Cresa Titan II

Cresa Titan II | Autor: xxxwoman

Link direct la acest mesaj

Buna... Mai este cineva care are copilul la aceasta cresa? Ce parere aveti despre conditii, personal, etc .... La noi e a doua zi si parca in loc sa fie mai bine e mai rau... Poate sunt eu intr-o ureche, de aia zic sa mai cer o parere pana sa fac ditai polologhia pe net....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Nimeni nimic sa inteleg.... Or fi copii de-acolo fara "stapan"? sau mamele sunt mai responsabile si nu pierd vremea pe net....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Si eu vreau sa stiu mai multe despre cresa asta. Ma gandesc sa o inscriu si eu pe micuta in primavara si vreau sa aflu detalii din timp. Cum ai procedat cu inscrierea?

mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz

www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri

Mergi la inceput

Buna.... Putem discuta si pe mess dar poate mai e util pentru cineva, asa ca postez aici... Ce-ti face printesa? :P

Am procedat in felul urmator:
- in februarie 2008 am mers sa ma interesez la cresa. In momentul respectiv nu aveau decat locuri la saptamanal, adica sa-l las de luni pana vineri, nu acceptau sa-l iau seara, desi stau la 5 minute de cresa. Clar ca nu ma interesa alternativa, cu atat mai mult cu cat bebe avea abia vreo 7 luni atunci (cica ii primesc de la 10, dar au si de 8 luni...). Asistenta sefa a fost draguta, mi-a zis sa-i las un telefon si ma anunta cand se elibereaa vreun loc la zi, numai ca eu nu tineam neaparat sa-l las inca de atunci. Am hotarat sa il duc din septembrie (cand practic cei mari se duc la gradinita si se elibereaza locurile, incepe seria noua...), asa ca m-a trecut atunci pe o lista de asteptare (eram deja a 11-a pe lista din septembrie, desi era abia februatie!!!). In iunie am dus dosarul (pentru cine intereseaza pot sa spun si ce acte trebuie sa contina), si a ramas sa ne vedem la inceputul lui septembrie....

In prima saptamana nu l-am dus ca era dupa antirujeolic (asta e o conditie sa-l primeasca... ma refer aici mai mult ca si informatie pentru cei mai micuti, presupun ca Denisa a facut deja vaccinul) si am vrut sa am grija de el, sa-l urmaresc... L-am dus de pe 8... In prima zi l-am lasat pana pe la 12...a treia zi (ieri) pana pe la 2.... Azi incerc sa ma duc chiar pe la 2 jumatate, ca ieri i-am prins la somn si am cam deranjat copii....
Pretul este de 55 000 lei/zi, bani care se platesc in avans lunar, in conditiile in care au 4 mese pe zi acolo (la 8 jumatate de regula lapte cu ceva - paste, gris, etc... la 10 gustare (fructe...), la 12 masa de pranz (supa/ciorba si felul doi care cica contine carne zilnic...) si pe la 3 iar o gustare - ieri a fost iaurt spre exemplu, cica le mai dau niste prajiturele (sper ca nimic full de E-uri)... nu stiu, asta al meu n-a prins inca masa asta...).

- ca si prime impresii - voci mieroase, care par sa indrageasca intr-adevar copii... In prima zi l-am lasat cu inima stransa si stateam oricum cu ochii pe telefon... Ce m-a deranjat - cand m-am dus sa-l iau pe la 12 jumatate era inca neschimbat de pampers (nu stiu daca-s eu paranoica dar acasa il schimbam inca o data pana in pranz), l-au schimbat atunci, inainte sa-l iau. Mi-a sarit mustarul, puteam sa-l schimb si acasa de-acu, ca oricum ajungeam in 5 minute...Nu mi-au dat foarte multe detalii despre cum s-a comportat, erau destul de acre asa...plus de asta toti copii plangeau de ti se rupea sufletul... urma programul de somn. A doua zi aceeasi poveste - m-am dus la tipe cu un pachetel ca deh, poate se mobilizeaza....l-am lasat...si la pranz l-am descoperit cu stupoare tot neschimbat, umflat de plans... am inteles ca avusese o zi mai proasta ca prima (nu stiu, ii ies si dinti in perioada asta, e mai intors oricum)..... Ieri dimineata cand l-am dus m-am nesimtit si le-am rugat pe respectivele sa il schimbe totusi pana in pranz...Ma asteptam sa fie receptive, mai ales ca le dusesem cate ceva... Am primit un raspuns sec - oricum ii schimbam dupa masa de la pranz... Bine, asta inseamna ora 1, ori el are pampersul de la 7 dimineata... In fine... Ieri cand am ajuns eu pe la 2 tocmai plecau cele de dimineata si ramasese o tantica mai trecuta asa care e dupa-amiaza... Desi nu i-am dat nimic (inca), asta vorbeste mai omeneste...are rabdare sa-mi povesteasca cat de cat ce si cat a mancat, ce-a mai facut piticul meu...Par destul de multi copii in grupa (asistenta sefa mi-a zis ceva de 20,de ma ingrozisem, insa niciodata n-am vazut mai mult de 10, poate 12....) si tipele putin depasite, cel putin la somnul de pranz atunci, ca toti urla....Bine, vorbesc strict de grupa la care il am eu, nu stiu altii cum sunt.

