Sezatoarea canadiana (104)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitilache

Oana, ia uite am scris amandoua aproape odata! Cum e in Carolina? Antoniei nu-i este dor de tine?

Ah, si editez ca sa ii urez spor la impachetat Salinei! Si apropos de ea, cine se mai anunta pentru intalnirea de pe 17 oct, ora 18:00 la rest Marathon? Detaliile de pana acum sunt pe prima pagina.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Roxana, te rog pune-ma si pe mine pe lista pentru intilnire, cum as putea sa lipsesc ?...
Antonia plinge dupa mine, parca mai tare ca in alte dati...Mi se face inima cit un purice cind o aud la telefon spunindu-mi cit de dor ii este de mine , mai ca as lua primul avion inapoi . Mi-a spus de nu stiu cite ori ca acasa nu este la fel fara mine...
In Carolina de sud este cald, a cam plouat (de la Ike probabil), hotelul unde stau este chiar in campus-ul universitatii, care este f.mare si f.frumos...Altfel oamenii sint f.amabili si prietenosi si au un accent f.puternic, din sud si ma cam chinui sa ii inteleg. Ieri dupa-amiaza am cautat un restaurant si tot mergind pe jos (singura) am ajuns intr-o zona mai putin atractiva...Totul a culminat cu un nenea negru, care, trecind pe linga mine, m-a intrebat ce mai fac...Atunci am facut stinga imprejur si m-am intors.... Din fericire am gasit pina la urma un restaurant italienesc destul de chic si am mincat chiar bine, ma si vedeam culcindu-ma cu stomacul ghiortaind de foame . In tot campus-ul nu sint nici magazine nici restaurante, deci trebuie sa mergi cam multisor pe jos sau sa iei un autobuz...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna seara! Intru si eu rapid, nu am citit decit pe sarite, dar tot am aflat cite ceva.

Dana, ma bucur ca ai scapat de problema mai usor decit te asteptai! Sanatate!

Cge, la multi ani printesei de 3 ani!

Leonie, bine ai venit!

Maru, felicitar pentru slujba!

Oana, sint perfect de acord cu tine, eu am inceput scoala la 7 ani si am stat ff putin la gradinita de la 5 la 7, nu s-a ocupat nimeni de mine asa, ca in zilele noastre (dar nici nu era lumea si viata ca acum) si cu toate acestea nu mi s-a parut un lucru rau, m-am bucurat din plin de copilarie, nu am nici un of care vine de acolo (sau poate doar faptul ca am fost crescuta de bunici si lipseau mama si tata). Viata grea a inceput mult mai tirziu... Cit mai stai prin tarile calde? Eu plec trei ore la curs luni si trei marti si trebuie sa sun neaparat in pauza si sa vorbesc cu fiecare in parte si ma intreaba cind vin, ca le e dor de mine, ca nu se culca ca nu au cazut elefantii de pe pinza de paianjen sau ca nu a mers mosul sa le inchida ferestrele, obloanele si usa... La 10 ii culc si luni si marti! Dar sa fiu plecata auzi, in California... Ass ca, o inteleg pe Antonia si pe tine la fel!

Despre noi: sintem bine, Agata un pic racita, cred ca de vineri de la patinaj, pentru ca nu a vrut sa-si puna nimic peste rochita. Dar sintem tare ocupati... Cit mai e cald si frumos, stam prin parcuri, mai ales in zilele fara nici o activitate, lectiile Agatei merg o zi bine si trei greu, dar vineri a facut 100% la toate testele si era tare mindra de ea... Si ne amuzam cu inceputul activitatilor, saptamina trecuta a fost numai o distractie. Mai ales ca a acceptat si Tudora, in sfirsit, sa mearga undeva, sa faca ceva, asa, de initiere, de amuzament. La patinaj a reusit sa se tina pe picioare, ca in primele doua ore se aseza pe gheata si statea ca la plaja, se uita la ceialalti copilasi, chiar mai mici decit ea cum faceau si le zicea bravo. La dans se fitiie, isi ridica fustita, isi baga degetele in nas... e o dansatoare innascuta as putea spune, face de toate, numai de dansat nu... Dar la gimnastica e numai o bucurie, ii place de nu mai poate, a zis ca vrea sa faca toata viata gimnastica. Ma bucur ca nu-i mai este frica sa se catere, sa se rostogoleasca, sa sa sara si ca asculta... face tot ce i se spune sau aproape. Dar se vede ca-i place, ca prea le face fara comentarii. Sa vedem cit o tine... Nu i-am platit nimic integral, am luat doar ore de incercare. In piscina nu a vrut sa se bage, asa ca am renuntat, mai incolo. In schimb, sint incintata pentru Agata, ca a inceput dans la o scoala de dans sportiv, ruseasca (adica profesorii sint dansatori rusi). E plin de rusi acolo, si mi-a placut mult de tot ce fac, asa as fi intrat si eu in sala cu ea sa invat... Ea e mai mare si lucreaza altfel cu ei, astia mici topaie in legea lor... e o placere sa-i vezi si pe cei mari si pe cei mici. Cei mari danseaza si in perechi si sa vezi acolo fisticeli de adolescenti in devenire... Agata nu are nici o treaba, ba chiar s-a dus singura si si-a ales partenerul, a ochit un blondut frumusel foc si tare timid, l-a luat de mina si l-a tirit in centru... Ridea mama lui de nu mai putea, iar ala se inrosise tot, si urechile erau rosii... Amuzant! Uitati linkul de la scoala, poate mai e cineva interesat (e la 5 minute de metrou Namur): http://www.ecolequartierlatin.com/
Si copii de la scoala, la competitii:
http://www.youtube.com/watch?v=CQxpwITKFKo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Slvkgp6O67I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=uQ1aaAUiRfo&feature=related

