Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monet spune:

ma aliniez si io cu irinusha: fetele mele vorbesc romaneste, chiar daca stilcit; de inteles, inteleg tot ce le zic si cind imi raspund inapoi in engleza si sintem numa' noi (io cu ele), le explic frumos cum se zice in romaneste - facem din asta un joc. le place nespus si ne simtim bine de tot. lia stie deja de ce mama (io) le invat romaneste: "ca sa aiba mama cu cine vorbi cind o sa fie de 90 de ani"

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)

"August 2008"

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna mamicute dragi,

Sa va scriu intai despre noi si apoi citesc din urma si va raspund. Noi suntem bine ingeneral. Saptamana asta stau acasa, pentru ca m-a durut burta sptamana trecuta, de la oboseala. Ce bine e in concediu, sa lenevesti. Si este si Ana acasa, pentru ca a racit si pentru ca incerc sa ii schimb gradinita. Vineri, mi-a spus Ana ca doamna a dat in ea, din cauza ca nu a dansat bine. E posibil! I-a dat o palma la fund, nu cred ca tare, dar nu conteaza. Si nu am gasit nimic unde sa o schimb pana acum.

Sarcina merge bine, Andreea e in grafic. Mai am probleme cu glicemia. Ieri am fost la analize sa imi faca o hemoglibina glucozilata, sa vedem daca sunt motive de ingrijorare.

Bun venit, Bianca! Sa ai parte de o viata minunata! Am vazut si pozele. 3 fete frumoase are tata!

Anacami, ce baieel harnicut ai! Se mai intampla si la noi accidente d-astea, sa faca treaba din proprie initiativa. Ii place sa spele vasele si mancare. Tu dupa cat timp incepi serviciul?

Ioana, felicitari pentru BB2. Iti doresc o sarcina usoara si multa sanatate!

Bertha, cum te simti? Tu ai DPN apropiat de al meu. Cum stai cu pregatirile?

Felicitari Nally!!!!
Sa iti traiasca baieteii si sa te bucuri de ei!

Eu am o serie de intrebari pentru voi, mamici cu copii de aceeasi varsta:
1. ai vostri se imbraca singuri. pot si vor? (Ana nu prea vrea tot timpul, pentru ca mereu gaseste pe cineva sa o ajute, taica-su, bunicile....eu sunt singura care nu vrea sa o ajute)
2. se uita la detene la TV? Cat si la ce desene?
3. cum petrec timpul liber (ma intereseaza mai mult pentru cei care stau la bloc), mai ales ca acum e vremea urata

Va pupicesc!

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 30+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Berta Inca sunt multe nume de retinut pentru el. Si Bia abia pe la jumatatea anului ii stia pe nume pe toti. Mai dai putin timp. sa se domoleasca dorul de bunici.

Monet Super tare faza cu 90 de ani. fetelor desteote.

Maduta Odihna placuta.
1. Da. Bia se imbraca singura, isi inchide chiar si nasturii. Cu conditia sa nu fie foarte mici. O mai imbrac eu dimineata cand e foarte somnoroasa si trebuie sa plece la gradi.
2. Da se uita, dar nu foarte mult. Ii place mai mult sa se uite la Veronica, Maria Mirabela, Dumbrava minunata. Sau pe canalul Jetix la serialul H2O. La desene se uita in general pe dvd.
3. Timp de stat in casa e putin in timpul saptamanii. In general se joaca cu verisorii sau vizioneaza cele de mai sus.
si succes la gasit o gradi mai buna.

Laureta Cum ii cheama pe cei doi voinici ai Alinei? sper sa nu am gresit numele Ca sa ii trec pe listuta.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salutare!

La noi tot cu plansete azi la gradi, dar parca de intensitate mai mica.

Madutza, ma simt bine, mai vin la serv pana pe 10 oct. Cu pregatirile stau ff prost, adica n-am cumparat nimic-nimic. Nu din superstitie, da' mi s-a parut ca-i prea devreme sa ma agit pt asta. Cand o sa fiu in co o sa cumpar strictul necesar, oricum, nu hainute pt urmatorii 2 ani si biberoane de toate dimensiunile etc, asa cum citesc pe la odisee ca au cumparat fetele. Din we asta vreau sa strang usor-usor lucrurile pt bagajul meu, sa fie pregatit, nu se stie niciodata. Tu ai cumparat multe? Stiu ca ia mai scris la odisee, dar sunt atatea mesaje, ca mi-e greu sa mai tin minte la sfarsit cine si ce a cumparat Asta probabil pt ca intru in gen de la serv si sunt cu un ochi pe net si altul pe mail, mai vb la tel etc.

