pacientul si...drepturile lui

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

pacientul are un singur "drept": de a fi batjocorit !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

si eu o sa ma tot repet, ca un cd zgariat... ce atitudine ati luat? ati ripostat sau ati lasat capul in pamant? Daca nu,nu are rost sa comentati. Pe cei grav bolnavi, care nu au incotro, sa zicem ca inteleg de ce accepta umilintele. Dar restul?
Vorbe si doar vorbe, din spatele monitorului toata lumea e viteaza

-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria

si eu o sa ma tot repet, ca un cd zgariat... ce atitudine ati luat? ati ripostat sau ati lasat capul in pamant? Daca nu,nu are rost sa comentati. Pe cei grav bolnavi, care nu au incotro, sa zicem ca inteleg de ce accepta umilintele. Dar restul?
Vorbe si doar vorbe, din spatele monitorului toata lumea e viteaza

#8222;timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui#8221; (Francois Fayolle)

da' si mai usor e sa fii viteaz cand traiesti oriunde da' nu in Romania !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Gabriella, de la 12 ani de cad am fost diagnosticata cu Lupus pana acum un an m'am tratat numai in Romania. Si chiar mica fiind nu am acceptat de exemplu sa se tipe la mine. Am raspuns intotdeauna ca aud si inteleg si daca vorbeste calm. Cand colegelor mele de salon le era era rau eram singura de pe acolo care facea scandal sa vina medicul sau asistenta sa le faca ceva... Am fost singura care am refuzat un tuseu rectal in salon. Si ghici ce? AM fost tratata bine dupa aceea si nici spaga nu am dat. Incredibil, nu?
Am fost in spitale de prin 5 orase. Deci se poate. TREBUIE sa se ia atitudine... nu ajung vorbele de pe DC

„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Mergi la inceput

ai dreptate,ne revoltam, scriem,da' cand mergem la medic tot dam... chiar ma gandeam azi ,cat sa mai dau... sincer...

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

lia - intrebare: aia de pe salvarea de-l adusera pe tuciuriul rotofei chiar asa buni meseriasi is de nu si-au dat seama ca ala mima infarctul? sau au luat spaga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Trist dar adevarat!

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ariel , e frumos ce spui , dar la mine discutia asta nu prea poate avea loc din cauza circumstantelor.
Pot doar sa fug sau sa stau la 3 m departare pana intelege ca nu-mi trebe.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

intre timp ma lamurii pe CMR

" [...] medicul si unitatea medicala nu au voie sa pretinda foloase inainte si in timpul actului medical dar si ca pacientul are dreptul (nu si obligatia) ca dupa terminarea actului medical sa recompenseze medicul sau unitatea medicala."
da' nu ma lamurii in totalitate :) de ce-i musai sa se specifice in legea privind drepturile pacientilor ca pacientii au dreptul sa recompenseze medicul dupa terminarea actului medical? nu ajunge doar de ex: medicul si unitatea medicala nu au voie sa pretinda foloase ... ce atata inainte, in timp ce, dupa. nu au voie. atat. nici unii nici altii.

aaaaaa???? de asta chiar nu am stiut!!! asta ce e??? o acoperire legala a spagii???? ma apuc sa citesc regulamentele TUTUROR institutiilor sa vad daca mai au si altii prevazut asa ceva! chiar ca nu-mi revin! pai atunci, e legal ca tu, medicul, sa iei, iar eu, pacientul, sa dau....DUPA!!! acum inteleg de ce sotului prietenei mele, care a nascut acum 1 sapt., i-a zis medicul, inainte de operatia de cezariana, cand el i-a dat plicul, ca "dragul mea, imi dai dupa, ca nu suntem la c...e sa dai de la inceput!"

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns

ia uite la 'contrapartida' ce zice CMR in uk:

In the United Kingdom, the General Medical Council's (2001) Good Medical Practice warns doctors against soliciting gifts: "You must not encourage your patients to give, lend or bequeath money or gifts which will directly or indirectly benefit you. You must not put pressure on patients or their families to make donations to other people or organisations".

uite si un articol dinwww.bmj.com/cgi/content/full/331/7531/1527?ehom" target="_blank">BMJ unde am gasit paragaraful de mai sus.

mi s-a intamplat si mie in perioada mea romaneasca sa ofer cadouri la diversi si stiu si io ca este f clar un raspuns definitiv negativ fata de unul gen lasati, lasati, lasati... aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Brrr....cata rautate...Inteleg ca unii au avut experiente neplacute cu medicii , asistentele etc insa cred ca orice om normal reuseste sa se detaseze la un moment dat de aceste neplaceri si incearca sa priveasca lucrurile obiectiv.Fixarea excesiva a unor evenimente din trecut este o problema psihiatrica. Nu am vazut atata incrancenare si ura la nici un subiect. Ma intreb ce fel de femei sunteti, pentru ca practic medicina de 20 ani si nu am intalnit pana acum persoane atat de ostile. Am avut noroc. Nu am vazut nici prea multe scandaluri intre medici si pacienti in sectia unde lucrez (este adevarat ca avem o traditie in a rezolva problemele amiabil)si nu am decat un coleg reclamat la Colegiu. Astea ma fac sa cred ca traiti in alta lume sau ca pierdeti brusc din temeritate cand dati cu ochii de un halat alb. O inteleg pe asistenta careia ii era frica sa ii faca tratamentul lui Ariel. Cu o astfel de persoana este imposibil sa nu fi timorata si poti astfel gresi pe bune...mai bine sa evitam contactul.
Atitudinea voastra bataioasa m-ar incanta daca ar fi mai putin virtuala, daca ati reclama ori de cate ori ati observa ceva anormal. Cred ca medicii de pe forum ar fi primii care sa se bucure ca dispar uscaturile, ca se introduc guideline-uri = protocoale, ca apar medicamentele si posibilitatile de investigare adecvate etc.
Cineva spunea ca acasa la tine nu vin musafirii sa faca ordine, curatenie, ma rog. Pai da, dar la mine acasa eu raspund de buget, eu organizez treaba. In spital, la nivelul la care sunt eu am la fel de multa putere ca un ospatar intr-un restaurant: servesc clinetul dar nu gatesc eu.Daca nu va place mancarea aruncati cu farfuriile in chelner sau faceti scandal la bucatarie ?

Mergi la inceput