cum ingrijesc un iepuras mic?

cum ingrijesc un iepuras mic? | Autor: oanna3

Link direct la acest mesaj

stam la bloc si sotul meu a aobservat un iepuras mic prin iarba de langa
nu stiu daca are familie sau unde e aceasta
asa ca l-a luat si l-a adus la noi
deocamdata sta in balcon (este deschis... asa ca are aer suficient dar e posibil ca la noapte sa-i fie frig ...)
am pus un covoras pe jos , caci e gresie si tine rece
i-am dat o cutie din carton pusa rasturnat in care am pus papa: morcovi si mere si un castronel cu apa
am vazut ca a nacat merele dar morcovii nu, apa nu stiu sigur daca a baut din ea sau doar a mirosit-o...

ce trebuie sa fac sa se simta cat mai confortabil?

ei e mititel - incape in 2 palmi..

am copii mici si mi-e frica sa nu-l sperie
si ce fac cu el noapte?

pls help

http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

poate va raspunde cineva in cunostinta de cauza ca si eu am un iepuras extrem de mic numai ca este de camp ,l-a gasit tatal meu in apropiere unde avem o gradina ,era inconjurat de caini care se pregateau sa il inhate,si l-am luat acasa ,am incercat cu morcovel,dar nu papa nika decat lapte ,este extrem de mic cred ca are o luna,ce ii mai pot da?sau pana cand se da laptic?citeam ca trebuiesc vaccinati......chiar as vrea sa ne lumineze cineva ca nu stiu nika despre iepurasi.

http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

eu am avut acum cativa ani un iepuras, luat din piata de la o tanti. era primavara si aveam hrana din belsug pt el, la alegere. toate frunzele pe care taranii din piata le aruncau, le luam eu. de la frunzele de morcovi, varza, salata, cu mici exceptii. stiu ca nu e bine sa le dai patrunjel, marar. sper sa nu gresesc. cu apa nu stiu ce sa va spun. eu nu i-am dat apa deloc, pt ca si-o lua singur din frunze, cu toate ca trebuie sa fie f bine uscate cand le mananca.
am fost f atasata de el, pot sa spun ca rivalizeaza cu un catel sau o pisica ca animal de companie. sunt f destepti, inteleg aproape tot si se pot atasa de om la fel ca un caine sau pisicuta. din pacate sunt si mici dezavantaje. au un pipi f urat mirositor, f puternic. eu tineam iepurasul in bucatarie si ii aranjasem un "asternut" cu folie de plastic peste care puneam ziare. trebuia sa le schimb zilnic, ca sa nu se impregneze prea tare. ma uimit faptul ca era f curat. nu-si facea nevoile sub nici o forma in alta parte decat la locul lui. si binenteles, daca vreti sa-l luati in casa, aveti grija la cabluri. ii plac f mult.
daca mai aveti intrebari, va raspund cu placere.

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

ma gandesc totusi fiind asa de mici, sa mergeti la un vet cu ei, poate nu au voie chiar orice sa manance.

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

la vet, sau o simpla intrebare la pet shop pana ajungi la vet.

http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

La pet shop sunt boabe pentru rozatoare, le plac la nebuie. Tot acolo gasesti si fan, care le este indispensabil. Al nostru bea foarte multa apa, iar verdeturi , fructe nu prea papa. Papa banana, dar are voie o bucatica mica doar o data pe saptamana, morcovii nu-i plac, merele le papa doar daca i le dau intregi, cred ca-l distreaza sa se chinuie sa le rontaie. Varza are voie foarte rar, salata poate sa-i provoace diaree. Al nostru sta liber prin casa, dar locul lui preferat e patul Are o cutiuta unde i-am pus un prosop de bumbac absorbant si se duce si-si face nevoile acolo, iar "dormitorul" il are sub patul nostru unde i-am pus o pernuta mica pe care doarme. Nu suporta deloc frigul, iarna cand deschid geamul se gheia o pauzaste si sta zburlit ascuns in patura. Intr-adevar e foarte afecuos, ne asteapta la usa dormitorului cand venim de la serviciu, iar noaptea se urca in pat peste noi si ne pupa. Ii plac toate chestiile din piele, deci atentie la geci, pantofi , curele, posete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Buna Oanna3...am si eu un iepuras care acum are 2 ani si cateva luni (l-am luat la vreo 3 sapt) si timp de un an si ceva a stat intr-un apartament dar i-am cumparat o cusca speciala pentru iepuri, nu de alta dar imi era frica sa il tin pe balcon liber ca se tot chinuia sa sara si nu vroiam sa il pierd. Acum stam la casa si el sta in cusca lui de gradina iar cand nu ploua il las liber. Mancare-mananca orice, si cand zic orice ma refer la musli (ca bobitele lui nu ii mai plac), conopida, morcov mai putin ca nu prea se omoara dupa el,salata, rosii, mere, banabe,paine, batoane de cereale pentru ei (sunt dulci iar iepuri adora tot ce e dulce) mai primeste si prajiturica si ciocolata, lapte....si mancare gatita(ciorbita cu paine inmuiata etc) dar fara carne cu toate ca daca ii dai ii va placea, dar eu nu vreau sa il invat la asa ceva. Iepuri trebuie sa aiba tot timpul ceva de ros ca ii cresc dinti din fata si daca nu roade o sa ii creasca foarte mari si se intorc in sus de ii pot intra in nas(cunosc pe cineva care are un astfel de iepuras si a trebuit sa ii taie). Al meu cand era min, in partament imi rodea cablurile de la tv, de la computer..orice era bun de ros ptr el. Treuie sa ii cumperi o cusca pentru el ...potrivita pentru marimea lui, sau un pic mai mare si sa ii cumperi paie, fan, sau talaj, eu asta ii pun, talajul(rumegusul) absoarbe pipi, iar paiele mai roade din ele, la fel si cu fanul. Atunci cand ii faci curat, poti sa cureti cutia(ea fiind plastic) cu zeama de lamaie, scoate mirosul. Daca il lasi singur in balcon o sa ii fie frica tot timpul, trebuie sa il lasi sa interactioneze si cu membrii casei, asa se v-a obisnui cu voi. Al meu nu mai are probleme cu nimeni, nici cu prietenii care mai vin pe la noi si nici cu catelusul nostru...sunt comici cand ii vezi impreuna. Daca mai ai intrebari nu ezita sa intrebi... eu iti urez bafta cu iepurasul ta si sper sa va imprieteniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

