Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 11
marius spune:
lunna27- au dreptate
nerantula - e simplu. inmulteste cu 100 si imparte la 9.5 si afli baza de calcul pe care o doresti
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Nerantula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius nerantula - e simplu. inmulteste cu 100 si imparte la 9.5 si afli baza de calcul pe care o doresti Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Nu suma absoluta ca baza de calcul nu ma ducea capul s-o calculez, numai ca nu reprezinta nimic aceasta suma! Deci se calculeaza si CAS, pana la urma?
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
marius spune:
Da se calculeaza mai exact 9.5% din baza de calcul a concediilor medicale. Aceasta baza de calcul se determina ca si medie ponderata cu 85% a sumei a veniturilor brute realizate de tine in ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediu si impartita la total nr. zile lucratoare din perioada celor 6 luni iar mai apoi inmultit cu nr zile lucratoare din luna aflata in plata.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Nerantula spune:
Ei, suma pentru CAS de pe fluturasul meu e cam de 10 ori mai mica decat ce ar rezulta in urma calculului tau ...
... once upon a time ...
Nerantula spune:
Am aflat, baza de calcul e salariul minim pe economie, 540 ron.
... once upon a time ...
Anculet spune:
Buna!
Intre doua concedii medicale (luate doar de la medicul de familie),am si 2 zile neacoperite (acestea fiind sambata,si duminica); mentionez ca lucrez intr-un spital,iar programul de lucru este in continuu (nu se tine cont de sambete,duminici,sarbatori).
Intrebarea mea este: cum as putea justifica acele 2 zile dintre concedii? As putea pune 2 libere,exact in weekendul acela descoperit? (libere ramase inca de cand lucram).
Multumesc anticipat
P.S. Am 28 sapt de sarcina,iar pana intru in prenatal,ma descurc cu medicale.
27+ cu Alexandra Maria
fetele 2 in 1
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nerantula Am aflat, baza de calcul e salariul minim pe economie, 540 ron. www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit ... once upon a time ... |
Corect - sunt idiot.
Pagina legislativa
rea22ro spune:
Dl. Marius,
desi v-am mai intrebat odata, dar neintelegand sigur care era raspunsul Dvs, revin cu o intrebare la forumul potrivit, sper:
- drepturile de autor se iau in calcul la veniturile din care se calculeaza cei 85% pentru concediu pre si post natal? angajatorii mei "se prefac" ca nu inteleg bine si contabilitatea noastra este = 0; cel mai simplu, pentru ei, este sa spuna ca nu se poate, pentru a nu mai calcula; eu am fost platita cu salariu fix + drepturi de autor, legal stipulate prin contract inregistrat la admin financiara si pentru care am primit si fisa fiscala. la ce lege trebuie sa fac referire in discutia pe care o voi avea cu ei pentru a le demonstra? OG 158/2005?
multumesc frumos,
Raluca
marius spune:
Da, OG 158 - in speta art. 10 daca nu ma insel.
Pagina legislativa
chgeni spune:
Intrebare pt Nerantula si Marius sau cine mai stie :)
Unde in lege e specificat ca baza de calcul la retinerea celor 9,5% e salariul minim?
care este baza legala care specifica asta??
pls!!
Eugenia