Despre gaini si cotetele lor... Aveti?
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia E bine sa nu stea direct pe pamant(gainile pot urca pe un fel de scarita),e bine sa aiba podea, va fi ferit de umezeala si mai durabil. Asa zice si sotul si ridicat pe ceva ca la Valentina. Trebuie dat cu var pt dezinfectie Mai eu nu stiu care-i varul aici, cred ca-i spune LIME. Aici il folosesc pt. corectarea aciditatii (?!!) solului, deci se pune in gradina de zarzavat. Asta e, foloseste cineva la gradina? Citeam pe undeva sa curatam cu clor..., mie nu-mi place, prefer varul, da' nu stiu care e... si poate avea o ferestruica pentru aerisire, acoperita cu plasa de sarma deasa sa nu intre lighioanele. Da, da, neaparat. Sunt destui predatori si in Romania, de ex. dihorii. Dihorii parca le trag printre uluci si le mananca capul?!... Sunt si aici, weaseli, cred ca se numesc. Eu nu am gaini, dar tocmai am demolat un cotet vechi din curte. Acum ca tot ai deschis subiectul mi-am amintit de un vecin care avea cotet etajat cu gratar-plasa in loc de podea si cadea gainatul intr-un fel de sertar Recuperat gunoiul asta se dilueaza cu apa si se foloseste ca ingrasamant . Ce idee buna, asa vrem sa facem. Ce luam de pe jos sa punem in gradina. Nu prae inteleg insa cum nu-si prindeau picioarele in plasa atunci cand sareau de sus... |
Take joy! (poze)
ML spune:
citat din mesajul lui Ramona J ML, uite un site interesant, poti cumpara si cotet! www.omlet.us Mi-ar fi placut sa am gaini, cred ca HOA s-ar lua cu miinile de cap! Gasisem odata pui pe Craigslist. The best thing you can do for your children is to love your wife. |
Ha, ha, ce-mi place numele! Si ce cortulete dragalase au! Ma uit mai pe indelete diseara la el. D. vrea sa-l construiasca singur, nu sa cumpere, mai vedem... Multumesc!
Take joy! (poze)
Ramona J spune:
ML, varul e whitewash. Siteul ala are si alte informatii, e bunicel. Mai gasisem unul care vindea planuri pentru facut cotet (vreo $4).
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Multumesc, Ramona, pentru denumirea varului. Am deschis din nou linkul. Tare mi-a placut! Uite, la ouat prin vecini nu m-am gandit.
Am sa-i spun barbatului si de planuri... da' ce, te pui cu orgoliul de cocos?!
Take joy! (poze)
ML spune:
citat din mesajul lui valentinag Pai asteapta sa se oua Rufus! Ptr. noi le vrem, nu de vanzare. Si, da, pt. oua, nu carne (nu vrea nimeni sa le taie...) Mi,ale noastre sunt puse pe caramizi cotetele si ingradit cu sarma locul unde stau!Anul asta am avut probleme cu pisica vecinilor care ne-a mancat vreo 3 puicat au fost mai mici,acum s-au facut buni de pus la gratar Cine-i taie la voi? Sa le faci si cuibar Mi,sa se invete sa oua acolo,o sa le placa copiilor sa se duca sa adune ouale! Da, da, abia asteapta! "La vita e bella" De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Take joy! (poze)
valentinag spune:
Vecinii se ocupa de operatiunea taiat!Al meu sotz refuza categoric!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
karligutza spune:
ML ma bag si eu in seama la subiectul tau cu gainile .. dar zic din experienta bunicii sau a mea cat am stat la bunici (toate vacantele de vara pana la vremea facultatii )
- cotetul e mai calduros daca are jos pamant (la bunica era uns cu balega (scuzati termenul, dar asta e) de cal in amestec cu paie - daca vrei detalii iti dau, sunt esperta - sau scandura... daca e pamant jos nu iti fa probleme cu ciormolul pentru ca vorba aia "pe unde se pisa gaina? prin gradina!"; una din concluzii ar fi ca gaina NU SE PISA, nu se pisa in cotet, etc... iar de apa de la ploi, ar fi bine sa nu intre prin cotetul gainilor, asa cum nu intra nici in casa.
- la cotet trebuie aerisire (un gemulet ceva)
- in cotet (daca cotetul este intr-o incapere construita) atunci peretii pot fi varuiti, ar fi ideal ca sa fie varuiti pentru ca asa gainile/puiii nu mai fac paduchi... iar daca fac, inseamna ca trebuie sa reinoiesti varul (varul sau apa calcica.. in engleza habar n-am, google it ) si sa despaduchezi gainile cu ceva solutii de la veterinar...
- gainatul de la gaini trebuie maturat adesea (saptamanal cred daca ai multe gaini) si daca vrei il pastrezi undeva gramada ca sa il pui drept ingrasamant, insa NUMAI TOAMNA il arunci pe gradina (nu stiu daca acolo la tine vine si INGHETUL, dar bunica-mea il tinea in gramezi pe gradina peste iarna, si abia in primavara il imprastia.... deoarece zicea ea "arde pamantul" daca este pus imediat in cantitati mari pe pamant)
- e o placere mare sa adune copiii ouale cum bine zicea o colega aici, eu sunt un exemplu viu, ah' ce activitati mai aveam in copilarie, asta era una dintre ele si abia asteptam... chit ca zburataceam gaina de pe cuibar, important era sa gasesc un ou sub ea!
- de pradatoarele zburatoare poti sa confectionezi "o mamaie" de care sa se sperie respectivele zburatoare, iar de serpi sau alte alea, n-am idee.... poate ajuta o tablita pe care sa scrie: "nu-mi mancati gainile!" (glumesc evident )
karligutza
sunt mamica Adelutei
karligutza spune:
ah, si inca 2 sfaturi, ca vad ca ma pricep
- gainile stau mai bine (noaptea la culcare) cocotate pe ceva (chiar ar dormi in copaci, daca ajung sa se urce intr-un copacel mai mic, ele ar sta f.bine si acolo).... deci in cotet ar fi bine sa construiesti mici balustrade, prima una joasa, la vreo 30 cm de sol, a doua la 50 cm de sol, un fel de "paralele" din gimnastica daca ma intelegi... cu distanta intre ele cam tot de cca. 30 cm.... din lemne... la noi in Moldova se numeste "durubata" si le faci cate durubete vrei, astfel incat gainile sa stea lejer... puiii mai mici nu prea se urca pe durubata - unu pt.ca nu pot, doi pt.ca se incalzesc stand ingramaditi unul in altul...
- cuibarul pt.oua e bine sa contina ceva paie adunate, si sa fie pus intr-un cazanel, intr-un loc umbros, intunecos, dar nu musai BEZNA
hai ca mi-am dat in petec...
karligutza
sunt mamica Adelutei
ML spune:
citat din mesajul lui valentinag Vecinii se ocupa de operatiunea taiat!Al meu sotz refuza categoric! "La vita e bella" De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Si al meu. Are insa un preten bun si curajos! Hmmm... sa vedem, nu ma vad curatand gaini...
Take joy! (poze)