Apocalipsa (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Wow ca am lipsit putin si sa creat haos! Nu mai inteleg care cui scrie, ce de ce, cat cum! Ma intrebat cineva ceva ca nu mai pricep....

Citat:
Si tot nu m-am lamurit cu invierea. Si cu religiile - ailalti unde ajung? Si cu contabilizarea pacatelor. Se face suma celor doua categorii , pacate vs fapte bune si vezi daca iesi pe plus sau pe minus? sau e de ajuns un pacat mai baban ca sa le anuleze pe celelalte bune? Si daca eu sunt ateu dar duc o viata ok?

Alexia, am tot repetat ca nu religia conteaza. Religia nu mantuieste pe nimeni. Nu din cauza religiei mergi sau nu in rai/iad!Dumnezeu tine contabilitatea oamenilor, a faptelor lor bune/rele. Numele noastre pot si scrise in cartea vietii, dar pot fi si sterse. Nu exista pacat mic/mare. In fata lui Dumnezeu sunt egale. Ca tu urasti(un ex) sau eu ucid, ne intalnim in iad. Doamne fereste sa ajungem!
Cu invierea ! Exista prima inviere, a celor neprihaniti, si exista a 2-a inviere, a celor pacatosi pt judecata. Invierea nu va fi in trup fizic. Trebuie sa apartinem cuiva. Nu exista decat Dumnezeu/Satan. Nu mai raspund la intrebari despre ce se intampla dupa moarte, pt ca nu asta este important. Trebuie sa ne axam pe trairea noastra pe acest pamant si pe Domnitorul vietii noastre.
Daca mantuirea ar fi posibila doar prin fapte Dumnezeu nu si-ar mai fi trimis Fiul sa moara pt noi. Ca nu e sadic.Ca sa mergi in rai trebuie sa crezi in Dumnezeu si in Fiul lui ca a murit pt pacatele tale.
1 trebuie sa recunosti ca esti pacatos/pacatoasa
2trebuie sa crezi ca Isus Cristos a murit pe cruce pt tine si a inviat
3 trebuie sa-ti ceri iertare si sa-L primesti pe Isus in inima ta, sa incepi sa te rogi, si sa citesti Biblia( mersul la biserica este un lucru care te ajuta).
Accentul trebuie sa-l pui pe relatia ta cu Dumnezeu, si nu pe religia ta, nu trebuie sa ai o religie anume ci trebuie sa ai o relatie. Nu conteaza ca esti ortodox, catolic, reformat, baptist ...ci conteaza sa-l faci pe Isus centrul vietii tale.
E foarte simplu sa mergi la o biserica de cateva ori pe an si sa crezi ca asta o sa te mantuie, dar nu e asa. Nu devii crestin daca mergi la biserica, asa cum nu devii masina daca stai in garaj.

Mergi la inceput

Capcaunule orice analogie are limitele ei. Si oricum regulile de circulatie sunt facute de politisti. Nu e vorba de automobilisti ci de reguli.

Mergi la inceput

Larissa doamne ajuta ce? ca am gasit raspunsul pe fizica on-line?:)):)):)) Come on nu sunt eu fizician de meserie dar ce e clar e clar si se vede cu ochiul liber. Nu trebuie sa sti fizica, ca sa-ti dai seama ca Dumnezeu a creat TOTUL! Dar sti cum e cu asta eu sunt combatuta la tot ce scriu, dar nu ma deranjeaza, ci imi place!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

larissa_79, cum verifici daca kokom- dracu', putoarea si putregaiu' imputitu' si satana fara de coarne care huleste pe Maica Domnului-, nu-i sorana, caci prin postari, tu pari a fi legionarul?!?

BeLucci, nu putem fi pacatosi fiindca Dumnezeu nu-i sadic, ca sa creeze pacatosi, pe care sa-i pedepseasca fiindca sunt cum i-a creat El.
Singura mantuire este datul nostru divin, cunoasterea (ca si imparatia cerurilor, mantuirea nu este doar o realitate viitoare ci si una prezenta), fiecare fiind propriul mantuitor, Isus aratandu-ne doar calea, el fiind Fiul lui Dumnezeu, ca noi toti, iar noi nedegradandu-l prin constientizarea umanitatii lui, dimpotriva, el devenind model pentru noi tocmai prin asta.
Biblia este de inspiratie divina dar e o lucrare a omului, cu greselile aferente, ca atare trebuie citita prin prisma ratiunii si a sufletului (date de Dumnezeu prin creatie), deosebind elementele ei perene de cele trecatoare.
Omul (copilul materiei si al spiritului, purtator al sufletului divin, colaborator al lui Dumnezeu) nu este pacatos, fiecare copil se naste curat, cu posibilitatea bunatatii, povestea pacatului originar fiind o incercare a omului acelor timpuri de a explica originea raului si a altor fenomene ce au raport cu existenta.
Nici-un om, chiar preot fiind nu ne poate absolvi de gresala, doar cel impotriva caruia gresim, poate sa ne ierte greselile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

larissa_79, cum verifici daca kokom- dracu', putoarea si putregaiu' imputitu' si satana fara de coarne care huleste pe Maica Domnului-, nu-i sorana, caci prin postari, tu pari a fi legionarul?!?