De mancat vad ca mananca al meu (dupa pampers imi dau seama:D), ieri adormise si el la pranz.... Nu prea stiu ce activitati mai desfasoara ei acolo (luni am inteles ca ii scosese si afara), si mi se pare saracut in jucarii. Bine, din cate am inteles se pot aduce si de-acasa sa le iei inapoi la sfarsitul zilei sau cand te taie capul...Al meu umbla cu un ursulet de-acasa, prietenul lui nedespartit... Oricum e micut inca (mai mic cu 10 zile decat Deni ;)), are in grupa si copii de un an jumatate...

Eu sper din tot sufletul sa se acomodeze pana la urma, ca as vrea sa incep serviciul... Azi l-a dus taica-su... Ideea e ca nu se isterizeaza sa urle cand plecamd imineata, pe drum devine tacut, nu scoti nimic de la el... acolo plange 1 minut cand il las, la pranz cand ma duc sa-l iau si ma vede plange... Pe drum iar tacere, nici nus e uita la mine, e ca si cum ar vrea sa-mi spuna ca e suparat... Cand ajunge acasa e un copil foarte vesel, exact ca inainte... Nu stiu cum sa procedez, parca mi se rupe sufletul... n-as vrea sa-l afecteze foarte mult schimbarea asta dar cred ca e inca bulversat. Eu am stat non-stop cu el pana acum, nedespartiti... cica e bine sa-l lasi cu bunica, cu vecina...eu chiar n-am avut cu cine...

Ce pot sa spun e ca e greu, e tare greu pentru mine, mai ales acum la inceput... vin acasa si ma uit 6 ore la poze, nu-s obisnuita sa nu-l am printre picioare... si imi fac mustrari de constiinta - el acolo printre straini si eu acasa...

Probabil m-am lungit foarte mult si am sarit din chestii, daca mai e ceva concret de intrebat te astept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RO ANA spune:

Si noi suntem la Titan II.....poate suntem in aceeasi grupa (12).Andrei nu merge decat de 2 zile si inca nu mi-am format o parere, mai ales ca in prima zi a stat numai pana la pranz.Azi a stat si la somnul de la amiaza dar nu prea a dormit.In rest am inteles ca manaca bine iar el inca mai vrea " a copii", deci cred ca ii place..........acum sa vedem pana cand

Mamica de bebe Andrei (16.08.2006) si Ioana (03.02.2008)

Mergi la inceput

Uffff...noi suntem la grupa 2, undeva la etaj... E bine ca macar de la Andrei al tau (coincidenta de nume) mai scoti cate ceva....al meu e prea mic sa vorbeasca, si parca simt ca nu vrea neaparat la copii :D. L-am avut racit week-endul asta, vineri se sfarnaia si l-am tinut sub tratament (inca ii mai dau...). Luni si ieri a stat acasa, azi l-am dus iar si a plans dimineata de numa'. Aveti vreun remediu pentru racelile astea usoare (zic eu) cu tuse din cand in cand si muci la greu? I-am dat Eferalgan (desi nu face el temperatura), Stodal (un sirop homeopat pentru tuse...), Vibrocil si Karvol dar parca tot degeaba... Si urla la greu cand vede aspiratorul, nu stiu ce sa mai fac sa-i treaca odata....Pana la urma vad ca, probabil doar ca sa-mi intareasca convingerea ca de la cresa copii se intorc mereu raciti, s-a adeverit zicala pana una-alta... Si stai ca abia incepe distractia....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RO ANA spune:

Cum orice minune nu tine prea mult......nici la noi nu mai e treaba roz.Plange, nu mananca, nu doarme, ieri era extrem de nervos si obosit.Astazi o sa merg sa-l iau mai repede.Educatoarele sunt la fel de necomunicative, desi le-am spus sa ma sune daca nu se integreaza nu s-au deranjat sa faca lucrul asta.Nu inteleg cum sunt structurate grupele ca la el in grupa am vazut numai copilasi sub 2 ani.Ma gandesc ca daca avea copii de varsta lui cu care sa mai comunice era mai bine.Asa cei mici nu vorbesc iar lui ii plece sa aiba cu cine sa vorbeasca.
Voi cum mai sunteti?

Mamica de bebe Andrei (16.08.2006) si Ioana (03.02.2008)

Mergi la inceput

Cum sa fim, de ieri am luat iar pisica de coada... A plans, a dat la boboci...si nu m-a sunat nimeni sa-mi spuna decat cand l-am luat acasa. Mirosea copilul meu a toate alea, nimeni nu-l schimbase desi avea haine de schimb, ma rog... Mi-au si atras atentia sa nu-l mai aduc cu ursuletul lui de plus daca nu spal ursuletul..... Ar fi fost culmea sa-l aduc, acu pe bune.... Imi vinea sa bag si copilul in masina de spalat cand am ajuns acasa...

Asta m-a uimit si pe mine, ca are copii maricei rau in grupa, nu-s organizati deloc....al meu la un an si aproape 2 luni nu rupe decat 3 vorbe, altii par deja de gradinita, 2 ani si....In fine... eu oscilez, poate poate o fi mai bine... Daca nu si nu renunt si stau acasa ca nici asa nu se poate.

Mergi la inceput