pacientul si...drepturile lui

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu cred asta. Cisteste mesajul lui Anisiap, vei vedea ca exista si exceptii. Dar asta sint, EXCEPTII.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Pacat ca din tot ce am scris nu ai inteles decat ca mie si altor "vaitatoare" nu ne pasa de pacienti...Dar pentru tine sunt doar o prezenta virtuala oarecare (iritanta pe deasupra). Pentru mine conteaza cei care chiar m-au cunoscut, asa cum sunt, pentru care am incercat sa fac bine, atat cat am putut in tara asta fata de care strambati din nas muult mai rau decat o facem noi fata de pacientul nespalat.
Da, recunosc, doctorita Anisiei era ceva aparte

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mi-am amintit si de cazul de la TV in care o femeie murea intr-o sala de asteptare sub ochii nepasatori ai celor ce lucrau acolo...si nu am vazut nici la acel subiect 30 de pagini de acuze si injurii.

In fine...
Si la noi monitorizeaza asistentii si asistentele la urgente, dar asta cand ajungi in urgente. Ca foile se fac inainte sa ajungi tua colo , iar asistenta care le face nu-i face nimanui anamneza si nu sta cu tensiometrul acolo , ea are alta treaba.Evident daca omul este intr-o stare deteriorata imediat este monitorizat , dar daca vin eu cu glezna nu-mi face asistenta consultul ca sa vada cam ce as avea

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Pacat ca din tot ce am scris nu ai inteles decat ca mie si altor "vaitatoare" nu ne pasa de pacienti...Dar pentru tine sunt doar o prezenta virtuala oarecare (iritanta pe deasupra). Pentru mine conteaza cei care chiar m-au cunoscut, asa cum sunt, pentru care am incercat sa fac bine, atat cat am putut in tara asta fata de care strambati din nas muult mai rau decat o facem noi fata de pacientul nespalat.
Da, recunosc, doctorita Anisiei era ceva aparte

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Deci daca spun ca nu va faceti meseria asa cum se cuvine, strimb din nas la tara aia. E de-a dreptul hilar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Naty, problema (nu numai pe acest topic) apare cind va autosituati intr-o casta inchisa si priviti pacientul uneori ca pe un inamic; dupa ce l-ati pedepsit tot pe el-pe pacient- ca nu sunteti platiti corespunzator, luind de la el diferenta de salariu sub forma spagii- acum tot el e vinovat ca nu se spala, ca nu asta, ca nu cealalta; ma gindesc aici cite minoritati traiesc in Canada, in cultura unora igiena neocupind un loc foarte important- sincer- nu-mi imaginez cum ar fi sa le atraga atentia pentru cauze de genul asta;
nu s-a spus pe aici nimic despre modul in care se adreseaza medicul pacientului(glumele de prost gust ale ginecologilor in spetza sunt recunoscute), tonul si aroganta care va insotesc uneori in dialogul cu el;
ar fi bine sa treceti pe rind prin postura de pacient in Romania si in afara Romaniei- in felul asta ati realiza pe pielea voastra diferenta.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Am citit aproape tot subiectul dar snu inteleg ceva:
- de ce medici cer solutii, acestea li se ofera, iar apoi tot ei vin cu la solutiile date? Mie mi s-a parut foarte frumos si civilizat ceea ce a spus Bird, nu inteleg ce e de ras. Pai, daca medici ar incerca sa aplice solutiile astea, probabil s-ar rezolva macar X % din probleme, dar nu... e mai amuzant sa stam pe margine sau sa radem pentru ca stam in Romanica . Pur si simplu nu inteleg atitudinea, e evident ca din cauza celor care gandesc asa nu se va schimba nimic. Cerem solutii, le primim pe tava, dar nu ne sinchisim de ele, mai si radem de cel care ne ajuta.
- de ce unii au impresia ca medicii trebuie sa curete baile, iar unii au impresia ca trebuie sa le curete pacientele? Nu exista femei de servici? Nu mi se pare ok sa faci atatia ani de medicina ca sa mai trebuiasca sa cureti si baile. La fel cum nu mi se pare ok sa faca asta pacientul. Pacientul, fiind intr-un fel, clientul spitalului. Nu mi se pare normal sa faca el curatenie! Adica merg sa ma internez pentru ca sunt bolnava si ma trezesc ca sunt pusa sa dau cu mopul in baie? Mie mi se pare hilar.
Fac si eu curatenie in locul unde lucrez, sterg praful, matur, dau cu mopul, desi nu sunt femeie de servici, ci angajatul firmei (asta e daca nu avem femeie de servici ) dar mi s-ar parea anormal sa mi se ceara asta daca as fi pacient sau doctor.
- nu o fi perfect sistemul sanitar romanesc, nici cel mai rau posibil (inca), dar nu cred ca trebuie sa aruncam cu acuze in medici pentru orice nu ne convine, mai ales cand nu suntem in interior si nu stim cum functioneaza, sunt convinsa ca sunt printre ei si oameni care-si fac cu dedicatie meseria, defapt am si cunoscut cativa .
- de ce medici considera ca sunt pe locul 1 la problema "respect" si pacientii la fel? Respectul trebuie sa fie reciproc, nu trebuie unii sa-i pupe si sa-i perie pe ceilalti pentru ca sufera de grandomanie.
- de ce se da spaga? Cazurile disperate le mai inteleg, cele grave unde rezolvarea e conditionata de bani si nu se poate gasi alta solutie (dar tot i-as coace-o doctorului - reclamatie, inregistrare pe ascuns, scandal, circ, tv, orice ar fi nevoie ca sa ii dau in vileag obiceiurile), dar cand citesc ca unii dau spaga si la privat vad rosu in fata ochilor. Oameni buni, sunteti realisti??? Mie nu mi s-a cerut niciodata spaga pe fata si nici nu am dat, nu sunt eu aia care sa promoveze sistemul asta penibil unde toti asteapta "sa pice" ceva. Si eu lucrez pe salar, nu vin clientii sa imi bage bani in buzunar, nici cafele, nici whisky . Ii inteleg pe doctori ca se plang ca le este greu, nu consider ca trebuie sa le scoatem ochii la infinit ca stiau ce au ales cand au ales medicina, dar asta nu justifica spaga. Nu le e greu doar medicilor... in Timisoara sunt o multime de femei care lucreaza la fabricile din afara orasului pentru 800 ron/luna. Pentru ele e mai usor? Ok, ele nu au facultate, asta inseamna ca trebuie sa taca si sa se resemneze? Ele nu au copii de crescut? Nu au facturi de platit? Sau ele sunt cantitate neglijabila pentru ca nu au asemenea studii? Si totusi, daca ma gandesc cum se face medicina la Timisoara, nu stiu cati din cei care termina facultatea aici merita respect si titlul de doctori - pana acum nu am intalnit niciun medicinist care sa nu-mi povesteasca de sute de euro ceruti, sex contra note de 5, copiat la examene cu hands-free (daaaaa, doctorul care il va trata peste un anumit numar de ani pe copilul meu e acum pe bancile scolii si ia examenele pe bani/sex/copiute ). Deci daca ar fi sa facem o medie sa vedem cine isi face datoria mai bine, cine ar merita bani in plus?

