pacientul si...drepturile lui

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

eu stiu ca se poate eu stiu ca medicii au puterea sa schimbe ceva sa nu zice ti doamnelor doctor ca nu pt ca intamplator tatal meu a lucrat intr un spital (acu e la pensie)si nu era medic coordona biroul administrativ stiu si pe ce criterii se angajau asistentele sau infirmierele deci stiu....tot doamna doctor de care va ziceam a renovat saloanele si baile la nou nascuti si a schimbat politica spitalului in sensul ca mama sa stea cu bebele in salon si chiar nu am auzit o comentand de "puradeii" care o asteptau la usa ea e un exemplu ca se poate....
sa zic ca am o gramada de alte exemple negative uitandu ma putin in jur si nu e nevoie sa ascult stirile de la ora 5 ca si asa nu le am ...
toate nenorocirile de care auziti la tv cred ca sunt infime fata de ce se intampla in realitate numai daca aducand exemple fiecare dintre noi am mari procentul de culpa medicala si in orasele de provincie unde pacientul e uneori un "nespalat"care vede in doctor un Dumnezeu si isi pune viata in mainile lui, cu ceva carte mai putina umil si care nu si cunoaste drepturile,care da spaga desi e asigurat pt sanatatea lui si inghite injuriile si batjocora asistentelor sau a infirmierelor
nu as zice asta daca nu as fi vazut daca nu as fi avut persoane in jurul meu patite eu am fost" mai cu motz" pt ca ma cunostea lumea in spital ca pe fata lu X nu ma repezea nimeni dar stateam si eu la coada la cabinetul doctorului uneori enervant de mult pt ca intra reprezentantul firmei de medicamente la O.R.L .si vrajea cu medicul o ora asta in conditiile cand medicul ala avea program de spital programu in policlinica pan la 1 si raportul pan la ora 10 si 12 programari la cabinet .

Am prieteni medici imi dau seama ca daca vrei sa ajungi un medic bun trebuie sa fi foarte destept si foarte intelept ca peste tot in lumea asta sa respecti ca sa fii respectat

oare cu ce a gresit colega mea profesoara de mate ....eu zic ca era super curata ,culta ,ingrijita cand dupa operatia de cezariana la o luna a "nascut" vaginal un camp steril uitat in ea dupa ce a indurat dureri groaznice si medicul se facea ca ploua ...
unde e respectul unui medic cand faci misto de cusatura perineului unei biete femei de la tara (facuta probabil de alt medic capabil sau moasa sau femeia de servici...ca se practica sa se nasca cu femeia de servici si moasa care urla ca diperata ...la vecina mea...)

stiu ca mentalitatea e" daca sunt bun sunt luat de fraier" sau "facerea de bine e... "

adevarat e ca in spitalele din ro nu e personal am vazut cat am stat internata acum 6 luni in RO nu e normal ca atunci cand ajunge o mamica cu contractii tinandu se de pereti moasa sa completeze hartii ex: moasa cum te cheama ....ea ufff hmmm ahhh...maria auch...poloboc ...
cati copii ai... cate nasteri ... toti nascuti vii..; toti la termen... femeia ingenunchia pe banca... moasa arunca pixu eu vroiam injectia la ora fixa ... moasa urla la mamica urca repede pe scari la sala de nasteri ca vin acu.... ilenoo scoala doctoru...de ce ai stat pana acu .... Ana in care mana preferi injectia....
(asta cu de ce ai stat pana acu e relativa ... acum cand am nascut am avut un travaliu rapid de nu credea lumea ca nasc numai eu simteam ca nu mai pot sa o tin pe Ale...avea viteza nu gluma...)

http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Anisiap, probabil ca doctorita de care vorbesti era sefa de sectie sau avea sefi intelegatori, insa nu peste tot este asa. Daca incerci sa schimbi ceva, mai ales din mentalitati sau organizare, poti sa te trezesti ca ti se sugereaza sa schimbi altceva...locul tau de munca, ceea ce in profesia noastra nu este chiar atat de usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Din afara e foarte usor sa vorbesti.Eu nu sunt nici medic,nici asistent,nici infirmier,dar zi de zi traiesc printre ei si nu oriunde la Camera de Garda Psihiatrie.
Sunt aproape 200 de pacienti pe zi.Majoritatea doamne si domni care vin sa isi faca pensionari desi nu sufera de nimic.
Salvarile au prioritate si te trezesti ca face scandal cate o cuconita venita la pensionare care nu are ce face pe acasa.
Nu mai zic de pumni,picioare,flegme,calculatoare daramate pe noi.
Boschetari sau alcooliici,toxicomani la ordinea zilei.
Medicii nostrii au foarte multa rabdare cu toata lumea,spala de multe ori pacientii si ii deparaziteaza cot la cot cu infirmierii.
Ca medic nu preai ai ce sa faci daca sunt grupurile sanitare infecte.Pur si simplu nu ai timp si de asta.De stat pe hol sa triezi urgentele nici atat,ori consulti ori stai pe hol.
Asistentele nu sunt in subordonarea medicilor cum spunea cineva mai devreme,si fac trierea urgentelor asa cum pot ele.
Toata lumea in tara asta ameninta cu Pro tv-ul,urla,tipa si cand ajung in cabinete se calmeaza imediat.
Intrebarea pe care o auzim mereu e cat ma costa? sau cati bani trebuie sa dau sa intru mai repede?Degeaba le explici ca absolut nimik.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buburuzica_2005

Din afara e foarte usor sa vorbesti.Eu nu sunt nici medic,nici asistent,nici infirmier,dar zi de zi traiesc printre ei si nu oriunde la Camera de Garda Psihiatrie.
Sunt aproape 200 de pacienti pe zi.Majoritatea doamne si domni care vin sa isi faca pensionari desi nu sufera de nimic.
Salvarile au prioritate si te trezesti ca face scandal cate o cuconita venita la pensionare care nu are ce face pe acasa.
Nu mai zic de pumni,picioare,flegme,calculatoare daramate pe noi.
Boschetari sau alcooliici,toxicomani la ordinea zilei.
Medicii nostrii au foarte multa rabdare cu toata lumea,spala de multe ori pacientii si ii deparaziteaza cot la cot cu infirmierii.
Ca medic nu preai ai ce sa faci daca sunt grupurile sanitare infecte.Pur si simplu nu ai timp si de asta.De stat pe hol sa triezi urgentele nici atat,ori consulti ori stai pe hol.
Asistentele nu sunt in subordonarea medicilor cum spunea cineva mai devreme,si fac trierea urgentelor asa cum pot ele.
Toata lumea in tara asta ameninta cu Pro tv-ul,urla,tipa si cand ajung in cabinete se calmeaza imediat.
Intrebarea pe care o auzim mereu e cat ma costa? sau cati bani trebuie sa dau sa intru mai repede?Degeaba le explici ca absolut nimik.

