Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (18)
Raspunsuri - Pagina 17
caciantoni spune:
"Cine este Maica Domnului" - Parintele Cleopa
1. Parintele Cleopa avea mare evlavie la Maica Domnului, ''Împarateasa Heruvimilor si a Serafimilor si Stapana noastra…''. De aceea nu era zi in care sa-i fi ramas necitit Acatistul Bunei Vestiri si cateva canoane din Bogorodicina.
2. Spunea Parintele Cleopa: ''Stiti voi cine-i Maica Domnului? Ea este Împarateasa Heruvimilor, Împarateasa a toata faptura, camara intruparii lui Dumnezeu-Cuvantul, usa luminii, ca lumina cea neapropiata ganditoare prin ea a venit in lume. Ea este usa vietii, ca Viata Hristos prin ea a intrat in lume. Ea este poarta cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decat Domnul, cum spune Proorocul Iezechiel''.
3. Mai spunea: ''Maica Domnului este scara catre cer, pod catre cer; porumbita care a incetat potopul pacatelor, precum porumbita lui Noe a adeverit incetarea potopului. Este cadelnita dumnezeiasca, caci a primit focul dumnezeirii si Biserica a Preasfantului Duh. Maica Domnului este Mireasa Tatalui, Maica Cuvantului si Biserica Duhului Sfant''.
4. Spunea iarasi: ''Cand vezi icoana Maicii Domnului cu Pruncul Hristos in brate, tu stii ce vezi acolo? Cerul si pamantul! Cerul este Hristos, Cel mai presus de ceruri; Ziditorul cerului si al pamantului. Iar Maica Domnului reprezinta pamantul, adica toate popoarele de pe fata pamantului, ca ea este din neamul nostru. Este din semintie imparateasca si arhiereasca''.
5. Zicea batranul: ''Bratele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decat umerii heruvimilor si ale preafericitelor tronuri. Deci pe cine tine Fecioara Maria in brate? Voi stiti pe cine tine? Pe Cel ce a facut cerul si pamantul si toate cele vazute si nevazute''.
6. Iarasi spunea: ''Stiti voi cine este Maica Domnului si cata cinste, cata putere si cata mila are? Este mama noastra, ca are mila si de saraci si de vaduve si de crestini. Pururea se roaga Mantuitorului Hristos pentru noi toti''.
7. Aproape in fiecare predica Parintele Cleopa ii intreba pe crestini: ''Aveti voi icoana Maicii Domnului in casa?'', ''Dar candeluta la icoana Maicii Domnului aveti?'' Si ii sfatuia: ''Sa luati ocrotitoare si ajutatoare pe Maica Domnului, Mama noastra din cer si de pe pamant! Împarateasa cerului si a pamantului!
Daca o veti lua pe ea ocrotitoare, citindu-i dimineata un acatist cu candeluta aprinsa si seara un paraclis, veti avea ajutor si in timpul vietii si in clipa mortii si in ziua Judecatii... Stiti voi cat poate Maica Domnului inaintea Tronului Preasfintei Treimi? Daca nu era ea, cred ca lumea aceasta se pierdea cu mult mai devreme!''
8. Celor care dadeau slujbe la biserica, le zicea: ''Aici am pus slujbe mari, dar daca omul acasa nu face nimic, se implineste ceea ce zice in Sfanta Scriptura: Cand unul se roaga si celalalt nu se roaga, unul zideste si celalalt strica! Atat va dau: dupa rugaciunile de dimineata sa cititi Acatistul Bunei Vestiri cu candeluta aprinsa. O sa vedeti ca Maica Domnului este grabnic ajutatoare!''
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
caciantoni spune:
O minune a Maicii noastre Parascheva
Marturisesc parintii batrani, care au fost martori oculari, despre o minune petrecuta la racla Sfintei Parascheva de la Iasi, la 14 octombrie 1951. De hram, pe cand oamenii asteptau la rand sa se inchine, au venit si doua crestine batrane din Focsani. Vazand lume multa, au zis preotului de garda, Arhimandritul Cleopa:
- Parinte, da-ne voie sa ne inchinam la Cuvioasa Parascheva, fara sa mai stam la rand, ca suntem bolnave, si sa-i punem sub cap aceasta perna, pe care i-am adus-o de acasa drept multumire pentru ajutorul ce ni l-a dat!
- Dumnezeu sa va binecuvinteze, a zis Parintele Cleopa. Mergeti si va inchinati!