Raspunsurile la intrebarile tale:

1. Darius poate sa se imbrace singur in general, il mai ajut la final cu aranjarea hainelor, arata pe el ca dupa bombardament Cand era la bunici, nici macar pipi nu facea singur, am avut meciuri mari cu el, avea pretentia sa-l imbrac si sa-l tin de putulica pana la 18 ani (asa mi-a zis). In schimb, nu mananca singur decat chestii mai consistente (gen piure) si papa mult mai putin decat daca ii dau eu. Ca si Nicoleta, si eu il ajut dimineata sa se imbrace, sa nu ajungem la 10 la gradi.
2. Nu se uita niciodata la desene, nu-i plac deloc, nici la tv, nici la dvd.
3. Se joaca prin casa cu aproape orice in afara de jucarii Seara il las o ora la calc, se joaca pe net pe un site pt copilasi, are joculete f instructive. Ultima pasiune e sa priveasca filmul de la botezul lui, in fiecare seara se aude slujba de botez in tot blocul, ma intreb ce-or zice vecinii ca la noi canta popa mereu.

Tu cat mai mergi la serv?

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Multumesc pentru raspunsuri si anticipat pentru cele viitoare.

Bertha, si eu tot pe 10 oct raman definitiv acasa. Poate as fi ramas un pic mai tarziu, dar pe 18 sunt nuna mare si vreau sa ma pregatesc incet si pe indelete. Pentru mine nu am pregatit nimic-nimic. Mai mult pentru BB. Am luat lucrusoare + ce mai aveam, prosope, umidificator, monitor si pompa san. Cam atat. Nu am pat, carut, etc....Mai nimic . Sper sa nu se grabeasca. Si eu tot cand raman acasa vreau sa ma apuc de alte achizitii.
Si Ana s-a uitat la toate DVD-urile cu evenimente din familie, de pe la 2 ani. Faza tare aia cu 18 ani.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 30+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Hello!!!
Chiar asa,cum ii cheama pe voinicii Alinei? pentru gemeni, stau super cu greutatea!

Madalina,saptamana viitoare re-incep serviciul....Am inceput sa am emotii, sper sa ne descurcam gradinita lui Sebastian,sa nu fie nevoie sa o implicam ( de prea multe ori) pe bunica cu amandoi.Odihna placuta si petrecere asemeni
Cu intrebarile;
1. poate sa se imbrace singur,de multe ori nu acepta ajutor nici daca il ofer, dar are si momente cand imi cere sa ii dau si ghetele jos (incaltamintea o iau intotdeauna cu arici,atat pt. strada,cat si pentru gradinita..).De cand este la gradinita ia singur initiativa
2. se uita la desene, CARS si Thomas in bucla ,sunt zile cand acelasi film ruleaza non-stop..Nu se uita toata ziua,dar trebuie sa fie deschis chiar daca sta in alta camera..In rest,pe Minimax-serialele Roary,Fifi si floricelele (la asta ma uit si eu) si inca vreo 2-3..Pe CN se uita f.f. rar - la Scooby( CN si Jetix le si scosesem din lista programelor de pe TVurile din casa).
3. Chiar daca ruleaza desenele mai sus mntionate, facem diverse activitati:desenam,citim povesti (ii place mult sa ii citesc)..Aaa,asta inafara de disputarea unor mici conflicte,ca trebuie sa gaseasca el ceva palpitant de facut ce nu este tocmai pe placul meu..Acum se joaca mult si cu Stefania,ii arata cum sa se joace cu jucariile,fac ceva impreuna (ex. baga diverse forme i locasurile corespunzatoare,etc..).Sunt f. bucuriasa ca se iubesc f.f. mult (se imbratiseaza reciproc,se alearga unul pe altul in chiote de bucurie,..).
Zilele trecute am fost cu Stefania sa il luam pe Sebastian de la gradinita,Sebastian a vrut sa impinga si el caruciorul de o parte, Stefania l-a prins de o manuta cu ambele ei maini si au mers asa pana acasa

Aaa,cu ordinea in lucruri cred ca a invatat de la gradinita..Binenteles ca si eu am incercat sa il educ, dar de la noi nu s-a prins..din contra l-a jucat pe Gigi contra..Imi place mult de educatoarea noastra,cred ca am avut maare noroc, nu stiu cate ii mai veneau de hac lui Sebastian cel nazdravan...

Va pupam!

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

nu vreau sa il deochi, dar s-a schimbat f. mult in bine in ultimele 2 luni:este mult mai intelegator, nu se mai tavaleste pe jos sau urla cand nu ii convine ceva, aculta explicatiile noastre- chiar daca la sfarsit spune ce nu ii convine.In cel mai rau caz incepe sa planga (nu sa urle si sa tipe ca pana acum), spune ca s-a suparat si pleaca in alta camera sa-si planga amarul.Dupa 2-3 minute se intoarce cu zambetul pe buze ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic (in cel mai rau caz,ma duc eu si il imbratisez si ii mai explic inca o data de ce nu se poate..).
Mai haios este la tara,fuge pe o parte in spatele casei,dupa svurt timp se intoarce zambitor pe partea cealalta si zice 'bine,bine,facem cum ai zis..."
Dar,in general,avem din ce in ce mai putine momente de acest fel...(sau la 2-3 saptamani mai are o zi de agitatie si opozitie ...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Cami felicitari lui Sebi pentru progresele facute. Am cum sunt mai mari si pot gandi mai mult, face unele conexiuni. Ma bucur pentru voi.
La noi in schimb e invers. Replica Biancai: "Parintii trebuie sa asculte de copii". Adevarul e ca avem si de la cine sa invatam astfel de replici.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Nico,asa zicea si Sebi inainte;sau "planul tau este rau,al meu este bun..."(chiar daca nici nu voia sa auda despre ce este vorba. Cred ca mritul este al socializarii,si-a dat seama ca nu este singurul copil din univers,ca este bine si frumos sa se joace si sa aiba prieteni de varsta lui, Daca inainte de gradi nici nu voia sa auda de ei,ba chiar ii ocolea,in vara asta s-a simitit f. singur si le-a dus dorul colegilor sai (pe care ii numeste fratiori ). Din cate am vazut si ne-a spus si doamna,toti copii din grupa se inteleg f.f. bine,se iubesc.Sa vedeti ce imbratisari si izbucniri de bucurie sunt dimineata,cand se revad
Ma repet,cred ca meritul mare este al doamnei educatoare...