Cam atit, ma duc la nani... va pup!

Ah, nu, era sa uit. Mqqm, pentru tine si si pentru multitalentata ta domnisoara! Scrieti frumos amindoua, asa mama, asa fata sau invers... ca tot aia inseamna. Felicitari si multumesc, a fost o placere sa va citesc. Eu nu am intrat niciodata la semnatura ta, ca era totul micut acolo... esti modesta rau de tot!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Servus fetelor dragi
Oana draga - daca nu ar fii dorintza si tzelul nostru de a ne intoarce acasa in Canada (ca o fii sau nu Mtl, sau GTA, sau oricare alt oras/zona) - poate ca nu mi-as face griji absolut deloc apropo de pregatirea lui Gabisor. Dar cand citesc ca in UK si US intre 3 si 5 ani invatza sa scrie si sa citeasca, invatza sa faca mici exercitzii de mate (adunari si scaderi de obiecte) - atunci incep sa ma gandesc, cu ingrijorare, cum se va simtzi Gabisor in alta parte daca ea nu va fii la acelasi nivel? Si greierasul lor realmente e capabil sa ABSOARBA atatea info ca-i mai mare pacatul sa nu "exploatez" cata-cat capacitatea lui. Deja incepe usor-usor sa buchiseasca (citeste cuvinte simple: dog, cat, ant, tree, etc plus numele de personaje favorite din Winnie de Pooh, etc; scrie numele ei), la calculat merge foarte usor (ca o fii "efectul Mozart" sau o tzara de genetica - nu stiu) si cantam de zor adunari si scaderi usoare si le facem cu degetele de la manutze (totul trebuie pus pe o melodie - noroc ca am fost la cor la scoala si improvizez de zor ). Bineintzeles ca NU fortzez absolut de loc. Vad ca are "dar" la numere si la cantat dar nu o "trage atza" de la loc la litere. Recunosc ca viatza mea ar fii mult mai simpla (si poate si mai plicticoasa si neinteresanta ) daca nu as avea challenge-ul de a ma ocupa de copila. Eu sincer credeam ca la gradi - in grupa mare fac mult mai multe... Daca la anul mai suntem pe-aici si mai avem norocul sa prindem gradi fr - ce ma fac daca ea nu stie chiar de nici unele? Daca simte ca e pe "din'afara" nu o sa vrea sa mearga la gradi! La Lycee StLouis e "scoala" pt piticutzi de la 8:30am la 2:30pm - cu ore fixe si prg strict (acolo da "armata"). Iar daca prindem contr si o zbughi in Emir Arabe sau Saudi Arabia si merge la pre-school cu altzi copii de expat si fac curriculum britanic si copilutza va fii "pierduta in spatziu"? Nu o sa fie mai mare pacatul ca mamica ei a stat pe c** acasa si a frecat menta visand la nemurirea sufletului si iesirea parului prin caciula? Sincer - chiar daca pt mine inseamna ceva mai multa munca (dar nu sa ma epuizeze ) zic eu ca tot e mai bine sa ma stradui sa inventez/adaptez jocuri/melodii si sa o invatz cate ceva pe piticutza. Avem atat timp impreuna ca are si cand sa se joace numai cu ale ei si sa nu ma bage absolut de loc in seama (cand se amuza cu ponys sau cu pet shop si inventeaza povesti si o aud cum se "converseaza" animalutzele intre ele, pe dif voci - rad in sinea mea de nu-i adevarat ). Daca are chef sa stea cu degetu'n gura si sa se relaxeze in pat - poate sa o faca oricand, in orice moment al zilei; daca vrea o gustare (cioco, cornflakes, alune, berries sau banana, masline, rosii, branzica, etc) primeste fara intarziere; daca vrea tembelizor isi alege sg DVD-ul si i-l pun - totul e de voie, nimic impus, nimic "ca la scoala". Trebuie sa spun ca un picutz de "carte" nu numai ca nu-i strica da'i si place. Imi cere sa iau intotdeauna cartzi cu noi afara si sa-i citesc la pick-nick (mai nou facem pick-nick pe banca, ca pe iarba ne ia de frig): colectzia Rainbow Magic a cucerit-o definitiv si i-a imbogatzit nemaipomenit vocabularul in engl (si mie de altfel )
Felicitari Antoniei pt progresele la innot
Dana - felicitari ca ai scapat usor cu genunchiul! multa sanatate in continuare!
Cristina (cge) - La Multzi Ani cu sanatate si noroc pt printzesuca Ancutza !
Maru - felicitari pt job - multa bafta in continuare Eu te intzeleg cand vine vorba de plecat de la un job unde te-ai intzeles cu sefii si ai avut o relatzie faina cu colegii... niciodata nu e OK sa "burn the bridges behin you" - trebuie multa diplomatzie si delicatetze. In primul si in al doile link pe care tzi le-am dat sunt niste idei faine care sper sa te ajute.
Mqqm - pe mine m-a cucerit fetitza ta - ce mi-as dori (visez - da'i dreptul meu nu ?) ca Gabisor, intr-o buna zii, sa scrie asa frumos, asa de cald, asa "din suflet" Da' e f posibil ca Gabisor sa iubeasca mai mult matematica decat poezia... deci ma multzu cu ce scriu altzii
Mimitete - undeva citisem ca asa o "cadere" a pietzii financiare vezi "once in a life-time"... da' eu sincer nu tzineam neaparat sa o vad
Ziarele britanice (on-line) vorbesc (sau poate "tzipa" e mai corect spus ) despre recesiune, somaj, etc - de mai bine de 2 luni deja. Si in thelocal.se (Sweden news in Engl) tot de recesiune se vorbeste... poate mai voalat uneori - dar din ce ince mai clar in ultima luna.
Va tzuck si va urez o zii faina

