insomnia din primele saptamani ale sarcinii

insomnia din primele saptamani ale sarcinii | Autor: LESNES

Link direct la acest mesaj

Ma chinuie teribil insomnia din a doua saptamana de la data conceptiei. Nu greturi, nu dureri, doar.. ca nu ma pot odihni. In cel mai bun caz reusesc sa adorm ca sa ma trezesc in 3-4 ore, si ma uit la tavan pana la 7, sunt obosita, ma ustura ochii si trebuie sa merg la servici. N-am avut asa ceva niciodata, nici cand am fost foarte suparata sau stresata. Intotdeauna 8 ore de somn noaptea au fost o regula pentru mine. Ce sa fac? A mai patit cineva treaba asta si cum ati depasit-o? Sunt abia in sapt. a 5!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ennni spune:

LESNES si eu dorm foarte rau noaptea, maxim 2 - 3 ore in total, ma trezesc foarte des sa merg la baie, nu reusesc sa mai adorm, nu mai stiu ce sa fac. Nu-mi gasesc o pozitie comfortabila, ma tot invart de pe o parte pe alta. Am intrebat si eu alte fete si sunt multe care au aceeasi problema. Se pare ca e cam generala treaba cu insomnia in timpul sarcinii. Nu cunosc nici un remediu. Sper doar sa nu dureze pe toata perioada sarcinii.

Eni 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Si eu am suferit de insomnie intre saptamanile 5-8 ale sarcinii. Medicul mi-a recomandat sa beau un ceai de tei cald inainte de culcare. Am tinut cont de sfatul sau,problema s-a rezolvat, insa in cazul meu cred ca a tinut mult si de confortul psihic pe care l-am dobandit dupa ce am vazut ca totul este in regula cu bb, analizele au iesit bune si eu m-am obisnuit cu ideea ca sunt gravida.
Dupa saptamana 8 am dat-o intr-o stare de somnolenta de-mi cadea capul pe birou pe la 13-13,30, insa a trecut si asta imediat ce am intrat in trimestrul II.
Sarcina usoara va doresc si bebei sanatosi!

Andreea
36+ Eva Maria
poze
Vineee bebelusa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LESNES spune:

Va multumesc tare mult ca m-ati linistit! Macar sa stiu ca nu-s singura. Astept sa-mi revin. Oricum, am renuntat la vitamine si parca dorm ceva mai mult. Stiu ca e nevoie si de acelea..sunt intr-o dilema. Saptamana viitoare sper sa ajung la doctor sa vad ce mai zice si el.+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Lenes, nu vreau sa te speriu, dar s-ar putea sa nu treaca asa repede...cit am fost am dormit f putine ore noaptea...ma uitam ore in sir la tv pt ca nu puteam adormi...si ma si trezeam f devreme dimineata. in schimb reuseam sa adorm o ora-doua dupa-masa, cind veneam de la munca, insa nu intotdeauna.

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ennni spune:

Fetelor aseara am baut ceai de tei cu miere si lamaie. Pot sa va spun ca am dormit azi noapte cum n-am mai dormit de vreo 3 luni. A fost super. Diseara repet manevra. Incercati si voi.

Eni 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza23 spune:

Si eu am aceeasi problema! Ma trezesc noaptea si nu ma mai ia somnul.
Nu mai zic ca imi place la nebunie sa dorm pe burta si ma intorc probabil instinctiv si ma trezesc din cauza durerii de sani. Am sa incerc si eu cu ceai de tei, de 2 saptamani sunt terminata, am facut niste cearcane.....

5+
In asteptarea unui inger

GOD is a DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Malinka spune:

cam toate gravidutele se lovesc de chestia asta cu insomnia...din pacate, vesti bune nu prea sunt...insomnia persista pe toata durata sarcinii (bineinteles, sunt si fete care n-au problema asta)...rezolvare nu exista, eventual mici "tertipuri" pentru a "chema" somnul...ceai cu miere, lapte cald, cititul unei carti, numaratul oilor, etc...:)
in timpul sarcinii dormim putin din cauza insomniei, a mersului la baie...ziceam in timpul sarcinii ca e bine cu insomnia care ma chinuia ca macar ma pregateste pentru ce urmeaza dupa...dar stati sa vedeti cum e dupa ce vine bebe...eu as da orice pentru o noapte de somn (ei bine, nu chiar orice pentru ca mai oricum bebe e mai important si decat somnul meu :) )...dar, desi inainte eram tare rea de somn, acum o iau zi de zi si noapte de noapte de la capat...adica somn putin sau foarte putin...

multa bafta sa treaca sarcinile cu bine...:)

Mami Loredana si Marc Alexis, o minune de copil...

http://community.webshots.com/user/malinka14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Si eu am insomnii....Adorm greu noaptea, ma rotesc, nu-mi gasesc locul, buburuza mea ma loveste intr-una, ma intorc pe o parte...ma bombardeaza. ma intorc pe cealalta...iar imi da..stau pe spate...la fel. In schimb adorm bine dimineata. Dorm si pana la 12 daca sunt lasata. Dar nu prea sunt ca vecinii de jos fac o galagie...Ori se cearta...(asta e la ordinea zilei) ori baga muzica la maxim de iti tremura patul.... au si un caine care latra non stop... Si parca o fac intentionat numai cand dau sa adorm eu...Daca le spui ceva...parca ii oparesti...in schimb daca facem noi galagie...tipa si urla in usa noastra ca disperatii.

Mergi la inceput