PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (89)
Raspunsuri - Pagina 4
anasia spune:
mamidestefan, initial vroiam sa te intreb daca esti la maternitate sau la babyexpo succes azi la control!
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
julax spune:
Multumesc mult pentru sustinere
Azi am fost la control,colul e scurtat,bebe poate veni oricand,asa ca nu-mi ramane decat sa astept.
Tweety,felicitari pentru baietel.Mi se pare super
mamidestefan
Emilia,mi_am amintit de ce ai spus in legatura piersicutza ta,ca nu face propozitii.Nici Alex nu e prea vorbaret.De scurt timp spune"gata papa","nu pishu=nu fac pishu in pampers""ali brum=alex pleaca cu masina",dar nimic mai mult.Oricum am observat progrese si asta ma bucura.O sa vezi ce vorbareti o sa avem noi
Hai sa va mai spun cate ceva.pana acum mai bine de o saptamana aveam un baietrel model,in sensul ca il asezam in pat,ii dadeam 2 jucarii preferate si adormea singur.In ultimul timp insa nu mai vrea sa doarma singur,coboara din pat si se hilizeste cand ii cer sa mearga din nou in pat(desi eu sunt serioasa,si tata de asemenea).I-am spus ca nu se mai joaca in iua urmatoare cu o anumita jucarie,daca mai coboara din pat,I-am cofiscat si jucariile dragi,intelege,accepta,dar nu vrea sa doarma singur.Am incercat sa dorm cu el,dar se foieste cam o ora seara(pana adoarme),si mai bine de jumatate de ora la pranz.Nu pare sa-l doara ceva,doar se foieste.Ma gandesc ca o avea legatura si venirea lui bb 2,desi burtica o am de ceva timp.As fi inteles daca se intampla asta dupa venirea lui bebe 2,dar asa...A mai avut el o perioada de vreo luna in care a trebuit sa adoarma cu unul dintre noi,dar atunci fusesem internata cu el cateva zile si am inteles obisnuinta.Azi,la pranz ,i-am spus si 2 povesti,dar el ar fi vrut sa-i citesc,in fine,a adormit la ceva timp dupa ce i-am spus povestile,cu mine langa el.V-ati confruntat cu o astfel de situatie?Iulia 38+@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
Bebe din burtica e la termen
anasia spune:
julax, sa stii ca noi suntem in situatia asta de cand s-a nascut Alessia; seara adoarme greu, se foieste incontinuu, pana ne trec toate apele;nu zic de repertoriul de cantece si povesti; in scurta perioada cand a dormit la pranz (de vreo doua luni nu mai doarme la pranz, prin urmare dupa-masa e obosita rau de tot), se intampla dupa o ora-doua de insistat;
acum, de cand nu mai doarme la pranz, adoarme relativ repede seara, ca de...e obosita;
poate incep sa iasa maselutele, mai stii?
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
oanaalex spune:
Salutare.
Multumesc tuturor de urari. Tweety noi am vrea fetita sa fie pereche dar nici ideea unui alt baietel nu ne displace. Asa ca ce a fi numai sanatosi sa fim.
Si Alex a avut o saptamana agitata la culcare. El vroia sa stau cu el in camera pana adormea. Asa ca ma asezam pe fotoliu si asteptam pe intuneric sa adorma. Se foia mai bine de o jumatate de ora pana adormea. Aseara si-a revenit la normal, si-a luat sticla, ursul si s-a cerut in pat (noi inca suntem la faza de patut asa ca tr ridicat in pat, la cum doarme nu am avut curajul sa transformam patutul).
