Le-am scos din capatani si sunt amestecate cu tot felul de resturi de frunzulite, nisip, ganganii inevitabile. Deocamdata le-am pus la soare pe masa, afara, sa se mai usuce.
As vrea sa le vantur cumva, curat si apoi pun la cuptor, dar cum?
Le aleg ca pe orez (una cate una), le spal dupa, eventual daca imi puteti spune si cum se coc (sarea se pune direct pe ele sau se amesteca in apa si apoi se stropesc cumva?!)?
Take joy! (poze)
eu stiu ca bunica le spala cu ject de apa intr-o strecuratoare, apoi presara sare si le prajea la cuptor amestecand des sa nu se arda. imi mai amintesc ca mai facea (dar asta cu semintele de dovleac) asa: le lasa intr-o saramura peste noapte dupa care le scurgea bine si le punea la prajit, asa cica trageau sarea mai bine, cumva si in interior.
de curatat, ma indoiesc ca le cureti boaba cu boaba, le vanturi asa mai mult, si le speli cand sunt gata de prajit.
philip&andreea
Andreea, multumesc mult!! Am sa le curat totusi asa, cate una (au tot felul de chestii prin ele) iar la restul operatiilor fac asa cum mi-ai spus .
Take joy! (poze)
le vinturi
adica prinzi o zi cu un pic de vint si le rastorni dintr-un vas in altul, lasind o distanta bunisoara intre ele.
bunicii mei asa faceau
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Ha, ha! Multumesc, am sa incerc si asa. Deocamdata plua de vreo 4 zile, da' vine el si vantu' ala de munte sa le aleaga.
Take joy! (poze)