Comori de nov-dec 2004 (185)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Citat:
citat din mesajul lui danette

Off.. cred ca par asa o carcotasa...
Bine ca nu reusesc sa merg prea des pe-acolo ca cine stie cate alte chestii mi-ar mai sari in ochi.
Nici eu nu am pretentia sa invete sa scrie sau sa fac socoteli la gradinitza, dar vreau totusi niste educatoare mai implicate decat ce a avut anul trecut...chiar daca era grupa mica, zic eu ca putea sa faca ceva cu copilasii, nu chiar sa-i lase exclusiv la joaca.
In fine, aici am inteles ca fac modelaj, pictura, desen, au miniexpozitii de lucrari, jocuri interactive...dans, poezii, cantecele...
Mi-ar fi placut insa sa fie si un spatiu mai modern, mai dotat si personalul auxiliar (bucatarese, ingrijitoare, femei de servici) sa fie mai constiincios si MULT mai constient.

DANETTE... chiar daca ar fi... crezi ca la salariile acestea s-ar stradui f mult?... Nu sunt multe persoane precum ONITZA, OCHI VERZI, MONICA.. care sa ia in serios ceea ce fac... si ele (si noi) scriem aici pt ca ... in afara de faptul ca ne place sa schimbam impresii si poze despre copilasii nostri... ideea de baza este ca suntem preocupate de educatia copiilor nostri... si vrem sa facem schimb de ideei , impresii- experienta...
PS... mai citesc incet-incet si mai din urma...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata si eu cu in fata, are cofeina dar nu este prea tare.
Am reusit sa dorm binisor, m-am trezit pe la 6 sa inchid veioza ca nu imi place deloc sa dorm cu lumina aprinsa.

Si eu tot "comunista", as prefera uniforma, mi se pare tare aiurea cand le vad la 4 ani cum se lauda cu hainele lor la gradinita, care-i cea mai frumos imbracata. Pana si chiloteii am auzit ca si-i arata una alteia si evident daca nu au un desen animat la moda, o culoare faina, atunci nu este .

Monica, pai daca erai in Ro sigur ti-o trimiteam si pe Ana. Ea unde vede un pian/pianina se duce sa-si bage si ea degetele putin.
Felis, sa inteleg ca vei avea o iarna mai linistita? Tu stii cel mai bine de cati bani ai nevoie dar si de cat timp liber.
Mihaela, asa ma gandeam si eu sa fac. Dar va fi foarte greu sa stau mereu cu ea la lectii in romana cand va fi mai mare. Eu cred ca pe Ana cel putin, daca mai suntem aici cand are ea 6-10 ani, o trimit 2 luni in vacanta in Ro si sper sa gasesc o invatatoare care sa o mediteze in acea perioada. Eu am observat ca unii copii sunt mult mai constiinciosi daca fac meditatii cu cineva strain, cu mama se mai alinta ei dar de un profesor adevarat le este jena sa nu invete, ii stimuleaza altfel. Si nu orice copil poate fi autodidact, cei mai multi invata in grup.
Gazella, eu raman la parerea mea ca fiecare sistem are ceva bun dar si ceva rau si atunci fiecare parinte trebuie sa vada ce compromisuri se pot face in functie de copil si sa ia doar partile care i se potrivesc. De exemplu eu imi doresc pentru Ana si putina competitie in scoala, dar nu dusa ala extrem precum in China dar nici deloc. Si cred ca ei i se potriveste ce fac ei la gradi joaca multa/activitati multe afara fie ploaie fie zapada, atat doar ca am zis ok ii lasa sa urce in copaci dar sa ii supravegheze. Pentru ca si eu cat de cuminte am fost stiu ca dupa scoala faceam asa ceva, cum as putea sa nu fiu de acord sa faca ea.
Roxana, cred ca Biancai i-ar prinde bine un an la scoala in Norvegia unde se pune accent pe lucrul in echipa. Glumeam ca stiu ca nu se poate dar mereu te-am vazut preocupata de acest aspect si ma gandeam nu poti vorbi cu invatatoarea sa-i explici sa incerce sa aibe activitati pe echipe, pana la urma toti copii invata ceva din asta.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Multumesc mult ptr.urari..da' cum de stiti????
azi dimineata ma gandeam ca va fi o zi ratata:sotul plecat,fara parinti...dar am intors privirea spre Sara care dormea cu capul pe mana mea si nu mi-a mai trebuit nimic.apoi rasul ei cand s-a trezit....e un copil asa vesel(ma rog,mai face si crize...),rade mereu,cu oricine...apoi am aflat ca vin si parintii mei,unii prieteni m-au sunat,alti prieteni m-au felicitat aici....
am fost in Unirii sa cumpar ceva de imbracat ca nu ma incape nimic..nici pantofii nu ma mai incap,mi-a crescut piciorul..oare a mai patit cineva asa?????
Felis,ne vedem cand vrei...tu esti cea ocupata...eu deocamdata rimi fac singura programul
pupici