Ar mai fi multe de zis dar e tarziu si dimineata trebuie sa merg si la jobul meu obisnuit unde nu vine nimeni sa-mi dea spaga ca sa-mi fac treaba, ba mai si tipa sefa la mine daca nu e tot 100% ok .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Inca ceva am de adaugat la paralela cu muncitorii "de rand" si medicii. Mama mea imi povesteste de la lucru (lucreaza intr-o asemenea fabrica) ca au ce auzi mustruluiala de la sefi daca din 100 de produse, 3 se intorc in fabrica pentru ca sunt rebuturi. Daca trimitem un pacient la 100 de medici diferiti la o consultatie de rutine, de cati din ei se va plange?
Vorbind strict de ceea ce se intampla in Romania.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Citat:
citat din mesajul lui caro

Sa mai adaug cum a urlat la mine o dr. anestezista chiar inainte de a intra in sala de operatii ca nu stia ea ce e aia novocaina si xilina (ma intrebasera de istoricul familiei, cu reactii la anestezie, le-am zis de mama care facea toate lucrarile dentare pe viu din motiv de intoleranta la novocaina si xilina). Eu in camesoi d-ala de spital nord american (a se citi desfacute la spate, dorsalul gol de sus pana jos), speriata ca o pisica uda, ea urla la mine, cum imi permit sa nu ii spun, cand imi pun viata in mana ei. Am facut reclamatie... acum 1 an si 2 luni. Credeti ca am primit vreun raspuns?
si eu am de-a face cu clienti si chiar daca sunt nemultumiti nu s-a tipat la mine niciodata. Politetea este sfanta. Plus anglicismul specific: ti se spune ca esti cretin, da' ti se spune cu clasa si cu zambetul pe buze. Deci: politete de ambele parti. Cei "7 ani de acasa". Toata lumea ii da zor cu: eu vreau sa nasc cu medicul care m-a supravegheat? da' omu' ala n-are familie, n-are viata? sau face apostolat? poate ar trebui specificat atunci cand se da admitere la medicina si lucrul asta. In Canada nasti cu cine e de garda. Punct. Nu vine medicul cand vrea fundu' tau': de craciun, de pasti sau simbata nopatea la 3, dupa ce a baut 2 pahare de vin la cina. Si asa nu mai trebuie sa dati spaga pentru nasteri....
Bunavointa trebuie sa vina din ambele parti ca nici medicul nu e supusul pacientului nici pacientul nu e bataia de joc a sistemului medical.

Se vede treaba ca medicii-s neciopliti, dar e bine ca macar clientii au cei sapte ani de acasa.

si eu ce trebuie sa inteleg de aici, Ramona? tu poti sa postezi ceva fara sa incarci cu sarcasm pagina?

edit sa adaug PS: anestezista era pakistaneza... s-a uitat la ea ca la luna albastra si rezidentul si asistentele si pacientii din jur....

Mergi la inceput

Ca ma induci in eroare. Medicii din Canada tipa si restul lumii e calma?

Mergi la inceput

Caro, ma bucur ca tipa aia-i exceptia de la regula.

Mergi la inceput