pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 20
Adela99 spune:
intre timp ma lamurii pe CMR
" [...] medicul si unitatea medicala nu au voie sa pretinda foloase inainte si in timpul actului medical dar si ca pacientul are dreptul (nu si obligatia) ca dupa terminarea actului medical sa recompenseze medicul sau unitatea medicala."
da' nu ma lamurii in totalitate :) de ce-i musai sa se specifice in legea privind drepturile pacientilor ca pacientii au dreptul sa recompenseze medicul dupa terminarea actului medical? nu ajunge doar de ex: medicul si unitatea medicala nu au voie sa pretinda foloase ... ce atata inainte, in timp ce, dupa. nu au voie. atat. nici unii nici altii.
violeta69 spune:
ma bag si eu in discutii..desi n-am citit tot!
eu una nu ma simt in regula la spitalele de stat...nu stiu cati doctori pretind sau asteapta spaga,dar clar eu nu ma simt in siguranta...poate ca asa s-a format in timp perceptia despre medicii nostrii...si din pcate nu e una buna...
prefer sa merg la un spital/cabinet particular unde stiu cat ma costa din start si unde nu o sa am surpriza ca cineva se uita chioras la mine
asa ca eu sunt nedumerita de ce nu se fac niste carduri din banii pe care-i platim la asiguraraile de sanatate si cu astea sa platim oriunde meregem ...la spitale de stat sau particulare!?
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Ancuta-Maria spune:
Gabriella, ai luat atitudine? ai vazut ca fata aia e vai mama ei, nebagata in seama... ce ai facut pt asta??
Eu va inteleg perfect, dar nu ajunge numai sa va plangeti... pt numele lui Dumnezeu, faceti CEVA!!! Orice. Eu am ales calea cea mai nasoala, am sarit la propriu la gatul unui medic si posibil sa ma aleg cu dosar penal. Nu zic sa faceti ca mine, io's dusa cu pluta... dar faceti CEVA. Filmati, faceti plangere, faceti scandal sa va auda alti 50 de pacienti. FAceti CEVA...
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adela99
care-i diferenta intre foloase necuvenite si bacsis inafara de marime. daca-i o suma modica e bacsis, daca nu e "foloase necuvenite"? ca nici una nici alta nu e impozabila |
Foloase necuvenite sunt cele de la doctori , bacsisul la chelneri de exemplu e legal.
Nu e vorba de suma , asat nu conteaza , daca ii dau unui doctor 2 lei e considerat ca folos necuvenit , daca ii dau unui chelner 50000 de euro e bacsis.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
anisiap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violeta69 ma bag si eu in discutii..desi n-am citit tot! eu una nu ma simt in regula la spitalele de stat...nu stiu cati doctori pretind sau asteapta spaga,dar clar eu nu ma simt in siguranta...poate ca asa s-a format in timp perceptia despre medicii nostrii...si din pcate nu e una buna... prefer sa merg la un spital/cabinet particular unde stiu cat ma costa din start si unde nu o sa am surpriza ca cineva se uita chioras la mine asa ca eu sunt nedumerita de ce nu se fac niste carduri din banii pe care-i platim la asiguraraile de sanatate si cu astea sa platim oriunde meregem ...la spitale de stat sau particulare!? Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit *GRUPUL FETELOR FANTASTICE* Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv! |
da e buna ideea cu cardurile da aici in FR asa e nu conteaza ca mergi la clinica privata sau de stat daca ai card vital ti se ramburseaza un anumit procent uneori de 100% daca ai si asigurare mutuala e un card personalizat cu poza si la farmacie e valabil si cred ca ar trebui sa invatam din lucrurile bune care sunt in statele civilizate sa nu ne mai batem in piept cat de destepti suntem fatza de altii ca tot timpul dovedim contrariu
http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132
violeta69 spune:
pai eu cred ca exista o explicatie...de ce sa se faca carduri cu banii nostrii cand tb sa se foloseasca prin alte locuri ca sa se acopere gaurile negre(acum deja accentuate de cand cu experienta aceea?!)...
si e vb de multi bani,pt ca sunt destui oameni care dau miloane de lei pe luna la asigurari si nu beneficieaza de nimic ani de zile....asa ca,se fac ca nu stiu cum sa procedeze si se acopera pieredrile din alte domenii...e mai simplu
natynic spune:
toata lumea stie ca e asa, Violeta, toata lumea stie ca banii de asigurari se scurg pentru tot felul de alte"plati" dubioase"; dar in privinta asta ia cineva atitudine? Ce ar putea face un medic cinstit in sensul asta? Sa faca pe detectivul? Sau cumva, daca societatea civila, mult mai numeroasa, ar lua atitudine cei de sus ar putea fi scuturati un pic?
In orice caz, Adela99 si Violeta69,
Florile sunt pentru ca asa mi se pare ca este normal sa porti o polemica in mod civilizat si inteligent. Din tonul si continutul interventiilor voastre ar putea avea ceva de invatat si alti participanti la aceasta "dezbatere"
Cat despre mentionarea dreptului pacientului de a da DUPA, din regulamentul CMR, cred ca a fost pusa tocmai pt a evita situatii penibile precum cele descrise de Xio, de care am avut parte cu totii...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
violeta69 spune:
naty,ms
eu nu sunt medic,dar am un respect deosebit pt oamenii care salveaza vieti!
nu e o munca usoara...si sunt convinsa ca ei merita mult mai mult decat au acum salarii ...de asta si pleaca multi din tara,ca aici nu se simt ok sa tot astepte sa li se dea...
sunt convinsa ca majoritatea nu pretind nimic...dar mai sunt si cate unii care strica imaginea majoritatii(ca deh,padure fara uscaturi...)
sa incercam sa fim optimisti ca la un moment dat se va gasi o solutie si pt pacienti(care nu au nici o vina ca nu-si permit sa dea daruri medicilor) si pt medici care merita mult mai mult(ma rog,personalul medical in general)
Tornada spune:
Principe.....
M-ai uns pe suflet...usor de zis dar greu de razbit...Stanescu ti-a explicat situatia si chiar este adevarat,dar sa stii ca nu numai sistemul sanitar este in deriva si balteste intr-un lac de acumulare de coruptie ci toata tara...cel mai bun lucru este migratia...vb. lui Stanescu...
columbiana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natynic
Adela99 si Miereamara...posibil sa nu ma fi exprimat eu destul de coerent...Ea e studenta dar a raspuns nelamuririi voastre mai bine decat o puteam face eu, medic intr-un spital de urgenta de 7 ani... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica ([b]30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
da, omul ala amarit de la tzara sau de oriunde ce tremura pentru viata proprie, are dureri si incertitudini este numai cu gindul la reportofoane si televiziuni.
alte solutii mai pûtin ridicole care ar putea veni de la voi, de la personalul sanitar nu mai exista? vad ca tot pacientul e vinovat, tot el e nespalatu', tot el trebuie sa va denunte colegii corupti...urmatorul pas ar fi sa se opereze singur, cred.
http://www.floriinro.ro/