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Try, eu cred ca de acum ar trebui sa ne orientam in-door pt intalneala, ca la frigul care este eu nu ma vad inghetand pe terasa cu o cola in mana…data de 4 oct imi convine si mie ca sambata e ziua Ioanei si urmatoarea e a sotului si suntem ca bizi.
Parca zicea cineva de Europa Café…suna interesant…

Salina, pe mine cu vreo luna inainte de plecarea spre Canada ma scotea din minti intrebarea : Da’ va duceti la sigur, aveti ceva aranjat, vreo slujba ?

Cge si Simi, eu ii dau apa la scoala Ioanei ori in sticla cu tzumburuc care se ridica si curge in suvoi subtire ori sticla de aia plata care are un pai care se pliaza in jos sin us-I uda niciodata caietele .
Cge, LMA Ancutei tale !

Khristin, ce faci, cand nasti ? Si bine zici de binoclu pt spectacol, de cate ori am zis ca-mi cumpar, macar daca il luam la concert pe al Ioanei , format din cei 2 pestisori ai lui Ariel, achizitie Disney…

Donia, acum am citit de patania cu furtuna, si la noi a batut vantul de ziceam ca ia casa pe sus ! Si de vreo 2nopti e un friiig…voi sunteti bine, ati dat jos antena ?

Daiopri, la mine la eco prima intrebare era daca e sanatos bebe si a doua ce este? Si de fiecare data asa a si fost, iti dai seama la Ioana la un ecograf in 2001 vai de capu’ lui dar doctorita a zis clar ca e fetita, iar la David i-am chemat pe Ioana, sot si pe mama sa vada feciorul-mostenitorul la eco de 4.5 luni.
Deci eu as opta pe o 3d si poate se lasa desconspirat.

Podeanu, felicitari ca ai scapat de chist, cred ca ti-ai luat o piatra imensa de pe inima !