am descoperit pe propria piele ca iepurii isi apara teritoriul, si chiar daca acum, cat e mic, nu e o problema, pe masura ce creste va fi cu siguranta. cumpara-i o cusca suficient de mare in care sa incapa si dupa ce creste; daca il lasi pe balcon, va crede ca e spatiul lui si te va ataca chiar si atunci cand ii vei da de mancare. nu rade, chiar ataca- maraie si musca. cutia de carton nu e buna, se uda de la urina. exista la magazinele specializate un gen de talas bobite care e f bun; am preferat varianta asta fata de talasul obisnuit, zbura in toate partile si era mai greu de curatat.
noi am avut un iepuroi care ne iubea f mult, ii placea sa il luam in brate si sa il mangaiem, era tare prietenos.
despre hrana, mai bine vorbeste cu un veterinar. al meu era luat de la tara si manca numai lucerna, si am avut vreo 2 saptamani frigiderul plin cu asa ceva, pana l-am invatat cu bobite.

chris + alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marinutza spune:

Am si eu un iepuras de talie medie e ciudat ca la cap si la picioarele din spate pe flancuri are ca o coama de par mai lunga . Are blana mai pufoasa si mai lunga decat cei de casa . Din nefericire a ramas singurica (este o ea) cealalta surioara a ei a fugit si a disparut ( stam la curte) a evadat intr-o noapte si dimineata nu am mai gasit-o decat pe cea neagra cealalta alb cu gri disparuse.
Poate ca sta si singurica dar baietelul meu vrea altul in loc daca stiti pe cineva care are iepurasi asemanatori ca talie ma ofer sa infiez unul. In ceea ce priveste mancarea al meu mananca orice . Nu ii dau mancare gatita si nici dulciuri decat biscuti din cand in cand cand mai raman de la cei mici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Eu am avut iepuri si iepurasi de cand ma stiu . Fiind atat de mic va trebui sa vezi daca nu cumva este inca dependent de lapte . Noi ii separam pe cei mici de mama cand erau aproape la fel de mari ca ea . In acelasi timp pot sa-ti spun ca mananca aproape orice ( daca il inveti sa nu fie mofturos ) : frunze de varza , salata , paine ( poate fi si mai uscata ca sa-si toceasca dintii ) , boabe de porumb sau alt fel de seminte , fan sau paie iar vara poti sa-i dai chiar si crengute de corcodus ( le plac foarte mult - rontaie chiar si coaja ). Acum pt. ca este mic incearca cu lapte si paine( separat ) iar daca vrei sa-l pastrezi incearca sa-l obisnuiesti cu prezenta voastra : vorbeste cu el , mangaie-l ... Bafta !

crismar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Ma primiti in club?am doi bulgari cu ochii rosii,fetite.Clara e o tupeista care aseara si-a pus in cap sa imi ia inelul cu tot cu deget(noroc ca mama natura mi-a ancorat degetul bine in mecanismul mainii)iar Brenda e o fricoasa si o sperioasa.Au mancat doar mar,morcov varza si paine,iar de gustat blugii lui barbata-meu,papucii copilului si ciorapii mei.Eu stiam inca ca am luat iepuri nu catel sa roada..insa bulgarasele mele au trasaturi mutante.
Eram atat de convinsa ca nu voi aduce niciodata animale in apartamement si acum sunt topita.De m-ar lasa barbatu cred ca ar dormi cu noi in pat.......
Aaaa,o delicatesa e bradul toaca toate crengutele de la nivelul lor......

Mergi la inceput