Cautiunea se returneaza?

Cautiunea se returneaza? | Autor: aminca

Link direct la acest mesaj

Stie cineva daca cautiunea care se depune in momentul in care soliciti incetarea executarii actiunii judecatoresti pana la judecarea recursului se returneaza apoi? Sau sunt niste bani pierduti? Stie cineva la ce suma se poate ridica aceasta cautiune?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, cu respectarea conditiilor impuse de art. 703 din Codul de Procedura Civila.

(3) Cautiunea se elibereaza celui care a depus-o in masura in care
asupra acesteia cel indreptatit in cauza nu a formulat cerere pentru
plata despagubirii cuvenite, pana la implinirea termenului de 30 de
zile de la data la care, prin hotarare irevocabila, s-a solutionat
fondul cauzei. Cu toate acestea, cautiunea se elibereaza de indata,
daca partea interesata declara in mod expres ca nu urmareste obligarea
partii adverse la despagubiri pentru prejudiciile cauzate.

Despre suma ne lamureste acelasi C.Proc, Civila:10 la suta din valoarea obiectului cererii, poate merge pana la 20 la suta din valoarea acestuia (depinde despre ce este vorba, carui regim i se supune, ce hotaraste judecatorul etc etc). In materia cautiunii, trebuie vazute toate elementele in intreg.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aminca spune:

Marius, iti multumesc mult pentru raspuns. Exista cumva vreun model de cerere pentru suspendarea executarii deciziei data in apel pana la judecarea recursului, sau o intocmesc eu motivand-o cu argumentele mele si precizand ca nu doresc ca partea cealalta sa-mi plateasca daune? Intreb aceasta pentru ca 90% din avocati nici nu stiu ca exista aceasta posibilitate iar avocatul meu este plecat din tara 2 saptamani. As vrea sa dau drumul la acte, oricum justita noastra este cumplit de lenta in procesarea documentelor si astfel as castiga timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Asta cu 90% dintre avocati care nu stiu este doar o presupunere total lipsita de temei., pentru simplul motiv ca toti au trecut prin cel putin 3 examene de procedura civila (facultate, admitere in barou, definitivat).
Oricum, este necesar sa-l gasesti macar pe unul din ceilalti 10 la suta in care crezi, pentru ca nu exista cereri-tip, aceasta trebuie motivata exact pe ce se intampla acolo. Trebuie vazuta hotararea, depinde ce se executa, in ce temei, istoricul, cum s-a pronuntat (cu apel, fara drept de apel) etc. Recursul suspenda executarea in situatii clar enumerate de CPCiv, instanta se poate pronunta si pentru alte motive - deci e important ce invoci in suspendare, si asta nu poate stabili decat cu hartiile in fata.
Cat priveste renuntarea la daune - cel indreptatit nu esti tu (daca tu esti cel executat).

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aminca spune:

Marius iti multumesc pentru raspuns, am inteles ce mi-ai explicat si stiu cum sa fac acum cererea.

P.S. Nu doresc nimanui sa descopere ca se poate apara mai bine singur decat 5 avocati la un loc. Si nu orice avocati, ci din cei cu recomandari. Unii dintre ei sunt atat de obositi de ce se intampla in sala de sedinta ca nu vor "sa se mai incarce negativ si cu problema ta", de ce sa punem la dosar acum hartia aceasta, o ducem la primul termen de judecata si astfel, tu cel ce te lasi in mana lor de profesionisti mai te trezesti amanat o data. De ce nu, doar acesta este scopul vietii tale: sa stai in fiecare luna in sala de sedinta! Dintr-un divort nu ies prea multi bani ca onorariu, asa ca iata alta cauza a dezinteresarii. Ce doriti, sa puneti cerere de recuzare, sunati-ne peste doua saptamani ca sa va spunem cum se face. Noroc ca exista un site cu formulare gratuite de justitie. De 1 an de zile imi fac singura actele si avocatii mei, vreo 5 pana acum, ma lauda cat de priceputa sunt. Ei au luat banii, eu am pierdut apelul. Aceasta este realitatea pe care o percep eu, o mama care se lupta cu disperare pentru binele copilului ei.Si sa nu imi mai povesteasca nimeni de cum e aparat interesul mamei si al copilului in aceasta tara. Am multe de povestit si daca ma voi supara foarte rau, s-ar putea sa le povestesc in fata camerei de filmat. Din pacate aceasta solutie nu mi se permite deocamdata. S-ar putea sa-mi fac singura rau.

Mergi la inceput