Atentie FRAUDA - SMS castigator Dacia Logan

Atentie FRAUDA - SMS castigator Dacia Logan | Autor: CorinaDani

Link direct la acest mesaj

dragii mei,
va rog sa va anuntati prietenii, rudele, cunostintele, despre urmatoarea tentativa de inselaciune : abonatii retelelor de telefonie mobila pot primi un SMS prin care sunt anuntati ca au fost selectati castigatori pentru un autoturism Dacia Logan si trebuie sa contacteze un numar de mobil pentru detalii.
de fapt, este o retea de escroci, care pretind ca sunt salariati ai uzinei Dacia-Grup Renault, ca se desfasoara o promotie cu ocazia implinirii a 40 de ani de parteneriat intre cele 2 firme, si ca din 400 de abonati au fost extrasi aleator 40 de castigatori, dar ca sa intri in posesia premiului, trebuie sa mergi la cel mai apropiat oficiu postal dotat cu calculator, unde vei fi informat in ce cont trebuie sa depui aprox 900 RON, echivalentul taxelor de transport, acte si asigurare si peste 1-2 zile un curier iti aduce masina acasa.
ATENTIE DECI - este o tentativa de inselaciune, am verificat la uzina Dacia, nu exista o astfel de promotie, au pe site si un mesaj in legatura cu acest subiect, nu va lasati pacaliti si anuntati-i si pe cei pe care ii cunoasteti ...
sa speram ca Politia isi va face datoria si ii va prinde pe acesti nemernici, care poate au luat ultimii banuti de la niste oameni amarati, care s-au bucurat sincer ca au castigat ceva in viata lor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Multumim. Dar, pe bune, exista cineva sa trimita 900 lei doar in urma unui telefon? E pre de tot, nu-i o suma chiar mica...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

stii cum se spune : paza buna trece primejdia rea...
iar eu chiar cred ca pot fi unii semeni de-ai nostri atat de naivi incat sa fie pacaliti de fel de fel de sarlatani si escroci...nu uita cazurile similare, in care a fost implicat numele firmei Altex, procedeul era absolut identic...si pe urma cati pagubiti au depus reclamatii la politie si protectia consumatorului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ohoho si inca cati s-au pacalit asa !

Mama mea a primit un astfel de sms in vara. Nu a crezut dar a vrut sa verifice si a sunat la Pitesti la fabrica. Cei de la serviciul clienti i-au spus ca a fost printre putinele ce au sunat inainte de a vira banii. De un an de zile se chinuies sa ii prinda pe "glumeti". Au fost zeci de persoane ce au venit cu ordinul de virament bancar la poarta fabricii sa revendice masina si au plans apoi dupa banii dati.

Edit : mamei mele i-au spus insa ca masina se ridica cica de la poarta fabricii dupa ce prezinti foaia de virament bancar iar suma era de 500 lei.
Probabil au mai scazut din pretentii....

Oricum orice astfel de tentativa de "castig" primita prin telefon, e mail etc trebuie verificata cu multa atentie.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Daca moderatorii considera necesar acest lucru, ii rog sa posteze acest subiect si la "Discutii generale".
Din ce in ce mai multe cunostinte sau colegi mi-au confirmat primirea acestui tip de SMS, e clar, reteaua actioneaza in forta si daca nu-i putem opri noi, macar sa reducem numarul posibilelor/potentialelor victime.
Multumesc.

Mergi la inceput