pacientul si...drepturile lui

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Uite, sa va zic si eu 2 chestii, ambele petrecute in spitale din Bucuresti.
Prima, intr-o sectie de chirurgie - se renoveaza sectia - in 2 saptamani disparusera capetele de dus, eventual si colacii de la WC-uri, jaluzelele erau facute praf - de ce sa ma ostenesc sa o ridic daca nu e la mine acasa, las ca pot deshide geamul si asa.
A doua, o binecuscuta maternitate - vin aia de la Apanova cam o data pe luna sa desfunde canalizarea - din care scot...surpriza... vata si tampoane de obicei, in conditiile la care la fiecare WC sunt afise mari cu "nu aruncati vata si tampoanele in WC".
Punem "bodigard" la buda sau camere de luat vederi?

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Da, bodyguard un tanar medic inalt si solid si o asistenta pentru monitorizarea continua a camerei de luat vederi. Sa nu se ia capete de dus si sa nu se arunce tampoane in WC. Ca doar e datoria medicilor, nu? A, sau te pomenesti ca vine acuma Guestus si zice ca medicii or fi furat si or fi stricat, ca nu le mai ajunge spaga!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Revin: de fapt o camera de luat vederi, cu instituirea unor amenzi absolut usturatoare date pacientilor care vandalizeaza in acest mod n-ar strica deloc. Ar mai aduce niste venituri suplimentare spitalului respectiv...

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui natynic
Ma convingi numai daca imi spui clar, in detaliu cum ai fi procedat tu in locul meu. Nu cu detalii medicale, ca nu de asta vorbim. Organizatoric. Altfel, daca n-ai idee, bla-bla-ul e numai la tine...

Fiecare persoana care vine trebuie triata de o asistenta care este instruita sa faca asta si care stabileste ordinea in care pacientii sunt vazuti de medic. Tot la triaj se face si majoritatea documentatiei. Asistenta de triaj pregateste un dosar cu informatii, toate formularele ce trebuiesc completate, hartii ce trebuiesc semnate, plus o descriere detaliata a problemei si chestii de baza gen tensiune, puls, temperatura, un EKG daca pacientul are dureri de piept, etc.

Haleluiah!!! Ce vise...
Hellooooo, draga mea australianca, discutam despre ROMANICA! Aia unde erau dusurile imputite de care tocmai povesteai...aa, pe care, dupa Guestus, probabil tot noi medicii suntem vinovati ca nu le spalam, renovam, zugravim, nu le punem gresie, etc. Vorbim despre Romanica, aia in care asistenta da pe fruntea bebelusilor cu dezinfectant de manusi. Cica sa trieze simptomele si documentele pacientilor si sa le faxa Ecg...Si chiar daca ar avea pregatire pt asta...sincer...taaaare multe si bine platite mai sunt si ele ca sa faca asa ceva...

Naty

Reciteste ce ai scris. Problema e de atitudine. Asistentele nu trebuie platite in plus, ce e asa mare lucru sa-l intrebi in doua cuvinte ce-i cu el atunci cind intra pe usa? Apoi ii vezi in ordinea determinata.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Reciteste ce ai scris. Problema e de atitudine. Asistentele nu trebuie platite in plus, ce e asa mare lucru sa-l intrebi in doua cuvinte ce-i cu el atunci cind intra pe usa? Apoi ii vezi in ordinea determinata.

Reciteste si tu ce am mai scris, in urma. Nu e mare lucru sa intrebi. Dar tu crezi ca asa se face medicina, intreband? Si luand decizii dupa primele cuvinte ale pacientului? Il doare "stomacul", ii dai o ranitidina si el are infarct? Il doare capul, il trimiti dupa algocalmin sau il pui sa astepte si poate se afla in f micul procent de situatii in care durerea de cap se datoreaza rupturii unui anevrism cerebral...De cand asistentele (alea din Romania, ca nu stiu ce pregatire au in alte parti; in care, by the way, mai exista si paramedici, aia-s cu totul altceva) au pregatirea si competenta de a pune un diagnostic de etapa, si inca de la usa?...
Iar platite mai mult, daca ar fi, ar fi mai multe ca personal. Dar ele pleaca cu sutele si miile in Italia si pe unde mai apuca, sa munceasca acolo sa poata trai...

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Da, ii spune anamneza. Asistenta nu ia decizii, nu ii da algocalmin, ranitidina sau alte alea. Stabileste ordinea intrarii la medic. Intelegi?

Mergi la inceput

Da, am inteles si sa ma scuze toata lumea care m-a citit ca i-am rapit timpul de pomana cu prostia mea.

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

deja se cade in penibil.
Orice, dar orice s-ar intampla in spitale e numai si numai vina medicilor. Voi, pacientii, ingerasi.
Haha, cea mai buna gluma pe care am auzit-o vreodata.

