NU suspendarilor arbitrare

NU suspendarilor arbitrare | Autor: nemo

Link direct la acest mesaj

Am si eu o propunere: nu s-ar putea sa se ceara parerea celorlalti forumisti atunci cind se pune problema suspendarii dreptului cuiva de a afisa mesaje ? Presupun ca mai toti dintre forumisti se declara suporteri ai democratiei, asa ca de ce sa nu votam ?

E drept ca probabil ca moderatorii sint in asentimentul celor mai multi forumisti, dar suspendarea asta fara drept de apel mi se pare curat stalinista. As sugera ca macar sa existe un mod organizat de exprimare a sprijinului pentru cel propus pentru suspendare.

Sugerez asta pentru ca am observat ca a fost suspendata cu rosu (asta presupun ca inseamna pe vecie) Korina. Nu i-am citit toate mesajele, dar vad ca i s-a dat cea mai aspra pedeaspa pentru un mesaj in care nu vad nimic necivilizat. Il reproduc aici pentru a nu fi necesar sa il cautati (nu stiu cum sa includ adresa lui):

"Pt toti malitiosii canadieni ! Adevarul deranjeaza? Ce draguti sunteti,cam asa se mananca romanii,unii pe altii prin strainatate,ca tot v-am vorbit de canibali.Si va mai si tineti sus si tare ca pledati toti pt drepturile omuluiViitorul va asteapta......v-as da un sfat prietenesc ,interesati-va pe unde o stati si la batranete si cine o sa decida pt voi daca veti fii reanimati.Si pt asta va dau totusi si un indiciu CHSLD.Va doresc sa nu ajungeti niciodata acolo......in tara civilizata "CANATA""

Mi se par mai jignitoate alte mesaje de la acelasi subiect:

mQQm:
korina, tu esti trollu' de la tura a 2-a si a 3-a

Ktrinel:
valentinag ...iar vorbesti de la radio-santz

NU sustin ca ar trebui sanctionate mQQm sau Ktrinel, ci ca nu ar trebui sanctionata korina. De fapt, eu sint adeptul ferm al libertatii de exprimare nelimitate, adica reale - "libertate de exprimare limitata" mi se pare o aberatie asemanatoare cu "suveranitatea limitata" predicata in trecut de URSS, iar azi de alte imperii. Personal, existenta moderatorilor mi se pare sinonima cu cenzura (sint insa dispus sa ascult contraargumente pertinente).

Precizez ca sustin libertatea totala inclusiv pentru cei care sustin idei exact opuse convingerilor mele sau care ma ataca personal. Apreciez mult mai tare sinceritatea, oricit de brutala, decit politetea. Cred ca parerile, oricare ar fi ele, trebuie contrazise cu argumente logice, nu interzise.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

cred ca numai moderatorii pot decide !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Da, ar fi foarte bine daca lumea s- ar exptima mai civilizat...

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Off, off topic: Nemo, iti pica cu tronc Korina?
Sorry nu ma putui abtine Dragut din partea ta ce faci

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Uite am sa incerc sa-ti raspund eu. Ceea ce ai dori tu este posibil insa nu este Ok. Din nefericire tot noi oamenii avem tendinta de a abuza. Unii mai putin altii mai mult. Nu suntem la fel insa exista peste tot reguli. Acestea ar trebui respectate. Au aparut (si)ca si o consecinta al pastrarii unor cum sa zic, linii generale reativ comun acceptate de o comunitate. Din pacate au aparut tot datorita tendintei de a nu fi respectate anumite norme de bun simt, de conduita, de respect. Unde nu exista reguli exista anarhie. Cu atat mai mare cu cat grupul este mai mare mai eterogen. Iar in anarhie nu exista nimic decat impuls. Ori noi suntem oameni. Si de aceea pentru a fi pastrate regulile in favoarea marii majoritati trebuie sa fie cineva care sa vada daca sunt sau nu respectate si mai ales sa aiba la indemana modalitati de (con)strangere. Aceasta este doar o latura a necesitatii moderatorilor si a moderarilor. Insa in afara de aceasta acest forum functioneaza si pentru munca administrativa. De la suportul tehnic (soft/hard) la administrarea forumului in sine ca si threaduri locatii continut, stergeri mutari etc. Deci este mult de munca. Si in 100% din cazurile de fata aceasta munca este STRICT voluntara facuta din timpul liber cand altii si-o petrec la libera alegere in timp ce moderatorii stau si lucreaza. Asta am spus-o asa pentru corecta cunoastere. Ok?
Pe de alta parte desigur putem sa gresim. E normal. Eu gresesc si sunt "ajustat" si incerc sa remediez cat mai rapid greseala mea. Am invatat sa nu ma supar, sa casc ochii, sa recitesc si mai ales sa recunosc daca am gresit. Adica asa sper. In timp m-am schimbat mult (aici).
Moderatorii mai au si alte calitati. Stiu sa aplatizeze tensiuni. Am vazut de nenumarate ori stingerea acestora ca si o consecinta a modului in care au intervenit moderatorii.
Dar nu as dori sa vorbesc la nesfarsit de ei ci de modul in care accept deciziile lor. NICIODATA nu au dat decizii "false". INTOTDEAUNA a fost vorba de o greseala a cuiva. De aceea nu imi place sa compar greseli. O greseala este o greseala si atat. Important este sa ne-o asumam sa corectam ce se poate corecta si sa incercam sa devenim mai buni.

Opinia mea de om si moderator.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cei mai multi moderatori actioneaza foarte corect, posteaza avertismente (mai ales cand apar postari agresive de ambele parti) si spiritele se linistesc - nu stiu daca un abuz izolat va schimba modul general de moderare.

Poate o solutie ar fi ca atunci cand se doreste sa se dea un averisment rosu, sa fie consultati mai multi moderatori, si nu doar unul singur sa decida. Un fel de comisie pentru cartonasul rosu.

In orice caz...fiecare citeste si-si trage concluziile, indiferent ca se mai posteaza sau nu, si indiferent de rautatile aruncate unii altora. De exemplu, eu am inteles perfect ce a vrut sa spuna initial Korina, indiferent ce postari au urmat ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nemo, halal civilizatie in exprimare cind esti asociat canibalilor, ce sa mai zic; un mesaj nu trebuie neaparat sa contina cuvinte porcoase sau injuraturi ca sa fie ofensator si deplasat; citeste in ansamblu categorizarile korinei aplicater noua, tuturor, insinuarile ca-i slugarim pe localnici, etc;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Sczati-mi ironia dar nu pot sa ma abtin si trebuie sa fac o gluma. Propun ca de maine in Romania sa se introduca referendum in urmatoarele cazuri:

- cand un infractor este condamnat
- cand Petrom mareste pretul la benzina
- cand parlamentul doreste sa aprobe o lege
- cand DNA doreste sa dea aviz de incepere a urmaririi penale
- cand Piturca hotaraste 11-le de baza la nationala
- si lista poate continua...

Hubert H. Humphrey despre democratie:
"Dreptul la exprimare nu include in mod automat si dreptul de a fi luat in serios"

Mergi la inceput