Chisturi Entamoeba Coli

Chisturi Entamoeba Coli | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Astazi, baietelul de 4 ani al unei prietene a fost diagnosticat la ex coproparazitologic cu rare chisturi entamoeba coli. Pediatra i-a prescris Zentel dupa ce s-a uitat intr-o carte de medicina (cauta probabil dihania de entamoeba).

Am facut noi cateva cercetari pe net despre entamoeba asta dar nu am gasit decat f putine informatii si pe deasupra confuze.

E hotarat sa repete examenul coproparazitologic dar ma intrebam daca nu stiti voi mai multe despre asta....

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Si baiatelului meu i-au iesit la un moment dat. Tot Zentel sau Flagyl (nu mai retin bine) i-a dat dr. Ne-a zis ca este un parazit ca toti parazitii, care apare din cauza manutelor murdare in gurita sau a mancat ceva nespalat.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Noi am avut entamoeba hystolitica dar e din aceeasi categorie.
Pt. amibiaza a urmat un tratam.(7 zile) cu metronidazol(flagyl susp.) + liv. 52 susp.(pt. ptrotejarea ficatului). Am urmat si noi tratam. ca sa nu facem circuit inchis.

Pe prospectul de la zentel nu vad ca poate fi folosit in amibiaza.

Citat:
citat din mesajul lui claujro
E hotarat sa repete examenul coproparazitologic dar ma intrebam daca nu stiti voi mai multe despre asta....

Exista posibilitatea ca a doua proba sa fie negativa, depinde de ciclul vietii ac. protozoar. La noi asa a fost desi nu incepusem tratamentul(asteptam si rez. la alta analiza - coprocultura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Mergi la inceput