BeLucci, nu putem fi pacatosi fiindca Dumnezeu nu-i sadic, ca sa creeze pacatosi, pe care sa-i pedepseasca fiindca sunt cum i-a creat El.
Singura mantuire este datul nostru divin, cunoasterea (ca si imparatia cerurilor, mantuirea nu este doar o realitate viitoare ci si una prezenta), fiecare fiind propriul mantuitor, Isus aratandu-ne doar calea, el fiind Fiul lui Dumnezeu, ca noi toti, iar noi nedegradandu-l prin constientizarea umanitatii lui, dimpotriva, el devenind model pentru noi tocmai prin asta.
Biblia este de inspiratie divina dar e o lucrare a omului, cu greselile aferente, ca atare trebuie citita prin prisma ratiunii si a sufletului (date de Dumnezeu prin creatie), deosebind elementele ei perene de cele trecatoare.
Omul (copilul materiei si al spiritului, purtator al sufletului divin, colaborator al lui Dumnezeu) nu este pacatos, fiecare copil se naste curat, cu posibilitatea bunatatii, povestea pacatului originar fiind o incercare a omului acelor timpuri de a explica originea raului si a altor fenomene ce au raport cu existenta.
Nici-un om, chiar preot fiind nu ne poate absolvi de gresala, doar cel impotriva caruia gresim, poate sa ne ierte greselile.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

ei hai...ca nu are sorana stilul ala de exprimare! da' stii cum e 50-50!
si mai cred ca prin 2007 la ora aia avea alte preocupari....

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Larissa doamne ajuta ce? ca am gasit raspunsul pe fizica on-line?:)):)):)) Come on nu sunt eu fizician de meserie dar ce e clar e clar si se vede cu ochiul liber. Nu trebuie sa sti fizica, ca sa-ti dai seama ca Dumnezeu a creat TOTUL! Dar sti cum e cu asta eu sunt combatuta la tot ce scriu, dar nu ma deranjeaza, ci imi place!

BeLucci, n-am zis de tine ca ai copiat ti-am dat doar o sugestie ca sa fii in ton cu demonstratiile de gen! Eu nu-s fizician, dar e mama, verisoara mea, sotul ei. La o adica am de unde sa cer niscai explicatii!

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Ham tu crezi ce spui sau simti si tu ca te minti? Eu aici vorbesc din Biblie, si cred ca tot ce scrie in Biblie a fost este si va fi real. Nu ma indoiesc de nimica. De ce Dumnezeu si-ar fi trimis Fiul sa moara pt noi? numa asa? ca noi nu suntem pacatosi? Daca eu mint fur ucid nu sunt pacatoasa? Biblia a fost inspirata de Dumnezeu oamenilor. Intr-adevar esenta adevarata este in ebraica si greaca, a Bibliei, traducatorii fiecarei limbi a incercat sa dea o traducere pe intelesul limbii tarii repective. Dar in ziua de azi avem net-ul care ne ajuta sa gasim ce vrem asa ca nu avem nici o scuza sa mai interpretam noi gresit. Citescte te rog si in greaca si ebraica-aramaica ca sa vedem daca la fel iti lasa impresia sa suntem mantuitori personali. Noi nu ne putem absolvi de pacate, a facut-o Isus. Da tu poti sa ma ierti daca eu iti fac ceva rau , dar ca sa fiu total iertata trebuie sa imi cer iertare si de la Dumnezeu si sa-mi propun sa nu mai repet greseala facuta, tie sau altuia. Ca pana la urma scopul nostru este sa evoluam, nu sa mergem zi de zi" Ah Doamne nici azi nu m-am abtinut sa ...fur"! Dumnezeu ne iarta ori de cate ori ne cerem iertare dintr-o inima sincera. Dar nu trebuie sa repetam pacatele...sa incalcam poruncile si sa ne incurajam ca orice am face "Domnul e bun si iarta ". Eu credca ne nastem pacatosi!

Mergi la inceput

Larissa , credca si Sorana stia ce am zis eu, dar ori verifica daca stiu eu fizica ori daca este ea atee convinsa. Credca ei ii trebuie mai multa credinta ca nu exista Dumnezeu decat mie care cred ca exista.

Mergi la inceput

http://www.youtube.com/watch?v=loyq_JCjZJY
http://www.youtube.com/watch?v=vNjH8QDpBFY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=B2lhR2aBpo0
http://www.youtube.com/watch?v=V2CWdTv997M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=V2CWdTv997M&feature=related
Aici sunt cateva din melodiile mele preferate. M-am gandit sa le impartasesc cu voi. Versurile il vestesc pe Dumnezeul in care cred eu

Mergi la inceput

ham, tu esti ateu?

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput