pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 24
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariel_7000 1.si? l-ati imprumutat pe om? ati sarit prieteneste in ajutor? 2.hmmm si la tine vad ca e nepotrivire de caracter cu omul tau...in final vad ca ai "depus armele" - sunt bune si compromisurile la ceva... 3.invata-ma si pe mine unde ar trebui sa denunt detinerea "nejustificata" a acelui aparat in subsol? 4.naty, revin la tine parca imi aduc aminte ca acum cateva luni, povesteai tu cum te-ai dus la dr. ta cu plicul si a refuzat sa-l primeasca pe motiv "ca nu ia de la bebei asa mici"!!! si tu tare o apreciai pt asta! oops! nu era oare mai corect sa zica "nu primesc bani de la pacienti!!!" sa inteleg ca de la mine dr. mea a luat ca teo a avut 4.600 kg??? nu tu erai cea, care pe "celalalt" forum, in urma scandalului iscat la noi la mamiceala pe tema "spaga", o intrebai pe o alta fata, colega de breasla, ce "spaga" a luat in ziua respectiva de la pacienti, iar ea iti raspundea, ironic, ca a fost o zi proasta si ca a venit acasa numai cu un buchet de flori....iar tu i-ai replicat ca "trebuie sa fii vegetarian inrait ca sa mananci florile alea!" hmmmmm....incep sa-i dau dreptate lui miereamara cand iti zice a te contrazici in afirmatii....nu ca asta ar fi o noutate pt mine!!! (ca doar am vazut ca te indrepti incoltro bate vantul...) dar pt colegii de forum, participanti la aceasta polemica, este o noutate! ca doar tu te prezentai ca "micuta timida" ... |
1. da, evident ca l-am ajutat daca asta a fost optiunea lui. Unui prieten ii esti alaturi chiar daca nu esti de acord cu felul in care actioneaza, daca e la greu (nu sari repede, nu vorbesc de a face crime, etc)
2. Intre mine si omul meu nu este nici o nepotrivire de caracter. Te bucuri degeaba. Si e josnic sa o faci.
3. sa ne intelegem, n-am spus ca ma indoiesc ca e adevarat. Dar m-am gandit ca daca stii si afirmi cu atata tarie ceva ATAT DE GRAV, stii pe ce te bazezi...
4. Nu e problema mea de ce de la tine a luat si de la mine nu. La tine problema e ca ti s-a luat TIE sau ca uite, fir-ar a naibii de viata, de la doctorita aia nu s-a luat??
Si cu treaba cu vegetarienii...problema ta ca te simti din nou vizata. Am spus-o amintindu-mi amuzata de o secretara de la mine din facultate careia i-a dus un coleg flori ca sa-i rezolve nu stiu ce si tipa i-a replicat ca ea nu mananca flori. Asta era sursa glumei mele. Dar se pare ca orice as spune tu tot te simti vizata...
Off topic:
Ariel: imi pare sincer, dar sincer rau pentru cata frustrare, furie, durere si ura ai acumulat din experentele tale prin spitale. adevarul e ca ai o "colectie" greu de egalat, recunosc. In momentul de fata insa te-ai hotarat sa canalizezi toata aceasta uriasa energie negativa tragand in mine. Ca si cum eu sunt raspunzatoare pt tot ce ti s-a intamplat desi la fata m-ai vazut de 2 ori si am schimbat vreo 100 de cuvinte. Ca si cum ai tu habar despre viata mea, despre faptele mele, despre implinirile si mai ales despre ghinioanele, neimplinirile si durerile mele. Totul din cauza unei polemici pe care chiar am vrut-o de idei. Cred ca niciodata nu m-a judecat cineva atat de gresit. cred ca ar trebui sa ma duc la biserica, sa cer o rugaciune ca sa fiu protejata de atatea ganduri rele ce mi se adreseaza...
Esti o persoana inteligenta si, vreau sa cred in continuare, cu suflet bun. Ce furtuna ai acum in suflet nu stiu. Doar sper sa vina ziua in care vei realiza cat de nedreapta poti fi.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
natynic spune:
citat din mesajul lui lia popescu Cineva spunea ca acasa la tine nu vin musafirii sa faca ordine, curatenie, ma rog. Pai da, dar la mine acasa eu raspund de buget, eu organizez treaba. In spital, la nivelul la care sunt eu am la fel de multa putere ca un ospatar intr-un restaurant: servesc clinetul dar nu gatesc eu.Daca nu va place mancarea aruncati cu farfuriile in chelner sau faceti scandal la bucatarie ? |
Naty
voljena spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natynic
Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
io nu mai stiu cum e in romania acum dar in romania pre '89 si in tarile civilizate pe care le cunosc (atat pre '89 cat si post) io la chelner imi prezint nemultumirile si el le rezolva... el se duce la bucatarie nu ma trimite pe mine cu farfuria in mana...
natynic spune:
citat din mesajul lui voljena io nu mai stiu cum e in romania acum dar in romania pre '89 si in tarile civilizate pe care le cunosc (atat pre '89 cat si post) io la chelner imi prezint nemultumirile si el le rezolva... el se duce la bucatarie nu ma trimite pe mine cu farfuria in mana... |
Pai daca el se duce la bucatarie si-i spune bucatarului ca X zice ca a gatit prost, ce? Il va durea fix undeva pe bucatar. Maximum ce poate face ospatarul e sa il pui sa ti-l cheme el pe seful de sala. Cu care apoi TU, cel caruia nu i-a placut mancarea, rezolvi problema. Aidoma, daca ospatarul nu te-a servit corespunzator, tot cu superiorul lui rezolvi problema daca a fost una serioasa, el trebuie sa-l sanctioneze corespunzator. Suna logic? (bun, recunosc ca deja comparatia e un pic forata dar, ma rog...)
Naty
Stanescu spune:
Si uite asa ne tot invartim in cerc...
Vorba rabinului: si tu ai dreptate, si tu ai dreptate, si tu ai dreptate...
Amina_Marina spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui voljena
io nu mai stiu cum e in romania acum dar in romania pre '89 si in tarile civilizate pe care le cunosc (atat pre '89 cat si post) io la chelner imi prezint nemultumirile si el le rezolva... el se duce la bucatarie nu ma trimite pe mine cu farfuria in mana... |
Ti se da si banii inapoi, vine seful mare si isi cer milioane de scuze impreuna.Cel putin asa stiu eu.
Acum nu se mai spune shapga, mai nou, ci aplica " obiceiul manelist", cind e vorba de medicii care primesc.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariel_7000
aaaaaa???? de asta chiar nu am stiut!!! asta ce e??? o acoperire legala a spagii???? ma apuc sa citesc regulamentele TUTUROR institutiilor sa vad daca mai au si altii prevazut asa ceva! chiar ca nu-mi revin! pai atunci, e legal ca tu, medicul, sa iei, iar eu, pacientul, sa dau....DUPA!!! acum inteleg de ce sotului prietenei mele, care a nascut acum 1 sapt., i-a zis medicul, inainte de operatia de cezariana, cand el i-a dat plicul, ca "dragul mea, imi dai dupa, ca nu suntem la c...e sa dai de la inceput!" mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) POZE ALEX SI TEO: www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007 www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns |
Nu este nici o acoperire a SPAGII(pt. Dumnezeu , spaga e una , folos necuvenit e alta) , exemplul dat de Voljena cu Anglia este si la noi , se scrie foarte clar si citatul acela este expus chiar si pe coridoarele spitalelor in Obligatii si drepturile pacientilor si a medicilor.
Iar faptul ca foloasele necuvenite sunt ilegae scrie foarte clar in lege
3. Spaga sau Mita - o forma populara de coruptie
Luarea de mita este fapta oricarui functionar (in sens larg, de angajat in institutii publice) care
-pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori
-accepta promisiunea unor astfel de foloase sau
-nu o respinge
in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau in scopul de a face un act contrar acestor indepliniri.
Darea de mita este
- promisiunea
- oferirea sau
- darea de bani ori alte foloase unui functionar de catre o persoana pentru satisfacerea nelegala a unui interes.
5. Primirea de foloase necuvenite
Primirea de foloase necuvenite este primirea de catre un functionar, de bani ori alte foloase, dupa ce a indeplinit un act ce intra in atributiile sale de serviciu.
Primirea de foloase necuvenite se deosebeste de luarea de mita prin aceea ca foloasele se dau ulterior indepliniriii actului si nu au conditionat emiterea lui, fiind un spor nelegal la salariu pentru activitatea lui.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Amina_Marina spune:
Cred ca medicii de pe forum ar fi primii care sa se bucure ca dispar uscaturile, ca se introduc guideline-uri = protocoale, ca apar medicamentele si posibilitatile de investigare adecvate etc |
Pai, de ce nu te bucuri cind iti dam exemple de uscaturi si le iei apararea?
Chiar eu am dat la Clubul Scutecelor un link despre medici , cu greselile, vocabularul , atitudinea pe care o au , si Natynica spus sa nu mai credem toate prostiile.
Brrr....cata rautate...Inteleg ca unii au avut experiente neplacute cu medicii , asistentele etc insa cred ca orice om normal reuseste sa se detaseze la un moment dat de aceste neplaceri si incearca sa priveasca lucrurile obiectiv.Fixarea excesiva a unor evenimente din trecut este o problema psihiatrica. Nu am vazut atata incrancenare si ura la nici un subiect. Ma intreb ce fel de femei sunteti, pentru ca practic medicina de 20 ani si nu am intalnit pana acum persoane atat de ostile. Am avut noroc. Nu am vazut nici prea multe scandaluri intre medici si pacienti in sectia unde lucrez (este adevarat ca avem o traditie in a rezolva problemele amiabil)si nu am decat un coleg reclamat la Colegiu. Astea ma fac sa cred ca traiti in alta lume sau ca pierdeti brusc din temeritate cand dati cu ochii de un halat alb. O inteleg pe asistenta careia ii era frica sa ii faca tratamentul lui Ariel. Cu o astfel de persoana este imposibil sa nu fi timorata si poti astfel gresi pe bune...mai bine sa evitam contactul.Atitudinea voastra bataioasa m-ar incanta daca ar fi mai putin virtuala, daca ati reclama ori de cate ori ati observa ceva anormal. Cred ca medicii de pe forum ar fi primii care sa se bucure ca dispar uscaturile, ca se introduc guideline-uri = protocoale, ca apar medicamentele si posibilitatile de investigare adecvate etc. Cineva spunea ca acasa la tine nu vin musafirii sa faca ordine, curatenie, ma rog. Pai da, dar la mine acasa eu raspund de buget, eu organizez treaba. In spital, la nivelul la care sunt eu am la fel de multa putere ca un ospatar intr-un restaurant: servesc clinetul dar nu gatesc eu.Daca nu va place mancarea aruncati cu farfuriile in chelner sau faceti scandal la bucatarie ? |
Daca asta s-ar fi intimplat intr-o tara civilizata asta ar fi fost dialogul desfiintari personale. Din punctul dumneavoastra de vedere noi suntm niste persoane cu o luciditate infirma pentru simplu fapt ca ne spunem traumele traite in spitale.
Din punctul meu de vedere acest mod de a diagnostica pe forum este un refugiu al incompetentei.
Da, dialogul este putin cam exigent dar nu trebuie sa aveti convingeri ireconciliabile.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
voljena spune:
xio - p'aci e o vorba - angreneaza creierul inainte sa vorbesti...
cum pui tu semn de egalitate intre aceste 2 afirmatii: aia de la CMR care da dreptul pacientilor (o pasha! cat de darnic esti sa ofere cadouri medicilor dupa si aia de la GMC care clar spune ca medicii in uk nu au voie nici macar sa incurajeze pacientii sa dea cadouri, niciodata, nu se pune problema de inainte, in timpul sau dupa, iar de cerut de la obraz nici nu poate fi vorba...
cum explici tu ca CMR considera datul de cadouri ok (dupa) prin prisma definitiei tale pt foloase necuvenite?
natynic spune:
citat din mesajul lui XIO 5. Primirea de foloase necuvenite Primirea de foloase necuvenite este primirea de catre un functionar, de bani ori alte foloase, dupa ce a indeplinit un act ce intra in atributiile sale de serviciu. Primirea de foloase necuvenite se deosebeste de luarea de mita prin aceea ca foloasele se dau ulterior indepliniriii actului si nu au conditionat emiterea lui, fiind un spor nelegal la salariu pentru activitatea lui.[/b] |
Pentru ca Ariel cu buna stiinta omite sa se refre in intregime la cazul povestit de mine, caci nu toata lumea o fi citit si topicul despre spaga si atentie, vorbeam acolo de un chirurg pediatru care intr-o duminica tocmai iesise din garda (adica ajunsese acasa!) si care fusese rugat de neonatologii ce se ocupau de fetita mea de 1 kg (ai vazut Ariel cum arata asa un copil, barem al alteia?...) sa vina de urgenta la un consult si o interventie pentru fetita mea aflata in ocluzie intestinala din cauza meconiului pietrificat. Chirurg care a consultat, a intervenit si a evacuat meconiul respectiv si, daca tot era acolo si a fost rugata, i-a montat Iuliei un cateter central pentru ca venele periferice erau praf facute, avea necroze ale caror cicatrici exista si azi pe piciorusul si bratul ei. Omul era in afara programului, era duminica dupa garda si nu avea absolut niic o obligatie, doar o constiinta profesionala si, da, un simt al colegialitatii, si-a servit o colega neonatolog ce avea un caz dificil (e o crima?!). Pentru toate acestea i-am oferit un plic. Neconditionat, bonus la salariul ei pentru ca se deplasase din timpul ei liber de om ca toti oamenii ca sa faca un serviciu medical extrem de important, nu in spitalul in care e angajata, ci in altul care nu are un serviciu cu specialitatea ei. NU ERA SPAGA! iar pt raspunsul ei, ca nu ia bani pt un bebelus atat de mic, da, are si nu voi obosi niciodata sa o spun!
Altceva nu mai am ce raspunde, imi inghit cuvintele, cu toata satisfactia pe care astfel o ofer... Doar atat-ma gandesc daca nu cumva moderatorului trebuie raportata si mentionarea numelui de familie al unei membre a forumului, profitand de faptul ca-l cunoaste, fara permisiunea acesteia...de catre cineva care spune ca nu-si mai da numele real ca sa nu se expuna urmaririlor celor care nu o inghit...
Cum ar trebui sa fac?
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica ([b]30.01.2008)