Mqqm, promit intr-o seara sa-mi fac timp si o sa ma uit si eu pe blogul tau ca suna tare interesant.

Despre recesie, nu cred ca va fi catastrofala ca cea din anii 30 dar sa nu uitam ca bancile americane au acordat imprumuturi cu o larghete care acum costa tot continentul.
Vad ca din pv asta de vedere canadienii au luat atitudine, cica de la 1 oct nu se mai da mortgage fara downpayment .
La stiri la romani am auzit asta seara ca Ing Bank din Ro e destul de afectat de situatia, la noi Sun Life-ul…surprizele incep sa apara.

Lorelaim, incearca site-ul asta :
http://www.icdlbooks.org/
are carti in 20 de limbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Dana, ma bucur tare mult pentru tine ca ai scapat de alte chinuri cu genunchiul , ia , cu ce vrei tu sa fie in pahare!

Leonie, bine-ai venit la noi, mai sunt fete cu copii mari, iar restul suntem ochi si urechi, pentru ca ne vine rindul :-), mai spune-ne de cind esti in Canada si pe unde, daca vrei!

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Laura - multzumesc frumos
Nelia - spor la activitatzi Noi inca nu ne-am inscris la nimic pe anul acesta - ca anul trecut Gabisor, dupa doua lectzii de "dans" (tzopaiala si zbenguiala ) nu a mai vrut si a trebuit sa renuntzam... Pe mine m-ar f tenta ceva "arte martziale" (nu martziene ) pt ea - dar cred ca doar dupa 6 ani... La ce varsta a inceput Agata "wu-shu"?
O zii faina va doresc!

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Apropo de activitati, noi am fortat nota toamna asta, si acum regret (da'le-am platit pe toate, asa ca n-am de ales ); luni avem franceza in privat cu acompaniatoarea(18-19H) de la scoala, miercuri seara ora de pian, simbata dimineata de la 9 la 10 patinaj, de la 11 la 14H atelier de teatru si jocuri...sper sa ma tina balamalele- si de la scoala m-au anuntat ca e in orchestra scolii la saxofon, si vor avea spectacole prin Montreal si in jur...

vroiam sa va intreb care aveti copii mai mari ce stiti de colegiul Vincent-d’Indy, am niste amici cu un copil mai mare, cam dezorientati; copilul a facut vioara in Romania multi ani, dar nu-s hotariti daca merita sa investeasca in colegiul respectiv, sau sa-l inscrie la unul normal.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

maru, felicitari pentru noul job! Sa fi fericita si implinita!

Khristin, tinem pumnii!

Cge, la multi ani Ancutei! Si petrecere frumoasa simbata!

Podeanu, ma bucur mult ca ai scapat de problema la genunchi. Si eu am o problema, cind merg la gym si fortez genunchiul, ma sageteaza la un moment dat ca simt ca un cutit care ma taie si nu mai pot sa fac nici o miscare. Tu asta simteai? Ca mi-e si frica sa ma caut sa nu-mi gaseasca cine stie ce.

mQQm, am citit si am calatorit si eu cu voi Minunat!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fetelor.
Eu sunt ceva mai bine cu durerile de dupa accident.
In schimb la serviciu simt cum in fiecare zi vreau sa-mi pun demisia. Doamne greu va fi astea 6 luni. Sefa mea si-a propus sa ma termine psihic, plus ca am targets ceea ce e un alt stres. Trebuie sa am un numar de clienti pe luna, ca directiva de la Guvern.
Tony nu vrea nici cum sa doarma noaptea, ma tine ore in sir pe baricade.
Sper ca bebe sa fie bine cu toata oboseala si stresul asta.
Incerc sa vin si eu la intalneala. Acuma unde hotarati si cand. Cert e ca daca e cu copii pt mine inseamna si cu sot. Tony e o tornada si daca vin doar eu cu el voi alerga tot timpul si nu voi avea timp sa vorbesc cu voi 1 sec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Olga, avand in vedere prin ce ai trecut tu, te-ai gandit sa aplici la CSST (asa ii zice aici in quebec - comission de la sante et securite du travail) - dar trebuie sa existe echivalentul si in Ontario, sa te bage in concediul de maternitate mai devreme? Si esti platita 90% pe perioada asta pana nasti, si nu ti se scade din concediul ulterior dupa ce se naste bb. Poate ar merita sa suni sa incerci ... mai ales daca ai asa servici stresant.

Mergi la inceput