po sa te intreb daca nu esti nici medic nici asistent nici infirmier ce faci tu la camera de garda de la pshiatrie ...
oamenii aia care vin pt pensionari pe cine ung??? se risca vrun medic sa semneze acte false.?,...pe oki frumosi.... iti baga cu forta cineva mita in buzunar.?...nu ma refer la tine....ai mai vazut in ro pensionari sanatosi???...ca babele de la cote d azur inoata zilnik o ora ,fac alergaturi pe promenada ,au sisitem sanitar gratuit au pensie indestulatoare infirmieri care le spala si pe cap salvare la orice ora manca numa fructe de mare nu au nepoti de crescut vaci porci in curte numa la zoo asigurare mutuala loc in autobuz pe care nu se aseaza nimeni/ loc de parcare etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Buburuzica, dar daca vorbesti pe un forum de astfel de personaje, care stim ca nu-s deloc putine, toata lumea sare ca jignesti pacientul in general si ca te consideri o casta inchisa, ca te pui pe piedestal, etc...E degeaba sa incerci sa explici ceva, m-am convins. Am fost incapatanata dar in sfarsit, dupa atatea discutii m-am convins.
Apropo de spaga...ca tot primesc afirmatii pe care, daca nu mi-as pastra simtul umorului si al ridicolului, le-as putea numi categoric calomnii ("ca nu sunteti platiti corespunzator, luind de la el diferenta de salariu sub forma spagii"). O colega de forum, de altfel draga mie, mare combatanta anti-medici (din motive personale de inteles pana la urma) si anti-spaga pe acest forum, povestea cu cateva zile in urma, la impresii despre vacanta recenta facuta intr-o alta tara, cum a dat spaga care e obligatorie la cazarea la hotel ca sa li se dea o camera mai buna si curata, fiind cu copii mici. Si ca, normal, a primit camera. Intamplarea face ca exact in aceeasi perioada sa fi fost si eu in aceeasi tara in vacanta, la o statiune vecina. Habar n-am avut si nici prin cap nu mi-a trecut sa dau spaga la receptia hotelului, la cameriste, la cine pazea parcarea sau la oricine altcineva. Si cu toate astea, am primit o camera f buna, cu patut pliant pt copil pe care nici macar nu-l cerusem iar serviciile au fost f bune. Iata deci situatia hilara in care cineva care vorbeste cu manie contra spagilor da spaga fara sa clipeasca (i-o ceruse cineva?...), in alta tara, convinsa ca altfel nu iese bine treaba...iar eu, medic, deci normal, nu?-om obisnuit cu spagile, nu dau nimic si treaba iese bine. O fi o pura intamplare...
Si...Anisia...nu vreau sa intru in alta polemica...si nu vorbesc de pensionarii ADEVARATI ai Romaniei, multi vai mama lor, multi plini de bun simt...dar crede-ma, DA, sunt multi pensionari falsi, pe caz de boala in Romania...incredibil de multi. Care sigur, tot din saracie s-au pensionat si apoi presteaza la negru diverse munci sa faca un ban in plus. Si da, iti jur, sunt dintre acestia care vin si te inghesuie in colt incercand sa-ti bage cu forta bani in buzunar ca sa le treci un diagnostic fals, pt comisie. Am refuzat si voi refuza intotdeauna sa fac asta...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Deianira, pete tot se poate rezolva si altfel decat invatand. Peste tot.
"Cum se face medicina la Timisoara" se face si in celelalte centre ;)
Pana acum , in cei 4 ani nu am auzit pe nimeni sa fi facut sex cu profesorul pt. 5 , exceptand cazul lui Branea care are alta poveste .
Sa-ti spun de studentii din Cluj care au venit aici la schimb de experienta si habar nu aveau cum se face o anamneza?
Sa-ti spun ca eu si o colega care suntem pasionate de medicina in general facem garzi , punem 10-20 de gipsuri pe zi , facem suturi, vaccinuri si ce se mai poate , facem foile pacientilor , iar alti colegi de-ai nostri din alte serii habar n-au cum se completeaza o foaie de observatie? Nu mai vorbesc de altceva.
Asa , si ?
Experienta conteaza enorm, degeaba stii teorie daca nu stii sa si faci ceva.Degeaba esti indemanatic daca nu stii si teorie. Degeaba dai bani pe un 5 sau pe ce nota vrei , daca tu de fapt nu stii nimic. Ce crezi ca vor face toti astia care nu invata la rezi? Ce crezi ca vor face daca vor lua intr-un final rezi-ul? Ca in orice s-ar face eu as fi in fata lui.
Sa stii ca oricat de pilos ar fi cineva , daca e in plop nu va face nimic.
Si da , cred ca cei care nu stiu ar trebui sa nu treaca anul.Cei care nu stiu ar trebui sa nu profeseze.
Poate atunci nu va mai veni X din coltu' tarii sa-mi arunce mie in doru lelii niste injurii ca asa are el chef.

