Febra mare de 3 zile, fara alt simptom

Febra mare de 3 zile, fara alt simptom | Autor: LuisaTL

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Fetita mea a inceput de joi sa faca febra peste 38, am avut si 40 azi noapte.. Am fost joi seara la pediatru care ne-a spus ca e un debut de viroza, nimic altceva. Ne-a trecut pe antitermice (nurofen si novocalmin) plus antibitoic cexyl. Problema e ca in afara de febra mare alte simptome de raceala nu are. Nu-i curge nasul, nu tuseste, nimic, mananca normal, doar joi nu prea a avut pofta de mancare, in rest a fost bine.
Maine ar fi a patra zi de viroza si alt simptom in afara de febra mare nu are. Nurofenul isi face efectul dupa vreo 1 ora cel putin de m-apuca disperarea, doar novocalmin supozitoare are efect rapid si mai indelungat (cam 2-3 ore). Pur si simplu nu mai pot tine sub control febra. Acum ii dau si nurofen si novolcalmin in acelasi timp si mai scade.
Chiar sa fie viroza?! A mai avut ea dar nu s-a manifestat astfel. As vrea sa stiu daca v-ati confruntat cu o astfel de situatie, o astfel de viroza...atat de atipica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Noi ne-am confruntat in concediul asta,la mare cu febra mare,fara alt simptom.Dupa 3 zile,in care am rezistat fara sa-i dau antibiotic,la sfatul medicilor ,au aparut bubitele de rubeola.
Parerea mea e ca ar trebui sa mai astepti cu antibioticul,oricat ti-ar fi de greu.Daca nu are alt simptom in afara de febra,nu vad la ce i-ai da. Antibioticul nu scade febra.
Sanatate multa!

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana 20 spune:

Buna Luisa,
Si fetitei mele i s-a intimplat de cel putin 3 ori sa faca febra f mare fara alt simptom si intr-adevar sa fie o viroza.Exact ca si fetetia ta nu avea nici un simptom de raceala, doar febra f mare. Dupa 3 zile noua ne diparea febra brusc . Sper sa fie si la voi la fel si sa va faceti repede bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Luisa noi am patit-o de multe ori si facea pana la 40,cate 2-3 zile.dar de ce nu i-ai dat si paracetamol?nurofenul peste 38 la noi aproape ca nu-si face efectul adica si peste 2 ore deabia daca a scazut cu 0,3C.dai sa bea multe lichide,poate continua cu febra si de deshidratare.daca nu vrea ceai sau apa dai chiar si suc gen spite.pe asta il bea sigur fecioramiu,care pe altceva refuza sa puna gura in febra.cica are in el si ceva din sarurile de rehidratatare.
imi pare rau sa aud ca micuta e bolnavioara.uite un de la noi.
te mai asteptam pe la Tulcence,ne-am gasit mai multe fete si suntem ceva mai constiincioase la scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancka spune:

Buna!
Si baietelul meu a inceput duminica trecuta cu febra mare, nu i-am dat decat antitermice (asa m-a sfatuit doctorul) si miercuri i-au aparut bubite pe fata, apoi pe trunchi si pe picioare. Avea rubeola. Bubitele i-au trecut ieri. Multa sanatate!

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Va multumesc tuturor pt raspunsuri!

Azi noaptea a facut febra mare, 40 si putin peste. Ne-am speriat putin, dar am zis sa asteptam pana dimineata si apoi sa mergem la spital. Cu novocalmin si mai mult de 5 ml de nurofen am asteptat sa mai scada. Pana la urma se pare ca e viroza. Sa fie vreo boala contagioasa...n-as prea crede, le-a cam facut pe toate.
Este un pic mai bine de dimineata a inceput sa-i curga si nasucul, ceva apos, dar macar parca mai seamana cu o raceala. Pana acum pare sa fi fost doar inceputul. E a patra zi de febra, inca ii mai dau antitermice, desi se zice ca 3 zile se accepta, mi-e frica sa nu-i creasca iar.
Sa va mai zic ca am inceput sa ma simt si eu rau?

Maine mergem oricum la pediatru.

Luisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobe spune:

Eu te inteleg foarte bine, pentru ca trec prin aceeasi situatie.
4 zile de febra fara sa Ii curga nasucul sau sa tuseasca, a patra zi insa a debutat cu o eruptie de bubite pe burtica, fata, gat si pe spate. Nu iti pot spune ca am mers la 3 pediatrii si..... (mai bine ma abtin).Deci am fost cu ea pe la ora 11.00 la medicul de familie sa ne programeze pentru vaccinul de 1 an.A controlato in gat la plamani, si a zis ca nu are nimic.Am ajuns acasa de la dr. si am observat ca are febra. Am sunat dr. si a spus ca este de la dintisori... asa ca paracetamol in fundulet si asteptam sa Ii iasa dintisorul cu pricina. Numai ca in urmatoarea zi febra a continuat. Am luat copilul si am mers la spitalul de pediatrie, acolo surpriza.... Faringitasi mi-a dat un tratament ce consta in vitamina C, Oscilococcilum (sau cam asa ceva) si nurofen. Copilul nu mai manca decat lapte, nurofenul il voma si ni imi mai lua nici un medicament, ba chiar a avut si un scaun moale. O sun din nou pe doctora si Ii spun ca a avut scaun moale si ca a vomat din cauza nurofenului. Acum imi spune ca are eterocloita si sa Ii administrez Biotic, smecta, lapte milupa hn25 si sa o sun din 2 in 2 ore sa Ii spun despre starea micutei mele. Am reusit prin acest tratament sa Ii modific putin scaunele, dar febra tot nu disparea ... asa am ajuns sa stau cu micuta mea cu febra 4 zile. In cea de-a patra zi ma duc cu ea la spitalul de pediatrie , unde gasesc un alt dr. care imi spune ca are o inflamatie a faringelui ( nimic nou) si ca trebuie sa Ii dau atibiotic (Klacid). Administrez antibioticul, febra scade, copilul incepe cat de cat sa mnce, este un pic mai somnoroasa ca de obicei, dar oricum stare generala buna.In finalul zile a aparut pe burtica, fata, spate si cap o eruptie cu bubite rosii destul de dese. Am zis ca este de la antibiotic. Normal ca imi duc micuta din nou la pediatrie unde imi spune ca are o eruptie virala, sa intrerup antibioticul si sa Ii administrez zirtec, Ca si Biotic ca sigur nu o sa mai faca febra odata aparuta eruptia.
Inca nu stiu ce are copilu meu. Faringita, enterocolita, virus viral...., rubeola.
Maine dim. o sa ma duc cu ea si la spitalul de boli infectioase sa imi spuna si mie clar ca nu este un virus gen rubeola, rujeola etc. care la varsta de 1 an este periculos.
Ei .... cum iti spuneam... te inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

S-ar putea ca raspunsul meu sa vina prea tarziu. Dar poate alte mamici care intra pe subiect ar fi fi bine sa ia in calcul si varianta asta.
Cel mic al meu (4 ani) a facut 4 zile febra, tot asa, la 4 ore alternativ nurofen cu calpol... scadea greu. Doar ca eu stiam ca e racit. Fusesem la o nunta si toata noaptea a stat afara in frig. Si desi mama mea(mare adepta a antibioticelor) m-a batut la cap ca copilul are infectie, galci... nebunii, nu i-amdat decat prentru febra. Dupa ce in a 4-a seara a facut febra mai mult ca de obicei, a 5-a zi nu mai avea nimic. Trebuie sa [recizes si ca atunci cand n-avea febra era vioi si manca bine.
Deci a fost doar o raceala care a trecut de la sine, nu necesita in nici un caz antibiotic!!!, iar febra era o reactie a luptei organismului.
Oricum, in primele 3-4 zile de febra nici nu se da antibiotic, pentru ca poate fi vorba si de boli ale copilariei care isi arata semnele mai tarziu si care se complica daca le dai antibiotic in primele faze.
Sanatate tuturor!

Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Si bebele meu dupa trei zile cu febra mare(peste 39), fara alte simptome a facut roseola(eruptie cutanata ) . Medicul pediatru a presupus o infectie urinara si ne-a dat antibiotic dar medicul de familie ne-a zis sa asteptam 3 zile si bine am facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,
Astazi ne-am simtit mai bine slava Domnului, desi noaptea trecuta a facut iarasi febra si ne-am luptat cu nasul care curge ceva de groaza (deci pe langa febra, mai avem un simptom : muci!).
Astazi am fost la pediatru care a vazut-o si ne-a trecut pe Sumetrolim. E doar viroza si nu mai dam antibiotic...desi i-am Cexyl aproape 5 zile si ma-ntreb si acum daca a fost bine sau nu.
In ce priveste febra de asa multe zile cica asta da viroza si era de asteptat.DEci trebuia sa am rabdare...
Doctora ne-a recomandat batista bebelusului ca sa scapam de muci. Am scapat de febra acum ne luptam cu mucii! Sunt convinsa ca s-a mediatizat mult pe forum. Incercam si noi...trebuei sa ne facem bine!

Luisa

Mergi la inceput