Efectul Mozart

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

va rog eu, nu ma iau de ortografia nimanui, da ma zgarie rau de tot, va rog eu din sufletelu meu, MOZART

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Inainte de a ramane gravida auzisem de efectul Mozart. Am citit si pareri pro si contra (de fapt nu contra, ci doar ca nu e real). Am ales sa-i pun muzica clasica, mie imi place enorm. Recunosc ca in preferintele mele, Mozart se situeaza undeva mai jos, dupa Chopin, Liszt, Bach si Bethoveen. Dar nu regret ca am invatat-o cu muzica buna, ii place si asculta linistita, am fost la Filarmonica cu ea, n-a adormit si n-a scos un cuvant. Era fascinata si vreau sa repet aceasta.
Nu stiu daca datorita lui Mozart a dezvoltat o preferinta pentru jocurile logice si numere. Poate ca si genetica a jucat un rol. Dar e clar interesata de aceste jocuri si sta si cate o ora sa le rezolve.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Eh - am uitat de Johan Strauss II (aseara m-am rasfatzat cu un vals ), am uitat si de Beethoven cu Oda bucuriei si Fur Elise si Sonata Lunii, de Bach, dar si de Verdi (Doamne ce faine opere are - numai cand imi amintesc de Traviata, de Nabuco, de Aida) si Bizet cu a sa Carmen...
M-atzi facut sa sterg praful de pe cateva CD-uri si sa dau intre timp si niste cautari pe youtube
Cred ca o sa punem in cui un picutz "En passant par la Lorraine" http://www.youtube.com/watch?v=0pnuus1j8CM si o sa ne rasfatzam si cu altceva.
Multzumesc

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

B.nica si eu sunt destul de profana in muzica, doar ca-mi place s-o ascult. Matematica o ghicesc in structura. In special la preclasici, sunt mai usor de "descifrat" Poate d-aia preferatii mei sunt romanticii
Auditii placute!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

De obicei se asculta ce muzica iti place,nu-i asa??Eu am ascultat odata Mozart si am sunat-o pe urma pe soacra mea si am luat-o la rost de i-au mers fulgii...De atunci nu ma priveste cu ochi buni,deci ginditi-va inainte de a da Mozart la copii.Mi-a facut asa curaj Mozart ca i-am zis ce aveam de zis de vreo 3 ani,de s-a mirat femeia de curajul meu.Asa cu efectul Mozart asta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingeras70

De obicei se asculta ce muzica iti place,nu-i asa??Eu am ascultat odata Mozart si am sunat-o pe urma pe soacra mea si am luat-o la rost de i-au mers fulgii...De atunci nu ma priveste cu ochi buni,deci ginditi-va inainte de a da Mozart la copii.Mi-a facut asa curaj Mozart ca i-am zis ce aveam de zis de vreo 3 ani,de s-a mirat femeia de curajul meu.Asa cu efectul Mozart asta!!
si mie-mi era jena sa spun cum incerc sa-mi retin cascatul la orele de pian a lui fiu'meu!

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onix spune:

Va spun si eu propria experienta. Informatician fiind fara prea multe cunostinte muzicale dar cu placerea de a audia, in momentul cand cel mai mare din baietei, atunci la 5 ani, a inceput sa manifeste interes pentru pianul varului meu am decis sa incerc sa-l dau la ore de pian. Daca merge merge, daca nu ....
Ca urmare Alex e in al cincilea an la pian (scoala populara).
Cum nu stia sa scrie, am ajuns sa fiu secretara la orele de teorie muzicala. Concluzia mea e ca pur teoretic muzica e o matematica, plus un semiton, minus un semiton, cvarta, cvinta samd. Am ajuns sa stiu foarte multa teorie si chiar imi fac placere orele de pian si teorie.
Bineinteles rezultatele "matematicii" numita muzica sunt mult mai melodioase si inaltatoare, dar in mod sigur exista conexiuni intre cele doua domenii.
In afara de aceasta, din ce-am observat la fiul meu, faptul ca isi coordoneaza cele doua maini duce la noi abilitati. Bineinteles ca apoi construim si cine stie ce naveta spatiala din lego :)
Nu am pretentia sa devina un muzician (nu l-am dat la scoala de muzica), se descurca, are piese care ii plac altele care nu-i plac, are afinitati spre exemplu pentru Bach si Czerny in momentul de fata. Dar, atata timp cat nu e o obligatie si nici un lucru mai presus de capacitatile lui continuam sa ne dezvoltam pentru sufletul nostru si in muzica.
Anul viitor sper sa am succes si cu cel mic.
Nu odata mi s-a intamplat sa mi se umezesca ochii atunci cand piese care imi plac le aud cantate de copilasul meu!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daca nici Onix nu v-a convins ce inseamna muzica pt. un copil dotat !
Am impresia ca multi parinti isi inchipuie ca daca ei nu au afinitate pt. muzica nici copiii lor nu au.
Gresesc si este pacat ca sunt privati micutii de o mare satisfactie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Personal sunt afona. De ascultat muzica ascult, dar nu clasica.
Copilul in schimb vrea la lectii de pian. Adica merge la lectii de pian pentru ca ii place si vrea sa mearga.
Nu pot sa-mi dau cu parerea daca te ajuta sau nu in alte dpomenii, dar in mod sigur daca esti complet lipsit de ureche muzicala ca mine, nu are cum sa-ti placa.
Personal nu as categorisi oamenii dupa faptul ca asculta sau nu muzica clasica tinand cont de faptul ca te nasti cu sau fara ureche muzicala.
La fel nu categorisesc oamenii dupa priceperea in a aplica teorema Gauss Ostrogradski pentru ca am senzatia ca si cu inclinatia catre stiinte exacte te nasti ....Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccn05 spune:

Ca si alte gusturi, si cel pentru muzica poate fi cultivat. E normal sa-ti placa lucrurile cu care esti obisnuit. Colegii de servici obisnuiau sa asculte la boxe o muzica pe care inainte o detestam si m-am surprins dupa un timp, nu doar ca o toleram ci incepuse sa imi placa. Am mizat pe chestia asta si i-am pus muzica clasica baietelului meu inca de cand eram insarcinata. Cand merg cu el la concerte e foarte cuminte si atent. Uneori ma uimeste cata rabdare poate avea la varsta lui (doi ani).

Mergi la inceput