Iar despre pacienti nespalati nu ati inteles: nimeni nu vorbeste de pacientii care din motive fizice sau psihice sau din alte circumstante nu pot sa se spele , ci de cei care nu o fac.
Ca toti se plang de mirosurile din tramvaie si autobuze , dar acum s-a uitat tot si s-a hotarat sa-i facem pe doctori in fel si chip ca nu suporta mirosurile.
Am stat cu nasul in abcese, in piurii , in oameni de pe strada, dar daca esti la spital si nu te speli e urat din partea ta.
Asa cum e urat daca eu ma duc la ginecolog nespalata de 3 zile.
Am avut la consult gineco o doamna venita din alt oras care pana sa ajungem eu si doctorul s-a dus la toaleta , pt. lipsa mare, si a ramas murdara. Nu mi s-a intors stomacul pe dos , nu am facut glume , nu ne-am stambat , am curatat-o si i-am facut consultul.
Daca venea murdara de acasa insa si nespalata era altceva.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Da pot sa iti spun ce sunt la camera de garda psihiatrie,registrator medical.
Si da e foarte multa lume pensionata la psihiatrie,desi nu era cazul.

Mergi la inceput

daca te inghesuie cineva in colt inseamna agresiune si se poate reclama la politie FALSUL PENSIONAR e un infractor;;;; stiu e Romania politia justia corupta preferam sa ne vaitam si sa nu facem nimic tot in Romania o persoana corupta de la serviciu plan din spitalul de care va vorbeam e cercetata penal pt luare de mita fiind reclamata de o asisitenta care vroia sa se angajeze...in urma castigarii concursului;;;; deci se poate persoana in cauza fiind mutata disciplinar la receptia spitalului ca nu a omorat pe nimeni si are prezumtia de nevinovatie pana cand se finalizeaza ancheta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui anisiap

daca te inghesuie cineva in colt inseamna agresiune si se poate reclama la politie FALSUL PENSIONAR e un infractor;;;;

Cum am si spus, multi dintre oamenii de acest gen apeleaza la pensionarea pe false motive din saracie, din disperare. Ca incearca in mod gresit sa-si rezolve problema, e altceva; de-aia refuz categoric sa-i ajut. Dar sa-i reclam?...Pe marii infractori si hoti ai Romaniei, cu averi uriase, ii reclama cineva? sau se rezolva cu infractiunile lor ceva?
Mama baietelului agresat si omorat de asistenta maternala era la inchisoare pt ca furase niste lemne. Iar monstrul acela de om era si poate va ramane in libertate. Sunt pline inchisorile Romaniei de prostii si adevaratii, marii infractori si criminali umbla liberi...

Naty

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:
citat din mesajul lui anisiap

daca te inghesuie cineva in colt inseamna agresiune si se poate reclama la politie FALSUL PENSIONAR e un infractor;;;;

Cum am si spus, multi dintre oamenii de acest gen apeleaza la pensionarea pe false motive din saracie, din disperare. Ca incearca in mod gresit sa-si rezolve problema, e altceva; de-aia refuz categoric sa-i ajut. Dar sa-i reclam?...Pe marii infractori si hoti ai Romaniei, cu averi uriase, ii reclama cineva? sau se rezolva cu infractiunile lor ceva?
Mama baietelului agresat si omorat de asistenta maternala era la inchisoare pt ca furase niste lemne. Iar monstrul acela de om era si poate va ramane in libertate. Sunt pline inchisorile Romaniei de prostii si adevaratii, marii infractori si criminali umbla liberi...

Naty

era o ironie ....deci se primeste spaga ca sa scapi de agresor

Mergi la inceput