Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (51)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
crisspoliss spune:
Stiti ce ma enerveaza? e concursul ala cu ghiceste sunetul, e super agasant, de nu stiu cand ma tot chinuiesc sa ghicesc si io...dar degeaba.
Crisss 20+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
yashy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IRA_LIZA Yashi, esti din Piatra-Neamt? Ira & Liza |
Da, sunt din Piatra Neamt, dar n-am mai fost pe acasa de vreo 3 ani si...
![](plang.gif)
![](icon_smile.gif)
Leditia, iti tin pumnii! Totul va fi bine, si vei putea sa faci si cununia, multa bafta!!
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
Tuchi, m-am gandit mult la tine... ce greu tre sa-ti fie sa stai in spital atat timp!! Dar, fruntea sus!! va trece si asta si nu peste mult timp iti vei tine flacaul in brate!!
![](olala.gif)
![](pupic.gif)
Naty, felicitari pt fetita!!
![](pupic.gif)
![](icon_smile.gif)
Bun venit noilor burticute!!
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
Adina
![](hippi.gif)
![](bici.gif)
![](gravida.gif)
![](copilas.gif)
![](foto.gif)
yashy spune:
Criss, si pe mine ma zapaceste concursul! In ultimul timp nici nu mai bag in seama trifoiasul... ca nu stiu ce vrea de la mine... nu am idee ce ar putea fi!!
Adina & Luka
& bobita din burtica
17+
obraznicatura lu' mami
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Crisspolis nu pot sa spun ca e un test normal, uzual. E ceva electiv, multe femei aleg sa nu-l faca. uite citeste aici mai multe despre acest test:
http://www.americanpregnancy.org/prenataltesting/quadscreen.html
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Si ceva informatii despre cord banking
"
Cord blood banking is a procedure in which the blood left in your baby's umbilical cord and placenta after birth is collected, frozen, and stored for future medical use. Cord blood is prized because it's a rich source of stem cells — the building blocks of the blood and immune system. Stem cells have the ability to differentiate into other tissues, and cord blood can be used to treat a host of diseases, including leukemia and sickle cell anemia. Only you can decide whether banking your baby's cord blood is right for your family. Factors to consider:
• Cord blood research is showing promising preliminary results.
Studies are under way around the world, and many researchers are optimistic about the future. For instance, cord blood researchers believe that one day some adult cancer patients may benefit from their own cord blood stem cells that were harvested at birth. The hope is that stem cells could be used to treat cancers that aren't genetically based.
In light of recent animal experiments, many researchers also believe that cord blood will eventually be used to treat diabetes, spinal cord injuries, heart failure, stroke, and serious neurological diseases.
However, many experts caution parents to take such studies (especially those conducted on animals) with a grain of salt, because it's difficult to predict when, if ever, these treatments will become available for humans. The March of Dimes, a nonprofit organization dedicated to improving the health of babies, sums it up this way: "The use of umbilical cord blood stem cells for transplantation treatment holds exciting promise, but this area of medical science is still largely investigational."
• It's expensive.
Private cord blood banks usually charge an enrollment and collection fee of about $2,000 or so, plus annual storage fees around $125.
• Chances are that your baby cannot be treated with his own cord blood.
If your child has or develops an illness with a genetic basis — which is often the case with conditions that could benefit from a cord blood transplant — his cord blood contains the genetic instructions for that disease, so it's not a suitable treatment. Most banked cord blood is currently used to treat siblings.
• You probably have a better chance of finding a stem cell match in the public cord blood system than in your own family.
The chance of an exact tissue match between two siblings is only about 25 percent, according to Dennis Confer, chief medical officer for the National Marrow Donor Program, a nonprofit organization that maintains the largest public listing of umbilical cord blood units available for transplantation in the United States. In contrast, the chance of finding a cord blood match in the nation's public banks is 75 percent, he says.
• Doctors aren't ready to universally recommend banking your baby's cord blood.
