Cat mai costa o bona?

Cat mai costa o bona? | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

In capitala si in provincie. Ca o prietena plateste 300 RON/luna pentru 5 zile pe saptamana de la 8-4 si mi se pare putin. Dar bona are numai grija de copil, nu mai face nimic altceva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

pentru bucuresti sunt putini bani, in provincie suma e ok

din cate stiu eu, in bucuresti salariul mediu e cam asa: cate ore/zi, atatea milioane/luna; 8h/zi=800 ron/luna

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui megbeng

pentru bucuresti sunt putini bani, in provincie suma e ok

din cate stiu eu, in bucuresti salariul mediu e cam asa: cate ore/zi, atatea milioane/luna; 8h/zi=800 ron/luna

meg,dematei(9.02.2007)

off, da, asa e!
nu mai comentez. asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Fix asa! Eo platesc 10h= 1000 ron.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Pt. Cluj platesc 8 ore - 8 mil, acuma de luni vine 9 ca cea mare trebe dusa la gradi, si 9 ore = 9 mil, plus diverse atentii, etc. Dar e o lady, asa ca merita fiecare leutz. Depind de ea, in sensul bun, asa ca... incerc sa fie si ea multimita, mai ales ca cea mare a terminat-o psihic o perioada, eu nu as fi stat cu ea nici 1 ora :))

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2

Dragelor, spuneti-mi si mie cu cat platiti voi bona, dar mai ales cat sta si ce face pentru banii respectivi, daca vine ea acasa la voi sau duceti copilul la ea...
ca eu sunt un pic nemultumita... pentru 2-3 ore pe zi de stat, efectiv, cu fetitele, la ea acasa (e vecina cu mine de bloc si, in timpul cat stau fetitele mele la ea, ea isi face treaba, ca are o nepotica de zece ani care se joaca si, deci, se ocupa de micute) mi-a cerut 250 lei.
Nu face nimic altceva: nu spala, nu face curatenie, nici macar nu pregateste mancarea!...

Astept si experientele voastre, sa-mi fac si eu o idee, ca nu prea am cu cine sa ma consult pe tema asta.

_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
Albumele noastre
Suntem maricele

"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Laura, mersi!
Daca ai observat, peanut a deschis subiectul cu doar cateva minute inainte de mine .

Asteptam parerile (mai ales cele din provincie m-ar interesa pe mine) si va rog sa nu uitati de detaliul referitor la locul unde sta bona: la ea acasa, ori la copil.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

dalina2x2, nu mi se pare usor sa ai grija de 2-3 copii. Si oricum trebuie sa faca curat dupa ei probabil. Eu cred ca pretul e ok, adica eu as da banii astia.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
Depinde de zona...
Eu ii dau 480( +bonusurile care se cuvin asta insemand sa fii om) si din oras intre bone are salariul cel mai mare, asa merge "piata" -8 ore pe zi de la 9 la 16.00 -bona +calcat +spalat+ curatenie si uneori si mancare...PRIORIOTATE FETITA
Nu in fiecare zi dar lucrurile astea le face..ma refer la calcat spalat etc..
Nu are un program foarte fix , are zile cand pleaca si dupa 6 ore zile cand sta 10, zile in care a dormit 2 zile stand cu fetita noaptea la noi datorita faptului ca noi nu avem un program fix...
Mai are si zile libere platite cand are si ea probleme de rezolvat ...ne intelegem reciproc ca fiecare sa isi rezolve problemele si fiecare sa fie multumit.
Eu sunt foarte multumita de ea,si ea se simpte foarte bine la noi in familie e ca al IV lea membru.....fetita e inebunita dupa ea si ea dupa fetita...
Mananca cu noi la masa,si orice problema are stie ca poate apela la noi daca o putem ajuta...
Cred ca foarte mult conteaza cum e relatia familie, copil+ bona ..nu cred ca totul se rezuma la bani.

Stiu cazuri in care bona vine cu pachetelul de acasa neavand voie sa manance la familia respectiva ( mi se pare prea mult )si copilului mancarea e lasata cu portia....cand intra familia in casa bona in secunda 2 trebuie sa plece comunicare , omenie si ajutor nu exista....in conditiile astea de ex. bona mea si daca i-asi da 10 mil nu ar sta..

NU CRED CA DOAR BANII SUNT CEI MAI IMPORTANTI...desi e normal sa fie un salar multumitor din ambele parti ca toata lumea sa fie multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

iata si preturile din Iasi:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115003&whichpage=1&SearchTerms=salariu%2Cbona%2Cmenajera%2Ciasi

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

In Bucuresti eu dau 7 ore/7 milioane, fara alte bonusuri(insa 2 saptmani in mai + luna iulie + 2 saptamani in august a avut concediu platit) dar nici ea nu face nimic in afara de a avea grija de copil, nu gateste, doar strange dupa ce-i da sa manance ceea ce am pregati eu.

Insa am senzatia ca e cam putin, stiu pe cineva care da 11 milioane/8 ore insa cu gatit si calcat hainele copilului. Tot in Bucuresti.

Mergi la inceput