În clipa aceea, preotii si credinciosii au vazut un lucru cu totul sfant si minunat. Cuvioasa si-a ridicat singura capul, iar dupa ce femeile i-au pus perna adusa si s-au inchinat, Sfanta Parascheva si-a lasat iarasi capul pe perna.
Fetelor, in rugaciunile voastre sa o chemati si pe Sfanta Cuvioasa Maica Parascheva ca mult ajutor veti dobandi.
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
ingeras70 spune:
adresa Sf.Munte Athos:sf.Manastira Vatopedu,sf.Munte Athos,63086,monah Vasile Vatopedinul-Greece-primele 3 zilepomeneste fara bani,se trimit euro-cit se poate-10,15 si se primeste raspuns la ce scriem,sfaturi si iconite,snurulete sfintite.
va 
pe toate si Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa avem copilasi
caciantoni spune:
rugaciunea curata: "Sa zici cu gura, sa intelegi cu mintea si sa simti cu inima." - Parintele Cleopa
ingeras70 spune:
va rog frumos,daca aveti Paraclisul Sfintului Nectarie,scrieti-l!Eu il caut de mult si nu l-am gasit,desi este foarte folositor in situatia noastra!As vrea sa-l scrieti ca sa-l avem si noi.Multumesc si abia astept sa fac rugaciunea!!
maria08 spune:
Ingeras: http://www.crestinortodox.ro/Acatistul_Sfantului_Nectarie_Taumaturgul-130-6391.html Sper ca se poate vizualiza.
Doamne Ajuta!
noce spune:
dragele mele,
va multumesc pentru sfaturi. ce sa va zic, in legatura cu internarea, eu nu m-am dus la spital sa ma internez, dar dr nu a vrut sa ma consulte doar, a zis ca e nevoie de o investitatie amanuntita. Dr e prof Geavlete, un tip care apare pe la tv si vorbeste despre infectii urinare. Pt ca e o problema care tine de urologie, am vrut sa iau parerea unui urolog, pt ca de la dr gineco si de la dr de interne am avut deja tratamente - tot cu antibiotice si speram sa scap de ele. Numai ca dr urolog mi-a zis ca trebuie sa ma internez si am crezut ca e vorba de o zi, iar la sfarsit voi primi tratament. Nu a fost asa. Oamenii vroiau sa ma opereze, desi cauza infectiei nu au gasit-o. Am vazut azi fisa de externare cu diagnostic si tot ce au gasiyt e vag, fara motive intemeiate de operatie.
Al doilea urolog care m-a vazut, de la sp. panduri, cu inca 2 dr care mi-au facut echografii, mi-au zis ca nu am decat nisip la rinichi, nici un motiv de operatie. Problema e ca infectia mea urinara tine din iunie si nu a trecut cu tratament antibiotic de 7 sau 10 zile. Probabil asta e motivul pt care mi-au dat 24 de zile. Sper sa nu aiba efecte secundare majore si chiar sper sa fie eficient. Doctora mea gineco a fost de acord cu tratamentul si mi-a indicat ovule (ca sa nu fac candida) si niste pansamente pt stomac cred - biotix sau ecoflora. Acum sper sa fie bine ceea ce iau. Matusa mea, care e tot medic si imi cunoaste toate problemele a fost si ea de acord cu tratamentul. Ma rog sa ma fac bine cu aceasta schema, imi pun toate sperantele in Dumnezeu si in Sf. Nectarie.
Vestea buna e ca weekendul asta ajung la doua manastiri din Ardeal cu listutza noastra si sper sa ne ajute pe toate.
Multa sanatate si sa auzim de prunci sanatosi!
http://tt.lilypie.com/ttblp3.png
luca2008 spune:
Tare imi sunteti dragi!
Pe 1 ianuarie prietenii mei de la Iasi
mi-au facut bucuria de a ma duce la Manastirea Sihastria.
Este un loc minunat iar peisajul din jur parca din poveste.
Nici nu am cuvinte sa va spun ce am simtit in acel loc sfant. Noce , multa sanatate.
Va imbratisez cu drag.Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole. Norman Vincent PealeIuliaDoamne ajuta!
maria08 spune:
Noce: Sa dea Bunul Dumnezeu ca toate problemele sa se rezolve cat mai repede!
Fetelor, eu am mai multe " snurulete" ( nu stiu daca-i termenul potrivit) si carti ( cu istoric + Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului ) de la Braul Maicii Domnului, daca vrea careva sa-i trimit sa-mi dea adresa pe pm. Le am de la un parinte Staret care mi le-a dat dupa ce a fost adus Braul in Constanta.