BOTEZ SARA
POZE NOI NOUTZE
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Buna fetelor,
ma bucur Andreap ca o sa ai o zi frumoasa printesele
Mihaela si eu fac cu alex in pralel cu cea de aici ssi programa de acasa ca atunci cand venim acasa sa fie ssi el in "randul lumii" si nu venit de pe alta planeta
Felis, oti abia astept
va pe toate noi ne pregatim de un party de pitici

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet
Mihaela si eu fac cu alex in pralel cu cea de aici ssi programa de acasa ca atunci cand venim acasa sa fie ssi el in "randul lumii" si nu venit de pe alta planeta

Auzi la tine, de pe alta planeta...
Otilia, eu asa mai "comunista", in clasa I si a II-a aveam elevii in uniforma aceea traditionala, pentru ca multi parinti o cumpara la intrarea in scoala. Din clasa a III-a ne faceam o "uniforma" a clasei, fetele bluzita alba si vestuta rosie, iar baietii bleo cu bleumarin. Am o colega care a facut pt toata clasa tricouri, un pic mai largut, il puteau lua si peste o bluza iarna si ce era frumos la acest tricou, aveau imprimat cu alb, in partea stanga un shotron, cum jucam noi lai de mult.
Ca tot vorbim de uniforma, Roxana, Bianca ce uniforma are la scoala, sau fiecare merge cum vrea?
Sa va zic ca eu m-am gandit si la ce invatatoare o dauasta daca nu intervine nimic in viata lor sau a noastra. La scoala am doua colege foarte bune, dedicate invatamantului, care au aceeasi generatie. Una, mereu are clasa mai de fitze, iar cealata o clasa normala dar cu rezultate bune si f bune...ei, o voi da la cea cu clasa "normala" ca n-o vreau printre "fitzosi" Exact cum zicea si Otilia, zilnic se lauda cu tzinute nu stiu de care, se uita un pic "cash" daca unul e imbracat mai simplu(asta in primul rand provine din familie). Oricat incearca invatatoarea sa-i tina in frau, oricat le explica, din moment ce au trecut in clasa a V-a, e gata, se uita tot si fiecare-si etaleaza averea sau functia parintelui.
Asa ca o vreau intr-o clasa unde sa fie concurenta, dar cu copii obisnuiti....cum zicea bunica(care vrea sa invete, invata si la lumanare)

Mihaela si Diana 22.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Otilia.. vai! ce patanie!
Te admir pentru sangele rece. Si bine ca nu s-a intamplat nimic mai nasol decat lipsa banilor.
Multuemsc de link-ul ala cu sist. de invatamant, l-am citit cu interes si m-am tot gandit.. intr-adevar am ajuns la concluzia ca totusi e cumva inradacinat in creierul meu modul de a gandi intr-un anumit fel binele copilului meu... ma refer la cumulul de informatii pe care consider ca trebuie sa le aiba (bineneteles ca aici are de'aface scoala romaneasca in care am crescut)
Sigur ca e f. important si aspectul "multumirea si fericirea copilului"... dar nu pot sa privesc situatia doar sub aspectul asta, in fond e vorba de un copil de 4 ani care habar nu are pe ce lume e.. si ce-i va fi de folos sau nu in viitor. Da, intr-o alta tzara probabil te adaptezi.. asa e si normal.
Eu, mi-am dat seama ca nu am confort psihic stiind-o intr-un loc in care nu face altceva decat se joaca, dar nu un joc din care sa invete ceva.. un joc haotic, un fel de 'matza'.. harjoneala continua (asa era la vechea gradinitza).

So, Iris e deja racita. De ieri ii curge nasul, de azi si tuseste... am zis ceva printre dintzi azi, de dimineatza.. la adresa gradinitzelor, asa in general.. si asta e! sper sa nu ajungem la febra. Cu ocazia asta declar din puctul meu de vedere IMUNOGRIP-ul ca fiind o apa de ploaie...
E drept ca la noi de o sapt. e foarte frig pt. perioada asta a anului, am avut zile cu 7-8 grade la amiaza (astea sunt temp. de noiembrie)... si ploi intr-una. Un frig umed deci.
Anyway, cand e bolnava biata de ea, imi creeaza si mie o stare nasoala. Zici ca nimic nu-mi mai tihneste. Poate exagerez, dar am asa un fix de ceva vreme, in ce privete bolile... imi creeaza un stres maxim.