The American Academy of Pediatrics and some other experts have expressed reservations about private cord blood banking for the general public because they believe the chances a family will ever need the blood are slim and because they support a public cord blood donation system (similar to blood banks). However, cord blood banking is encouraged when there's an immediate family member who's already been diagnosed with a condition that may be treated with cord blood transplantation. (In this situation, you may be eligible for a special cord blood banking program called "The Sibling Connection," in which your baby's cord blood will be collected, processed, and stored for five years at no cost to you. Call 866-861-8435 for more information.)
• If your child belongs to a minority group, private storage may be of more value to you.
According to July 2003 figures, a Caucasian patient has an 88 percent chance of finding a matching donor through the registry of the National Marrow Donor Program, while an African American's chances were significantly lower at 58 percent."
Source:
http://www.babycenter.com/6_your-pregnancy-23-weeks_1112.bc?intcmp=timeline
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
anca_ spune:
Salutari burtici!
Nu am apucat sa scriu de mult, dar v-am mai citit din cand din cand, asa pe fuga..sper sa am mai mult timp sapt viitoare...
Noi suntem bine, bebe e miscaret, inca nu i-am gasit nume, dar ne mai gandim...
Naty, felicitari pt fetita!
Tuchi, imi pare rau ca trebuie sa stai in pat...iti doresc numai bine, sper sa rezisti pana la 40! 20+
anca_ spune:
Abia acum am citit Leditia ca trebuie sa iti faci cerclaj..Multa bafta si ai sa vezi ca o sa fie totul bine! 20+
flowerbee spune:
Buna,
Ela, eu zic ca ce s-a intamplat la Giulesti este un episod izolat. Acum e posibil ca sa se imbunatateasca situatia si conditiile. Important e sa nasti unde ti se pare ca esti linistita si in siguranta.
Ledi, tinem pumnii ca totul sa fie bine!
Lisa, ce aiurea cu femeile astea care vorbesc aiurea. Si ce daca aia de la vama ridica greutati in sarcina? Toata lumea tre sa faca la fel? Stii ce i-a zis dr mea de familie sotului cand el a intrebat ca de ce imi e asa de rau? Raspunsul a fost ca femeile in ziua de azi, mai ales cele obisnuite cu o viata de birou, intelectuale etc, si-au pierdut din puterea fizica si nu mai sunt asa de calite ca femeile de altadata si ca si barbatii ar trebui sa fie mai sensibili si mai atenti cu ele. Ca acum copiii nu se mai fac ca pe vremuri pe banda rulanta, acum e greu.
Fetelor, eu m-am hotarat deja sa recomtam celule stem. Sa vad cu cine lucreaza Euroclinicul iar daca nu au o frima agreata, o aleg pe cea mai veche din Bucuresti. Am vazut multe chestii pe Discovery si m-au convins.
Bun venit noilor burticute!
Eu ieri ma mancat mancare de la chinezi si mi-a fost tare rau, mi-au iesit si bubite la gura si greata si toata gama. Asa imi trebuie daca poftesc la ce nu trebuie!
Azi merg la doctor si AM EMOTII CU CARUL. Nici la ultimul examen de doc nu voi avea asa emotii. Sa dea Domnul sa fie totul bine cu bebe iar colul sa se fi inchis, ca am fost cumintica (cu exceptia zilei de ieri).
Bee19+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
ioanara23 spune:
neatza burticutzelor!
AZI IMPLINIM 4 ANI DE CASNICIE!
m-o trezit de dimineatza sotioru numa cu poopicei si cu alintaturi!
iris
uh...nush ce face bebelinu ista, da de aseara nu am mai simtit nici o ghionteala...o fi de vina si lichidul amniotic redus, zicea drita ca fiind lichid mai redus bebe se misca mai grelut...is ingrijorata...da nici nu vreau sa stresez pe bebe...
uh, mai fetelor, cu cata afectiune ni se lipesc pe suflet minunile astea mici!
o zi buna la toata lumea!
ioana 20+
puiutza mica
lisa79 spune:
Bee,si doctorita ta e cu capu' daca ti-a zis asa ceva!
si eu sunt aproape convinsa cu celule stem.
inca ceva...al meu a intrat in stadiul ala de INTERZIS ca sa nu ranim copilul si nu vrea nici cum...deci nici sa vreau nu pot sa nu fiu cumnite
20S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!