pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 26
maru spune:
dnei dr natynica: roata se invarte...
ariel, nu as vrea sa te am de cealalta parte a baricadei
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Stanescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Flaflo Vad ca s-au incins spiritele si este foarte trist.... Treaba cu spaga (pretinsa sau nu, oferita cu forta,...) este foarte delicata si din partea pacientilor si a medicilor. Pai ca pacient te gindesti: e viata mea in joc, nu pot sa risc sa nu dau nimic.... Ok, poate nu ma lasa sa mor pe masa de operatie, dar ma opereaza cum trebuie, ramin fara urmari, sechele, handicapuri? Cind esti bolnav nu mai gindesti obiectiv, suntem putini care ne pastram singele rece in aceste situatii. Medicii de asemenea se confrunta cu destule obstacole: lipsa medicamentelor sau a aparaturii necesare care ii limiteaza in efectuarea tratamentelor, pacienti care vor de-a dreptul sa le bage pe git bani (se intimpla mai mult mai des decit s-ar crede) chiar daca nu li s-a pretins nimic, si nu in ultimul rind pacienti necivilizati, nepoliticosi (nu ca unii doctori nu ar fi, dar nici cu pacientii nu mi-e rusine), chiar violenti... Ca instalatiile sanitare sunt infecte nu e vina doctorilor, ar fi culmea ca ei sa trebuiasca sa se ocupe de asta. Da, ei pot face sesizari, care vor fi sau nu luate in seama. Am o prietena medic care a facut de 5 ori aceasta sesizare si ii s-a pus in vedere ca daca nu inceteaza zboara din spital. E un cerc vicios din care nu stiu cum s-ar putea iesi, cert este ca atit medicii cit si pacientii ar trebui sa-si schimbe atitudinea. Cum si in ce mod ma cam depaseste, eu in ultimul timp am avut de a face cu medici din Timisoara (nu pentru mine) si de fiecare data am avut impresia ca ma lupt contra morilor de vint. Am sfirsit prin a da spaga si a ma bucura ca unchiul meu, care are cancer mai traieste.... Lia, ultimul tau mesaj a fost o ofensa la adresa tuturor pacientilor... Sa te detasezi de neplaceri? Da, ar fi posibil daca acestea ar fi una, doau, trei... Dar daca ele sunt majoritare, cum sa poti sa te detasezi? Fi convinsa ca cele mai inraite de aici nu au "doar" o experienta neplacuta. "As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes Flavia si Bianca |
Si tu ai dreptate.
gabriella1 spune:
am citit si rascitit postarile lui Ariel ......
natinyc...nu gasesc nici un semn care sa arate dezamagirea...dar e mare !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
natynic spune:
citat din mesajul lui gabriella1 am citit si rascitit postarile lui Ariel ...... natinyc...nu gasesc nici un semn care sa arate dezamagirea...dar e mare ! |
Reciproc valabil...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Stanescu spune:
Fara intentia de a ofensa pe nimeni, poate ca ar trebui sa va lamuriti disensiunile personale pe PM.
lia popescu spune:
Ariel, sa stii ca nu-ti vreau raul ,dar sincer cred ca te arunci prea tare pe o idee si nu mai vezi si celelate aspecte. Esti foarte marcata de toate nenorocirile si unele din reactiile tale mi se par disproportionate. Recunosti ca ai cunoscut medici care ti-au facut mult bine dar aloci 90% rafuielilor cu sistemul medical si cu Natynic (care nu stiu ce mare rau ti-a facut)...asta este o atitudine echilibrata, echidistanta? Si de ce te-ai supara daca ti-as sugera sa mergi la un psiholog, sa zicem... Dupa fiecare trauma ar trebui sa facem asta...e cam ca si mersul la dentist. Eu, ca medic, regret ca nu avem prevazute vizite obligatorii la psiholog, ca la cate mizerii inghitim si la cate surse de stres exista in bransa noastra, nu ne-ar strica...
maru spune:
dr lia, pai se pare ca nu citesti raspunsurile lui ariel, si atunci ma intreb cum de ii recomanzi atat de nonsalant sa se duca la psiholog?
