bobocei 2008-2009

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
/Statul -- acest protector al copiilor neamului, acest samaritean fara egal, acest stie-tot-decide-tot far' de care educatia urmasilor nostri s-ar duce pe ripa, si ripa prapastie s-ar face. (A se cinta in cor: Statul minte, Statul minte, Statul miiiiinte straluciiiiita!) Ma scuzati c-am intrat pe fir, da' prea ma ia cu jale cind vad cu ce monstruozitate se lupta unii intru educarea progeniturilor lor...

Eu zic ca e ok sa te bagi pe fir dar statul este totusi oriunde in lume cel care garanteaza si asigura in general accesul la educatie al tuturor copiilor indiferent de categoria sociala din care provin.Lipsa alternativelor in RO ,ca si HS a carui adepta am inteles ca esti tu ,nu este neaparat vina statului.Nu cred ca invatamintul privat a aparut si s-a dezvoltat ca asa a vrut statul ci a fost promovat de cei care doreau o alternativa la sistemul de stat.Daca va existasi in Ro o categorie de parinti 'hotarita 'sa faca HS eu zic ca vor reusi si sa il promoveze.
In alta ordine de idei cei care au optat pt HS aici n-au facut-o in nici un caz din cauza dotarilor materiale proaste sau aspectului scolilor ci din cauza principiilor si metodelor scolii publice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

[/quote]
Adicatelea, ma-ntelegi unde bat: cum fras sa ne-nchipuim c-ar putea exista unii parinti care sa nu-si doreasca pentru proprii copii aceasta grija deosebita pe care Statul o poarta?

"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt
[/quote]

O sa gasesti foarte greu in Romania un parinte care sa mai dea doi bani pe stat. Poate in alte tari in statul are metode mai rafinate de a-ti baga mana-n buzunar poanta mai tine. Aici totul este clar, grosolan si de prost gust. Mai frica mi-ar fi de Biserica. Pe vidul de putere lasat de marlania statului urca Biserica, si ea chiar stie sa-i faca pe oameni sa creada ca le poarta de grija...

alice

Mergi la inceput

Pe mine m-au capiat complet materiile:
- Educaie Plastica
- Educatie Practica.

Abia ieri seara am aflat ca educatie plastica e "Desen" de pe vremea noastra iar Educatie Practica e "Lucru Manual".

Asa ca saptamana trecuta nu i-am pus copilului acuarelele la Educatie Plastica ci plastilina...care cica trebuie la Educatie Practica (desi modelajul parca e mai mult arta plastica)... Dar ma rog.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

va salut si eu!

Nina pentru ca m-ai indrumat catre acest subiect!

Diana-Maria este si ea in clasa I de la 15 sept.
ea e nascuta pe 24 octombrie 2001 deci nu a implinit inca 7 ani.
noi suntem la sc. nr.25 din Racadau, in Brasov.
Din fericire ea este in clasa cu inca 9 colegi de la grupa pregatitoare asa ca acomodarea a fost mai usoara!
Ei sunt 28 in clasa.

Doamna invatatoare ii place tare mult si sper sa fie asa pana la final!
In prima banca stau cei cu probleme de vedere si restul se rotesc saptamanal in banci.

Teme au avut din a 4 zi de scoala!
Din fericire doamna invatatoare nu e adepta caietelor speciale, ea spune ca ingradesc activitatea, asa ca ei au doar caiete normale, 2 de tip 1 si 2 de matematica, pe care le rotesc mereu si cate un rand ramane mereu la doamna care le scrie ce va contine tema.
Am facut deja prima sedinta cu parintii, pe 16 sept., azi o avem pe a doua!
a prima sedinta am cumparat de 31 lei, 3 carti pe care le vor utiliza la ore, adica una Povestea Literelor, una pentru ora de Consiliere si Orientare si o culegere de Matematica pe care utilizeaza in locul manualului.

am mai dat 50 la fondul clasei, de comun acord toti parintii, pentru a cumpara hartie igienica mereu (o tine doamna la dulap), si servetele umede si uscate, care vor sta pe catedra, plus ce va mai fi nevoie pe parcurs.
oricum banii sunt la casiera clasei, adica mamica unui elev.

Au si ei mai multe ore de Lb. romana si matematica, Consiliere si orientare (1 ora, optional), Abilitati plastice, Abilitati practice, pe care le fac cu doamna invatatoare, Educatie Fizica(2 ore), Educatie muzicala (1 ora) si Lb.germana (1 ora, optional), Religie (1 ora) pe care le fac cu profesori separat.

http://thumb4.webshots.net/t/69/569/5/19/9/2365519090103554724sHUBng_th.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui arminad
Eu zic ca e ok sa te bagi pe fir dar statul este totusi oriunde in lume cel care garanteaza si asigura in general accesul la educatie al tuturor copiilor indiferent de categoria sociala din care provin.