Sebastian s-a transformt din dnul Goe (chiar asa ii zicea intr-un timp) intr-un baiat cuminte,ascultator (cu unele scapari...)si f. sociabil.De fapt el inca de bebelus pana pe la 2 ani nu suporta sa mergem in locuri straine,cu oameni straini (daca mergeam la hotel, trebuia sa stam jumatate de zi sa il convingem sa intre...)

Sper sa il tina nua stare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare fete dragi!

Iulia, imi dau seama ca m-am bagat iar unde nu-mi fierbe oala ... sorry! Pana la urma fiecare isi creste copilul cum crede ca-i mai bine ... insa daca totusi te intereseaza, vezi ca-i un subiect, chiar la topicul asta: "Copii bilingvi" ... o sa vezi ca se poate, mai ales pana la o anumita varsta!

Mona, lasa-ma sa te imbratisez virtual ... oricum imi e dor de tine! :) Si jos palaria de vorbesc frumoasele romaneste ... mai ales in conditiile cand tatal sta mai mult cu ele! Bravo! Asta cu "mama de 90 de ani" mi-a placut ... sa dea Dzeu sa ajungi la 100 si :)

Cami, felicitari! Iti datorez un mail, stiu :)
Al meu parca se agraveaza decat sa se mai cuminteasca ... e un plangacios si suparacios de prima mana! Mai ales pe Melie "se supara tare, tare!" si plange fara rost, iar sor-sa se uita la el razand, crede ca-i un joc nou.
Ai mei se iubesc, dar sunt amandoi gelosi ... le e greu sa ma imparta :D ... si parca Melie e mai geloasa, mai ales de cand a crescut si a stat fara el (cand era Cris in Ro.). Dar asa reactioneaza si cand ma ia Boby in brate ... deh, sunt numai a ei. ;)

Nico, da, l-am operat ... si amigdale si polipi. A fost greu, dar a trecut si e bine. Sarut-mana de intrebare! Pupici la isteata cu replici marfa! :)

Madutza, vad ca aici scrii, dar mie nu-mi raspunzi ;)
Sa raspund si eu la intrebari:
1. se imbraca singur, chiar vrea si e mandru de el .... eu mai finizes pe ici colo. Cand ne grabim, il imbrac eu ... asta ptr. ca sunt eu mai nerabdatoare si as muri cu zile sa-l vad cum se mocaie.
2. da, se uita la desene si filme ptr. copii. Mai ales la programul toggolino, dar si filmele noi.
Are insa filmele lui (inregistrate de la tv), reportaje despre oamenii maimuta (neandertali, etc.) si animale ... de le stiu pe de rost si el la fel. Si reportajele despre dinozauri.
Seara noi nu citim povesti, citim despre dinozauri , de-mi ies si pe nas ...
3. face case din lego (si plange cu lacrimi de crocodil cand ajunge sor-sa la ele si le strica :D ... dar le face super, cu tot felul de chestii de nu-mi vine sa cred), deseaneaza, face tot felul de chestii (doar el intelege ce) din hartie, scotch, ambalaje ... un fel de "lucru manual", citim despre dinozauri, rezolvam revistele de la Oma, se joaca cu sor-sa (se alearga, o sperie, se imbrancesc, ii face scamatorii ... chestii gen SEbi si Stefi nu fac, ca e Melie prea nerabdatoare si nu se poate), se joaca cu dinozaurii de plastic sau luptatorii de plastic gen teatru, cu roluri diferite ... si mai nou se joaca jocuri pe calculator.

CArmen, cum e la servici? Ce ati facut cu Teo?

Intrasem de fapt sa vad stiri despre Alina si gemeni ... am citit la gemanuti ca-i deja acasa de cateva zile ... probabil ca-i acupata :D
Si chiar nu stie nimeni nr. ei de telefon?
Al meu e iar mucios si tuseste ... si asta dupa 2 zile de gradi ... de bine ce incepusem, iar il am acasa. Azi noapte a fost groaznic, am facut ture intre el si Melie, care nici ea n-a dormit bine ...
Cam asa! Pupici si multa sanatate!

Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie

Mergi la inceput