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Adela99 spune:
citat din mesajul lui lia popescu Si de ce te-ai supara daca ti-as sugera sa mergi la un psiholog, sa zicem... Dupa fiecare trauma ar trebui sa facem asta...e cam ca si mersul la dentist. |
pai, una e sa-i spui omului prieteneste ca dupa o trauma e bine sa mergi la psiholog, si alta
citat din mesajul lui lia popescu Brrr....cata rautate...Inteleg ca unii au avut experiente neplacute cu medicii , asistentele etc insa cred ca orice om normal reuseste sa se detaseze la un moment dat de aceste neplaceri si incearca sa priveasca lucrurile obiectiv.Fixarea excesiva a unor evenimente din trecut este o problema psihiatrica. [...] O inteleg pe asistenta careia ii era frica sa ii faca tratamentul lui Ariel. Cu o astfel de persoana este imposibil sa nu fi timorata |
ecsz: brrr ... cata perfidie ...
principe spune:
citat din mesajul lui lia popescu Brrr....cata rautate...Inteleg ca unii au avut experiente neplacute cu medicii , asistentele etc insa cred ca orice om normal reuseste sa se detaseze la un moment dat de aceste neplaceri si incearca sa priveasca lucrurile obiectiv.Fixarea excesiva a unor evenimente din trecut este o problema psihiatrica. Nu am vazut atata incrancenare si ura la nici un subiect. Ma intreb ce fel de femei sunteti, pentru ca practic medicina de 20 ani si nu am intalnit pana acum persoane atat de ostile. Am avut noroc. Nu am vazut nici prea multe scandaluri intre medici si pacienti in sectia unde lucrez (este adevarat ca avem o traditie in a rezolva problemele amiabil)si nu am decat un coleg reclamat la Colegiu. Astea ma fac sa cred ca traiti in alta lume sau ca pierdeti brusc din temeritate cand dati cu ochii de un halat alb. O inteleg pe asistenta careia ii era frica sa ii faca tratamentul lui Ariel. Cu o astfel de persoana este imposibil sa nu fi timorata si poti astfel gresi pe bune...mai bine sa evitam contactul. Atitudinea voastra bataioasa m-ar incanta daca ar fi mai putin virtuala, daca ati reclama ori de cate ori ati observa ceva anormal. Cred ca medicii de pe forum ar fi primii care sa se bucure ca dispar uscaturile, ca se introduc guideline-uri = protocoale, ca apar medicamentele si posibilitatile de investigare adecvate etc. Cineva spunea ca acasa la tine nu vin musafirii sa faca ordine, curatenie, ma rog. Pai da, dar la mine acasa eu raspund de buget, eu organizez treaba. In spital, la nivelul la care sunt eu am la fel de multa putere ca un ospatar intr-un restaurant: servesc clinetul dar nu gatesc eu.Daca nu va place mancarea aruncati cu farfuriile in chelner sau faceti scandal la bucatarie ? |
BRRRRRRRRRRRRRR ...exact asa zic si eu cand citesc ce scrii.
Eeei,Lia,uite asa ajung multe femei mame dupa ce intra in contact cu medicii....sa nu generalizez si sa zic "voi medicii"...ajung la nebunie,ajung sa fie adevarate cazuri ptru psihiatrie....oare te intrebi si de ce?
am vazut ca te intrebi"ce fel de femei sunteti"?....iti raspund eu DIS-PE-RA-TE....cine le-a adus la disperare,cine le-a adus la nebunie?...halatele albe.
"halatele albe" ....incepe sa sune la fel de dur ca "beretele albastre".
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Ancuta-Maria spune:
nu v'ati saturat inca sa aruncati cu noroi? (sa nu zic altceva) mai aveti rezerve?
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)