Buna.Stie cineva vreun tratament pentru trompe infundate, de fapt numai trompa dreapta este infundata mi s-a descoperit la HSG.Puteti da vreun sfat? multumesc
Instilatii sau laparoscopie,daca este infundata in partea dinspre ovare!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
sa stii ca si doar cu o trompa functionala poti sa ramai insarcinata.
eu am una infundata, si acum sunt la a 2-a sarcina.
Andrei (16.12.2006)
Va multumesc pentru raspunsuri.Medicul meu curant mi-a recomandat direct operatie laparoscopica nu mi-a facut nici o instilatie .Ma gandeam ca poate e vreun tratament medicamentos.Puteti sa-mi recomandati un medic bun pentru operatia laparoscopica de la Bucuresti Ssauu vreo clinica? Eu sunt din Braila.va multumesc
de ce sa te chinuiesti cu laparo sau orice altceva cand poti ramane insarcinata si doar cu o trompa functionala? si eu sunt in aceeasi situatie si am ramas insarcinata foarte repede.
Eu am o trompa scoasa de la o extrauterina si am un bebe de 4 ani cu nastere normala....se poate, mult succes..
| Citat: |
| citat din mesajul lui m_monique sa stii ca si doar cu o trompa functionala poti sa ramai insarcinata. eu am una infundata, si acum sunt la a 2-a sarcina. Andrei (16.12.2006) |

tratamentul pentru o trompa nefunctionala este cel descris undeva mai sus,laparoscopie si instilatii. exista un subiect e un deva intitulat laparoscopie,parca la "asteptand un ingeras". eu stiu ca instilatiile nu prea functioneaza,iar laparoscopia rezolva problema numai in unele cazuri. oricum,daca intri acolo,sigur afli mai multe. bafta!
revin: din cate stiu eu,sunt situatii in care se recomanda direct FIV, functie de ce vede dr la histerosalpingografie.
daca ai ajuns la HSG, inseamna ca te straduiesti de ceva timp, laparoscopia iti poate spune si rezolva multe, incearca, merita!