Campanii in chiloti rosii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nu,nu sunt fumatoare,candva am incercat ,dar nu s-a prins de mine.Dar sotul meu este in target-ul campaniei si nu se sensibilizeaza deloc.Daca un pachet de tigari ar ajunge la 20-25 lei,sunt convinsa ca s-ar sensibiliza rapid.
Si daca vorbim de pasiune versus fumat(eu nu cred sa aiba vreo legatura) deduc ca ,dupa "succesurile" nemaipomenite si nemaivazute ale campaniei cu chilotei,va urma o campanie de sensibilizare pro-prezervative si impotriva bolilor venerice.Tot cu MR pe post de imagine.
Si chestia cu pictorial gratis,desigur ca asa s-a intamplat.Firma sotului a incasat si in curand urnmeaza partajul.
Uite,desi nu sunt fumatoare,nu sunt de acord cu interzicerea fumatului in orice loc si tratarea fumatorilor ca niste ciumati,mai degraba ar trebui interzisa producerea tigarilor.Direct la sursa.Pentru ca,parere personala,fumatorii sunt oameni,au drepturi si ,din moment ce producerea si comercializarea nu este interzisa,de ce actiunea in sine este ingradita?Pe toate drumurile sunt tigari,la fiecare chiosc,ce facem trantim cate un afis cu o tanti in chiloti rosii si asteptam efectele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

1. Emisiunea de pe A2 a fost de toata jena, si parerea mea este ca numai niste imbecili puteau face o asemenea...gafa. Este atit de cretina, incit imi vine greu sa o numesc gafa ! Cum iti poti imagina, ca om de televiziune, ca MR, care nu o fi un ingeras, dar nu e ...laura andresan (de ex) ar accepta sa participe la o campanie in cadrul careia sa fie lipita pe toate gardurile poza ei, in care promite felatii? Mi se pare...timpitor.

2. nu stiu ce eficienta va avea campania, dar ca fosta fumatoare inraita va spun ca...nici o campanie nu are efect, dupa parerea mea. Adica eu nu m-as fi lasat de fumat indiferent ce campanii s-ar fi dus in jurul meu. Cit despre chestia cu scumpitul tigarilor....se va ajunge la a cumpara marfa de contrabanda (cum face deja multa lume). Sau...oricum, cum mai zicea si loriy, mi se pare de prost gust ca atita timp cit producerea si comercializarea produselor de tutun sint legale, sa ingradesti omului libertatea de a alege ce vrea sa faca cu viata si plaminii lui.

3. 800.000 euro nu mi se pare o suma asa de mare, pentru ca nu discutam aici de venitul lunar/anual al unui bugetar, ci despre un cu totul alt nivel de preturi/costuri/servicii. in plus, se cheltuie o multime de bani pentru chestii care nici macar nu vor sa pastreze aparenta de " facem ceva pentru popor" , cum face campania asta...

4. eu m-am lasat de fumat cind am ramas insarcinata. mi-e bine asa, imi mai lipseste gestul, dar...mi-a fost usor sa renunt, nu am avut nici un simptom "naspa" de la lipsa de tigari, nu m-au mincate degetele de pofta etc. mi-as dori ca si dupa ce nasc sa continui cu abstinenta, insa ma tem ca daca sotul va continua sa fumeze, ma voi reapuca si eu. bebe care asteapta sa vina este o motivatie foarte puternica pentru moment; dar cind va disparea? si sincer va spun ca inainte de a ramine insarcinata puteai sa incerci sa ma sensibilizezi cu bebei in bol cu fum si cu istorii despre infertilitate cit doreai si cit te tineau gura si plaminii, ca NU MA INTERESA. asadar, nu exista campanie...universala, si nici macar campanie care sa atinga TOT publicul tinta. ceea ce ma impresioneaza pe mine, pe tine te lasa rece si invers...o sa aj

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mie imi place sa aduc si argumente pro si argumente contra pe acelasi subiect. Unora li se poate parea “dubios” dar mai bine ma situez pentru inceput undeva la mijloc. In acest fel la finalul unei discutii am deja o parere care imi place sa cred ca nu a fost influentata de argumentele subiective ale unora sau ale altora.

