alaska

alaska | Autor: inga77

Link direct la acest mesaj

buna
cine ma poate ajuta cu instructiunea la alaska
va rog mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cred ca mai bine scrii si despre ce aparat electrocasnic este vorba

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Cred ca Inga se refera la prajitura Alaska, un dulce bun si special ( inauntru rece ca...Alaska) in afara cu meringue (bezea), unii o maninca asa, fierbinte pe deasupra, altii o tin in frigider.

Nu am reteta si nici instructiuni dar...poate avem noroc si gasim pe cineva mai priceput.

In principiu Alaska are o baza de aluat ( cam ca de pandispan sau poate ceva mai crocant), un strat generos, inalt de inghetata si apoi e invelita intr-o bezea coapta rapid ( sa nu se topeasca inghetata).
Singura instructiune de care imi amintesc ( caci am vazut cum se face la o emisiune de pe Zone Club, parca...) e ca bezeaua se coace cu "aruncatorul de flacari" ( nu rideti, nu stiu cum ii zice aparatului ala, e o unealta profesionala) pentru un rezultat corect, intr-un cuptor inghetata s-ar topi, inainte ca bezeaua sa se coaca.

Alaska pe care am vazut-o eu la tv era cu inghetata de capsuni dar a zis "cheful" ca reteta originala e cu "vanilla ice cream and chocholate chips on top".

Acu' ar fi durere sa vina Inga si sa spuna ..."oh, nu... eu ma refeream la ... frigiderul alaska"...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana210773 spune:

Eu reteta asta o stiu...

Prajitura Alaska




Se face cu o zi inainte o inghetata (sau se poate cumpara de-a gata) si se imparte in doua tavite la congelator.
1.-se face o rulada din coca de biscuiti( la fel se pot folosi piscoturi cumparate),si dupa ce s-a copt,se taie in patru dreptunghiuri.
2.-intr-un castron se pun capsunici curatate,spalate si scurse,amestecate cu zahar pudra si rom.
3.-se bat albusurile cu un praf de sare si 150 g zahar
4.-pe o farfurie se aseaza un dreptunghi din biscuiti,un calup de inghetata,un strat gros de capsuni si deasupra al doilea calup de inghetata.
5.-se imbraca totul cu restul de biscuiti
6.-totul se acopera cu albusul batut spuma
7.-se orneaza cu capsun,iar pe albus se fac linii cu varful furculitei inmuiata in ciocolata

Pofta buna!


Mergi la inceput