Contraventie rutiera

Contraventie rutiera | Autor: dymomo77

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare pt cine se pricepe ca de doua ore studiez OG2(regimul contraventiilor) si OUG 195(privind circulatia pe drumurile publice si nu ii dau de cap). Are cineva habar care este termenul in care politia poate solicita informatii privitoare la persoana care a condus o masina la o anumita data si ora? Sotul meu a primit o astfel de cerere de la politie pentru o depasire de viteza in localitate in data de 10.02.2008. Cererea a ajuns la el pe 9.09.2008 fiind pusa de politie la posta in data de 16.06.2008.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum i-a ajuns scrisoarea in 2 luni? Atat a facut cu posta, sau abia dupa atata timp a intrat in posesia ei?

Oricum, lucrurile stau asa:
Cf. art. 13 din OG 2/2001, aplicarea sanctiunii contraventionale se prescrie la 6 luni de la data savarsirii faptei.
De asemenea, procesul-verbal de constatare a contraventiei trebuie transmis in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Deci, politia a fost in termen in iunie.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Merci mult. M-am mai documentat intre timp si ce ma incurca pe mine e faptul ca in OG2 scrie de prescrierea in 6 luni a amenzii contraventionale nu si a avertismentului. Avertismentul nu e bai dar daca ii da avertisment insotit de o masura complementara (puncte penalizare sau suspendarea permisului) din lege se deduce ca sanctiunea este valabila.
Procesul verbal de constatare a contraventiei nu a fost incheiat inca deoarece ei abia acum cer lamuriri despre contravenient si deci dc il intocmesc acum(dupa 7 luni) au timp sa il trimita in termenul prevazut de 30 de zile.

Mergi la inceput