Parerea mea, asupra fumatului, ar cam fi urmatoarea: fac ceva pe ele de campanii antifumat cu chiloti rosii sau tumori cancerigene. Totul tine de vointa. Din punctul meu de vedere exista dependenta dar nu exista sevraj sau mai stiu eu ce gaselnite abracadabrante. Si o spun sincer cu mana pe plamanii mei de fumatoare. Fumez de la 14 ani si 6 luni fixe cate 30-35 tigari pe zi. De 7 luni de zile nu am mai pus buzita pe nicio tigara. In afara de faptul ca ma simt mai bine, si ca nu mai sforai noaptea nu mi s-a intamplat absolut nimic. Poate mi s-au mai curatat plamanii vreun mm.

Dar, cum spiritul si inteligenta mea nu ma lasa sa ma dau drept etalon (cu toate ca gandesc ca daca eu fara sa fiu in vreun fel deosebita, am putut, pot si altii) spun ca daca se sensibilizeaza 30 oameni dintre care 15 cu potential cancerigen campania si-a atins scopul. S-ar putea ca: costurile de tratament pentru astia 15 + ajutoare de inmormantare + pensii de urmas sa atinga, in timp suma de 800.000, 700.000 sau 600.000 euro depinde ce ziar citesti.

Si dupa cum a zis Pisigri suma nici macar nu e mare. Nici macar o vila ca lumea nu iti poti cumpara cu banii astia.

De aceea nu voi rejecta de la inceput o idee pentru ca are sau nu budigai rosii sau nume ce se termina in escu. Sau pentru ca asa a zis ziaru’

Ps: si mie imi lipseste gestul. Obisnuiam sa scutur bucatile de paine, dar mi-a trecut si asta.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nostim Promo-ul de pe B1 pt. emisiunea "Nasul"! Mi se pare ca este "adaptat" dupa cel de pe posterele uriase din oras ale Mihaelei Radulescu:
"Furatul este singura voastra placere?"...zice Radu Moraru,iar cel care vrea sa te lasi de fumat:"Fumatul este singura ta placere?".
Nasul ar trbui in acest caz sa posteze si niste poze"sexy" ca alternativa la jeepane si viloaie obtinute din furat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

[quote]citat din mesajul lui ariel_7000

[quote]citat din mesajul lui gabriella1

Da' io tot nu pricep de ce campania se duce in chiloti?! ca-s rosii,albastri,verzi... da' de ce -n chiloti?Ce treaba au chilotii si cu fumatul?!Adicatelea daca e in chiloti ma las de fumat... daca e imbracata ,nu ma mai las... mai sa fie !

Gabriela

[/quote

banuiesc ca s-a folosit aceasta metoda pt a se atrage atentia...pt a sari in ochi! daca avea d-na M.R. pe ea o rochie din bazar din europa si o imagine de "coana veta cea zaluda" nu se uita nimeni...asa, wow chiloti!!!machiaj, coafura! hai sa recunoastem, toata lumea se uita dupa chiloti! unii ca sa-i admire, altii ca sa saliveze, altii ca sa aiba ce barfi! este doar un truc de "manipulare" de a atrage atentia...si au reusit!
cat despre fumat, ala care chiar nu poate trai fara tigari, va fuma si cu si fara chiloti pe el! cu sau fara pardesiu...viciul, drogul, este prea puternic:)
eu, la vremea in care eram fumatoare, fumam oricum...si cu haine si fara...si in pat si pe langa si in baie si pe balcon...noroc ca am avut puterea sa ma las! fac economie si la banii de tigari si la medicamente si la parfum (caci ma dadeam cu o tona, ca nu-mi placea "putoarea" :))) acum am inteles ca a aparut "tigara electronica"....asa ca s-a rezolvat cu putoarea:)

/quote]
Asa as fi vazut eficienta campaniei, oameni care sa vorbeasca despre cum s-au lasat de fumat!!!Sa explice celorlalti ce bine e sa nu mai fumezi, sa motiveze si cu economia de bani din bugetul familiei etc

Cit despre acele afise puse pe blocuri, cu posterioriul in chilotii aia rosii cum poate ea ca femeie sa vorbeasca de impotenta? Cel mult atragea atentia la sterilitatea cauzata de fumat. Si apoi nici medic nu e ca sa o asculti , adica sa fie credibila.
Impactul vizual e puternic, insa nu te face sa te gindesti ca trebuie sa te lasi te tigari...
Iar cei mai expusi sint adolescentii si chiar copiii, ori pentru prevenirea in rindul lor ar trebui concepute altfel de mesaje .
Ca a socat si ca s-a facut misto birjaresc de ea, marea vedeta, pe la televiziuni si in presa ?? Pai de ce se mira d-na in cauza? Ca doar singura a ales sa se expuna in acest mod.

Mergi la inceput