-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Tot veniti cu bazaconii gen se fura capul de dus si sa vina medicul vasile sa-l schimbe...si sint deja plictisit. In atitudinea voastra se vede de la 2 km ca aveti voi chef de schimbari cum am yo chef sa ma catar pe K2.
Dupa voi mizeria din spital e okay...cascavalul sa iasa de la pacienti. Aia sa faca circ...ca voi sinteti doamne si nu va intereseaza.
Si daca voi nu sinteti in stare sa mobilizati, convingeti sau spune cum vrei tu pe aia responsabili din spital...colegii vostri...sa repare macar dusul de la baie ...atunci yo imi pun mari indoieli si la celelate capacitati pe care le aveti....una da in alta...de regula nu este numai 1 problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana
[Asa, dupa teoria ta - mamica nemultumita de dusuri ar fi trebuit sa se duca sa faca o reclamatie scrisa la directorul spitalului si daca ala nu rezolva sa duca reclamatia la CASMB (ca doar lor le da banii care i se retin din salariu).
Nu cred ca e datoria medicului sa reclame o baie mizerabila. Si in plus medicul are alta treaba decat sa faca reclamatii pentru baie - asta ar intra la "datoriile pacientilor" mai degraba decat la datoriile medicilor ....

pai mama sta in spital 2 zile si pleaca si ii baga undeva si cu asta basta...nu mai are ea chef sa faca reclamatii. dar faimosul doctor sta acolo nene...acolo isi face veacul zi de zi. trece pe linga WC zilnic...ii pute de moare..si culmea este ca nu-l deranjeaza absolut deloc....accepta duhoarea zi de zi ...mama aia de care se tot vorbeste poate ca nici nu stie sa scrie...habar nu are unde sa faca reclamatia...etc etc
si sorry...yo sint acrit sa aud scuze. Si o maimuta poate sa gaseasca motive...dar trebuie solutii in ziua de azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

da, trebuie rezolvari...trebuie TEPES! trebuie sa fie cativa pseudo manageri d-astia trasi la raspundere, cateva pseudo cadre medicale (ma refer la ciurucuri, nu la cele valoroase, ma refer la orice fel de cadru medical, nu doar la medici) calcate in picioare ... puterea exemplului! poate ca asa, va intra frica in ei si alta data nu vor mai avea abateri (nu ma refer la chestii minore, care uneori sunt pardonabile...)...
dar, la noi managerul e pus pe considerente politice, pe pile, el trage sforile si toaca fondurile cum are chef, el decide cine e tratat, cand si cum...si daca mergi si ii bati obrazul iti raspunde cum mi-a raspuns mie (ma rog sotzului meu) nemernicul ala, ca "da-ma in judecata! oricum am spate tare!cine a pus-o pe nevasta-ta sa nasca aici?"
el decide ca un medic bun sa paraseasca institutia ca nu a fost la cheremul mofturilor lui si uite asa ajunge un om valoros in alta tara (ex.dr.bujor)sau la o clinica privata (ex. dr.predoi) asa ca...TEPES este solutia! trasi in teapa la prima abatere ! ca e manager, ca e medic (renumit sau nu), ca e asistenta sau infirmiera!

si, ancuta, am fost genul de pacient ingeras! acum sunt scorpie! crede-ma, ca dupa cele 2 lectii primite, mai ales dupa ultima, sunt in stare sa musc din ala care imi va mai face rau mie sau copiilor mei! e vina mea, ca mi s-a intamplat ce mi s-a intamplat??? poate ca da ca nu am muncit destul ca sa strang mii de euro sa nasc la privati sau in strainatate...sau poate ca a fost ceasu' rau...zi nefasta pt mine data de 10 aprilie (am nascut amandoi copiii in aceeasi data, la interval de 5 ani)...promit ca daca voi mai avea vreun copil vreodata (asa cum mi-am dorit mereu, dar acum pur si simplu sunt ingrozita!!!), il voi proiecta sa iasa in alta perioada a anului...poate ca se aliniaza prost planetele si de aici ghinioanele si nesansele mele! ca doar nu o fi sistemul de vina!!! ai dreptate...deja se cade in penibil ...

nu e vinovat medicul X, care saracul a tras si a invatat si pune suflet in ceea ce face,chiar daca e platit prost, dar e pasionat de meseria lui, nu e vinovata asistenta Y, care are suflet si-si face treaba bine, dar exista o multime de vinovati, insa li se gasesc scuze, care mai de care mai proasta si mai stangace, toata lumea se fofileaza...si in final e vinovat mortul!

din pacate asta e situatia nu numai in sistemul medical, ci in toate sistemele!!! dar in mana medicului se afla viata cuiva! el a depus un juramant!

si exista si pacienti care gresesc, care au o atitudine oribila, care trateaza personalul in sila si isi bat joc de ceilalti pacienti. exista jegosi, betivani, exista mame care administreaza medicamente copiilor de capul lor, ca asa au auzit ca a facut vecina si in felul asta ii supun pericolelor, exista femei care isi provoaca singure avorturi si ajung la medic mai mult moarte decat vii...exista si aspectul asta, dar face parte din viata si trebuie tratat ca atare, jegosul trebuie tratat si el, caci, ca medic ai obligatie sa ii salvezi viata, obraznicul plin de bani care se crede Dumnezeu si care are pretentia sa te dedici numai lui, trebuie tratat si el, caci iti este pacient, ca-ti place sau nu...este...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns

Mergi la inceput