Facem si noi galerile si sa auzim de 2 bebei frumosi
Oana si bb Alex(05.08.2006)
JUCARII DEOSEBITE FISHER PRICE, HASBRO, VTECH
Ramoon spune:
julax, nastere usoara si bb sanatos!
aaa cu somnul avem si noi probl, Timeea tocmai ce m-a facut azi praf la pranz k nu a vrut sa doarma. o apucase bobo, pisu...toate, pana la urma dupa o ora de urlat am luat-o din patut si gata. e drept k dimineata s-a trezit pe la 11:20. noi avem probleme de pe la 1 an si 7 luni cand am scos-o pe suzi din schema...atunci am avut maaari probl vreo 2 luni. pe mine ma enerveaza cel mai tare k dimi doarme f mult si seara se culca f tarziu, eu nu am mai apucat sa ma uit la tv sau sa stau cu sotu la o poveste de nu mai stiu cand...k dupa ce se culca ea pic si eu. recunosc k din comoditate nici nu am facut mai nik sa-i schimb progr, adica s-o trezesc dimi mai devreme pt k imi convine k dimineata mai fac ceva treaba sau imi beau cafeaua in liniste pana se trezeste. acum vad k e fresh nu are nici o treaba.
anasia deja nu mai doarme la pranz? dar la cat se trezeste si la cat se cilca seara? si mie mi-e groaza k se pare nu ii place sa faca nani. zice mereu: nu, nani timi! tare mi-e k o sa renunte si ea curand. am mai auzit de copii la gradi care nu fac nani la pranz si ii tine intr-o alta camera sa se joace singuri pana ceilalti fac nani.
vroiam sa va intreb pe fetele cu enteroviroze: cand ati inceput cu lapte din nou cat lapte le dadeati? k la noi ar deja 10 zile dar mie tot mi-e frica. ma gandeam sa incerc cu vreo 50 ml.
Ramona si Timeea http://b2.lilypie.com/xT9Ap2.png
Ramoon spune:
am uitat sa va zic k acum decand cu voma asta noaptea, nu mai vrea la ea in pat seara..cred k a prins frica sa nu vomite iar, k s-a intamplat mereu cand era in patut...vrea la noi si ma enerveaza k nu face nani k daca ar adormi as veni s-o iau s-o pun la ea dar se da jos si se ia cu altele...nici gand se somn.
anasia spune:
ramoon, din pacate, da, nu mai doarme la praz, si asta (a dormit vreo luna in vara asta, atat)de iarna trecuta (cu perioade f scurte de revenire la normal) ; dr a zis s-o las in pace, problema e ca nu ma lasa ea, este f obosita si nu ne mai intelegem sub nici o forma;
cand dormea la pranz (2-4), ne puneam seara pe la 10 cu lapticul, si adormea pe la 11-11.30; trezirea la 8 (7.30-8.30); acum o pun in pat la 9.30, la 10 adoarme si se trezeste tot la 8-8.30;
eu tin minte ca i-am introdus treptat laptele ei, adica incepand cu o cupa+restul fara lactoza, apoi 2 cupe+ fara lactoza, sa vad daca il tolera;
eu zic s-o lasi o perioada, o sa-si revina ea cu somnul in patutul ei;
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
Ramoon spune:
ei nu k pana la urma doarme la ea in patut dar mai intai tre sa fie circ...
eugcem spune:
Ramoon, noi ii dam deja lapte fara lactoza lui Nicolae de cateva zile. In "Mama si copilul" zicea ca se reintroduce la inceput facut cu zeama de orez. Asa ca prima oara i-am dat putin ( o jumatate de canita) de orez cu lapte si putin zahar, dar fierte impreuna, facut asa mai gros, cu mai mult orez. Am vazut ca nu a avut nimic asa ca i-am dat din ce in ce mai mult. Acum bea iarasi cateva canite de lapte pe zi si e foarte bine din punctul asta de vedere
Legat de somn si Nicolae era la fel, adica se culca pe la 11-12-1 si se trezea pe la 9-10, dar de cand cu gradinita si-a schimbat programul .
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
julax spune:
Anasia,Oana,Ramoon,multumesc pentru raspunsuriSe pare ca al meu nu e singurul revolutionar,ba se poate si mai si.Aseara ne-am culcat la 21.15 si a adormit la 23.30.A fost cea mai grea searaAm incercat sa ii explic ca revin imediat,dar el ,hop,jos din pat dupa ce ieseam din camera.I-am spus ca in ziua urmatoare nu se va mai juca cu cateva din jucariile preferate,dar niciun rezultatat.Nu-mi da impresia ca l-ar durea ceva,sper sa fie doar o perioada mai dificila,in care are mai multa nevoie de prezenta noastra.Iulia 38+@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
Bebe din burtica e la termen