buna ziua tuturor!
Sunt o viitoare mamica de gemeni (voi naste in noiembrie)... Deja am inceput achizitionarea de produse pt bebei... singura dilema majora o am in privinta caruciorului, asa ca, descoperind acest forum, am zis sa apelez la experienta mamicilor... Am vazut ca sunt doua tipuri de carucioare: tip "tren" si "side by side"... care este mai usor manevrabil sau are mai multe avantaje? Mai ales tinand cont de starea trotuarelor din Romania...
multumesc!
manu 25+ +
Buna, Manu!
Bine ai venit printre noi si nastere usoara! Sa-ti dea Dumnezeu bebei frumosi, sanatosi si norocosi!
O sa-ti pun mai jos un fragment dintr-un raspuns pe care l-am mai dat, la alt subiect..
Daca te ajuta si ai alte intrebari, nu ezita sa le pui. Eu chiar am experienta in cautarea de carucioare, asa ca data te pot ajuta cu ceva.. cu placere!
cel trenulet (tandem) e indicat pentru gemenii peste 6 luni, deoarece scaunul din fata nu se rabateaza pana la orizontala, poate fi folosit numai dupa ce sta bebelusul in fundulet. Noi ne-am luat alaturat, tocmai in ideea asta, pentru ca am nascut vara si a trebuit sa le scot la plimbare, in carucior.
Mai ai insa o varianta, sa-ti iei dinala tandem si sa cumperi scoici pentru amandoi bebeii, pe care sa le pui bagate cu fata la tine asa, in scaunele... In strainatate se foloseste foarte mult "metoda" asta. In plus, e foarte usor cand esti cu masina, pentru ca doar iei scoicile si le montezi in centuri, iar caruciorul il pui in portbagaj. asta tandem e si mai practic, din cauza ca intra pe mai multe usi decat cel alaturat, care e mult mai lat. Noi n-am avut masina cand am nascut eu, asa ca n-aveam ce sa facem cu scoicile, in mod special... De-asta am preferat pe cel alaturat (dar ai grija, ca nu toate modelele se rabateaza complet, pentru nou-nascuti).
cu placere!
Sarcina usoara si cat mai aproape de termen! (mai treci si pe la "mamici si viitoare mamici de gemeni, si acolo sunt cateva discutii despre carucioare, in urma... )