Andreea, la multiu multi ani cu sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Dana, sanatate lui Iris si tie multa putere, nu te mai consuma atat ca nu rezolvi nimic. Asa-i la varsta aceasta mai racesc, mai fac febra. Ai incercat Oscillococcinum?
Cat priveste adaptatul eu una incerc dar nu pot spune ca am deprins principiile lor.
Anul trecut ma plangeam ca o iau ca un porcusor, acum m-am obisnuit sa o iau asa mai ales ca intre timp am invatat cum sa o inbrac pentru gradinita, i-am schimbat garderoba ca sa nu o mai trimit cu hainute deschise la culoare, usor de patat. Si recunosc ca vine de la cum am fost noi crescuti. Eu mergeam cu ciorapi albi la scoala si nu veneam acasa cu ei negri de noroi. Nu stiu poate parintii ne certau daca ne murdarim avand in vedere ca haine nu se gaseau usor pe atunci si nici nu aveai de ales prea mult. Pe cand in vest sunt deja decenii bune de cand isi permit sa aibe haine multe, eventual asteapta solduri si le iau foarte ieftin, masina de spalat isi permite oricine si atnci normal ca la ei de cateva generatii nu-si mai cearta copii daca se murdaresc.
Dar chiar si la capitolul acesta mai am de lucrat eu cu mine, ca haine pline de noroi inseamna si ungii murdare si trecem la capitolul igiena unde nu pot renunta la pretentii.
Si tot asa si la educatie si rezultate, voi mai lasa de la mine, dar nu la nesfarsit.
Da tu chiar te consumi mult pe tema educatiei si esti si exigenta. Eu sunt ceva mai relaxata, poate cand va incepe scoala peste 2 ani voi incepe sa ma agit mai mult, sa am eu un program clar cu ea acasa.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

dana, daca te preocupa intr-atat de mult da-ti de lucrul si pregateste-o tu acasa fara a renunta la gradinita

despre noi, de azi
am fost la o ora de propedeutica
dezastru total :)
am ajuns acolo impreuna cu Francesca ( o prietena) si Leonardo, deci Felix era prea prins cu jocul cu Leonardo ca sa realizeze ca-l duc la vreo ora (el e refractar la orice curs, ora, activitate organizata)

si-au intrat in sala, unde domnisoara care se ocupa de ei, foarte draguta dealtfel, i-a rugat sa-si spuna numele urmand un anumit ritual
si nu s-a dus in fata, in mijlocul grupului (copiii erau aliniati in forma de cerc)
l-am prezentat eu
dupa li s-a cerut sa-si atinga burtile, mainile, urechile, nasurile, ochii si tot ce se putea atinge
si se uita Felix la mine c-o privire foarte sugestiva, iar eu faceam pe cretina (ups!) imi atingeam tot ce se cerea
Bendis a fost minunata, foarte entuziasmata s-a implicat in activitate
dupa s-a pus muzica (niste ritmuri muzicale care mie nu-mi spunea nimic), iar la semnalul domnisoarei trebuiau sa se opreasca, sa devina imobili
asta cumva a mai facut-o
dar am simtit asa un val de caldura in mine cand li s-a cerut sa stea intr-un picior si el se maimutarea in toate modurile posibile parand pe putin clown
a vazut ca am devenit rigida, a inteles ca nu-s tocmai incantata si s-a retras intr-un colt limitandu-se sa ne privesca
acum a ramas ca Bendis e ok, a trecut toate probele :P, ea e la faza de maimuta mica sau papagal (depinde cum ii place lui Felix sa o chieme in anumite situatii)
in schimb, Felix a iesit foarte convins de acolo ca nu-i cine stie ce baletul, cel mult o mare ruptura
nimic...
nu-l mai duc la balet decat la anul, intre timp caut cele mai reusite spectacole de balet, persoane cu carisma care sa danseze lasandu-se duse de magia dansului asteptand sa se indragosteasca de balet

fetelor, noi in tara nu intentionam sa ne intoarcem, eu visez sa schimbam Italia, dar pe ceva mai bun
incerc cumva sa le aranjez ca sa rezerv in fiecare an cateva luni de calatorii prin lume
io-s toata fantezii

uitati aci
http://www.poraquiporalla.com/Pages/a0_Page_index_roumain.html
ii admir, tare, tare!!!!

Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

Andreea sa fi sanatoasa si fericita sa te bucxuri de comorile tale vesele

despre crescutul picioarului , eu sunt patita, inainte de silviu purtam 35 maxim 36 iar acum am 37

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim

Mergi la inceput
Mergi la inceput