CUM SE FACE BURGHIURDI-UL

CUM SE FACE BURGHIURDI-UL | Autor: clau2toma

Link direct la acest mesaj

Buna fetele .Am fost zilele trecute in Grecia in vacanta si acolo am mancat o mancare care se numea Burghiurdi (cred ca am scris bine) .DeCI era un fel de mancare ca o pizza ,dar numai ca nu avea blat .Era cu feta ,cu rosii ,ardei cascaval si nu mai stiu dar era excelent de gustoasa ,adusa in castronase de pamant fierbinti .Stie careva dintre voi cum se prepara aceasta mancare sau daca mai e vre-un ingredient ca tare as vrea ca sa-l incerc acasa .Deja celebra lor supa greceasca am facut-o si mi-a iesit super .Am dat cautare in Google si mi-a aparut despte burghiuri ....


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Pana primesti reteta de care intrebi poate ne dai reteta incercata de supa greceasca....

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io cred ca te referi la bulgur/bulghur/burghul
da' cu google dupa ele si vezi daca gasesti ce cautai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Uite ici reteta pe care o cauti Bouyiourdi:
http://medcookingalaska.blogspot.com/2008/06/golden-hills-of-greece-with-recipe-for.html

este in engleza daca ai nevoie de ajutor spune si se rezolva ( nu e obligatoriu sa fii facut engleza la scoala mai erau si alte limbi straine)

pe blogul asta poti gasi foarte multe retete grecesti "ca la mama lor"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

AHA super .Asta era Crista-s Mersi mult .Sa incep ca sa studiez.Referitor la reteta de supa ,se iau 2 piepti de pui ,fara peiele ,fara os ,se fierb ,dupa ce dau in cateva clocote se schimba apa ,se spala pieptii si se pun din nou la fiert cu vreo 2 morcovi intregi .Separat se firb vreo 2 cani de orez (foarte bun si aspectuos e cel colosal) Dupa ce a fiert orezul se stinge focul si se acopera vreo 10 min . Pieptuul fiert si morcovul se scot din oala ,pieptul se taie fasii subtiri si se readauga in oala ,dar fara morcov .Se condimenteaza cu sare dupa gust(eu folosesc de mare de la plafar ca e mai gustoasa si mai sanatoasa ) .Intr-o cescuta se pune la inmuiat un varf de cutit de sofran cu putina supa circa 5-6 minute .Se iau 2 galbenusuri de ou si se amesteca cu zeama de la o lamaie jumate . Dupa ce a reanceput sa fiarba supa ,se adauga orezul scurs de apa in care a fiert ,sofranul si se da focul la mic .Se incorporeaza usor si galbenusurile si dupa inca 5 minute se stinge focul .Se mai pun vreo 3 linguri de ulei de masline extravirgin in oala dupa ce s-a luat de pe foc .Supa e gata .In farfurie se poate servi cu un catel de usturoi pisat ,zeama de la inca o jumatate de lamaie si putina coaja de lamaie rasa .
POFTA BUNA! E DELICIOASA SI FOARTE USOR DE FACUT .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Multumesc, sofranul trebuie sa fie autentic nu? Ma gandesc ca cel la plic care e foarte ieftin nu e asa de original.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

MCM zic si eu pina vine Clau2toma sa raspunda ca poti chiar sa nu pui sofran daca nu ai unul bun in care sa ai incredere si mai ales daca ai oua cu galbenus frumos colorat ( galben puternic spre rosiatic .. oua de la tara de exemplu). Spun asta din experienta de acum citeva ziole cind am facut niste dovlecei umpluti in acest sos ( Avgolemono este denumirea lui: galbenusurile cu zeama de lamiie+putin ulei+sare+ citeva linguri de supa se incalzesc amestecind pina se leaga ca un sos ) pe care Clau l-a pus in supa si era destul de galbior fara sofran. Eu il folosesc si la sarmalutele in foi de vita, ardei sau rosii umplute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Scuze ca am aparut greu pe aici dar nu am mai avut timp ca sa deschid calculatorul .Sigur ca se poate si fara sofran .Eu pun sofran ca sa ii dea acea culoare galbena intens dar daca ai oua de tara cu galbenus rosu ,poti sa nu folosesti sofran asa cum a sus CRISTA-S .

Mergi la inceput