 28+ cu
Mara 18.01.2007