Ca Statul are o oferta educationala publica si gratuita (?) e okay. Ca obliga pe toata lumea sa o consume (cum se-ntimpla-n Romania) nu cred ca mai e okay.

Citat:
Lipsa alternativelor in RO ,ca si HS a carui adepta am inteles ca esti tu ,nu este neaparat vina statului.

A cui e?

Citat:
Nu cred ca invatamintul privat a aparut si s-a dezvoltat ca asa a vrut statul ci a fost promovat de cei care doreau o alternativa la sistemul de stat.

Imi pare ca e pe dos: invatamintul public a aparut ca o alternativa la cel privat, dupa care --in unele locuri-- cel din urma a fost declarat imoral si, in consecinta, ilegal.

Daca vrei sa fac o paralela, imi pare ca si Ceausescu si acolitii sai pretindeau ca nu exista, dom'le, cetateni care sa-si doreasca infiintarea altui partid decit a celui care exista si ne ocupa deja tot timpul. Asa ca de ce sa permita legea infiintarea acestora, daca nu exista cerere?

Idem si in cazul ofertelor educationale -- ar trebui permise (eventual adoptat un ghid de reguli generale), nu impusa obligativitatea unui sistem prin lege.

Citat:
Daca va existasi in Ro o categorie de parinti 'hotarita 'sa faca HS eu zic ca vor reusi si sa il promoveze.

Exista. Putini, da' exista. Sunt insa ignorati, intru respectarea traditiei legislatorilor de pe Dimbovita, atita timp cit nu ating o masa critica semnificativa la numaratul voturilor. Si --din pacate-- nu cred c-o sa o atinga degraba.

Ce insa ar putea face (da' iarasi, traditia...) cei care nu ar opta pentru HS e sa ceara si ei scoaterea din lege a obligativitatii scolii. Dupa care, desigur, sa continue sa-si trimita copiii la scoala. Diferenta e ca atunci ar putea cu adevarat sa spuna ca ei sunt cei care au decis bucatica asta din destinul copiilor (i.e. educatia), nu nu-sh' ce ministru sau parlamentar.

Citat:
In alta ordine de idei cei care au optat pt HS aici n-au facut-o in nici un caz din cauza dotarilor materiale proaste sau aspectului scolilor ci din cauza principiilor si metodelor scolii publice.

Diversi oameni opteaza pentru HS din diverse motive -- ii priveste care. Cei mai multi, intr-adevar, par sa motiveze dupa cum spui. (Ai omis "bullying", dintre motivele majore.)

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Amoga, dc. nu ai copil in clasa I, nu ne mai bruia, du-te de deschide subiect despre home schooling.
Bogdan are in continuare ceva teme, desi nu in fiecare zi. Azi am primit tema "state report" (sa povesteasca despre un stat american), trebuie sa fie gata saptamana viitoare. La Kumon face adunari cu noua. Cam asta pe aci. Va pup si succese!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ce stat o sa alegi Ruxij? spor la matematici :)...
Noi am avut iara spelling test.. au trecut de la 10 la 12 cuvinte pe saptamana acuma... cuvintele sunt mai grele... imi aduc aminte doar de unu "Citizen" ... maine primim tema ... dar ma vazut un pachet de tema pe birou la ea si am tras cu ochiu :)). La mate e la level 10...
In rest nimic nou pe aici...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Dan are teme zilnic dar sunt putine si usoare,le face imediat cind ajunge acasa .Se pare ca a ajutat faptul ca au avut ceva teme si anul trecut .In rest pare totul cam prea usor ,eu ma temeam ca va fi invers.,parca n-as vrea sa o tina tot asa tot anul ca sa ajungem la tutoring.Vineri primesc mid-term si sunt curioasa ce zic aia de la scoala .
Azi a avut un play date cu un coleg ,miine ne intoarce vizita ,macar sa socializam daca de invatat nu prea e rost.

Mergi la inceput

Explicati-mi si mie cum functioneaza acest sistem la voi cu "level" la matematica. Ce inseamna de exemplu "level 10"?

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Astazi invatatoarea era bine dispusa, aproape fericita. Sa fie oare de vina cei 50% marire la leafa? Cei din RO stiu despre ce vorbesc.
Am profitat de ocazie si i-am vorbit de rotirea copiilor in clasa, ca ajuta la socializare etc. Chiar mi-a raspuns, ca n-ar putea decat sa mute coloanele de la stg. la dr. dar e foarte greu si ca copiii fac cunostinta intre ei la diverse activitati .
Si la noi este prea usor, aproape se plictiseste, ceea ce ma face sa regret ca n-am inscris-o anul trecut.
Gasesc, exista o invatatoare competenta, cu har, simtul umorului, apropiata de copii?

Mergi la inceput