Furunculi care recidiveaza

Furunculi care recidiveaza | Autor: adriana

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca e asta denumirea.. Fetita mea de 2 ani are asa ceva. A facut in zona fesiera pana acum de 3 ori, in locuri diferite si acum e cel mai rau. Am fost la spital si i-au facut o incizie, au pus o bucatica de tifon prin care sa dreneze puroiul.. Dar atat au chinuit-o, ca efectiv nu mai vreau s-o duc acolo..
Stie cineva cum trec pacostele astea? Cum sa fac sa nu se mai regenereze puroiul?
Ea e deja pe antibiotice, dar am senzatia ca nu ajuta deloc. Nu stiu daca o ajuta sa nu mai faca in alt loc, daca o ajuta la infectia asta..
Ma gandeam la ceaiul de pelin, poate ar fi bine sa-i fac spalaturi?
S-a mai confruntat cineva cu furunculi care nu trec?

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Terminati tratamentul cu antibiotice si mergeti la un dr. homeopat sau pur si simplu faceti o cura de imunizare cu echinaceea, propolis, vit. C. Are imunitatea scazuta daca reapare infectia si asta ar trebui tratat, nu local. Ceai de galbenele cu pelin e bun cicatrizant si ar fi pun si la furuncule. Altfel cred ca ar mai ajuta Locoid sau alti corticosteroizi dar cu prudenta in administrare la varsta ei.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Daca erai in Bucuresti puteai sa te duci la institutul Cantacuzino, ii luau monstra din puroi si pe baza acestuia ii facea un vaccin personal. Fratele meu si inca 2 prietene au avut si nu le mai trecea, desi luau tratament. Numai in acest fel au reusit sa scape. Cred ca ai putea gasi si acolo unde stai tu un institut sau ceva de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Vai, Adriana, si cat de durerosi cred ca sunt...nu stiu mai mult decat au raspuns alte fete, asa ca nu pot decat sa te sustin moral...

cireasa Cornelie mica

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

am facut si eu, eram copil, prin scoala primara. tata m-a dus la spital. acolo un chirurg m-a operat pe viu, adica a facut o incizie si a curatat. cat am urlat!!!! tata era plin de ape in timp ce cu toata puterea se lupta sa ma tina locului pe masa.
acum nu stiu daca se mai face tot asa. mi se pare aiurea sa nu se anestezieze locul in ziua de azi, mai ales la copil asa mic. durerea este cumplita, cumplita. dar la mine nu am mai iesit niciodata.
frati-miu a facut si el la mult timp dupa mine, ii ieseau la ochi, in ureche, pe fund. pe el nu l-a dus la cutit dupa experienta cu mine. pana la urma i-au trecut. tratament nu a facut.... cica tre sa iasa 7 si pe urma trec... nu stiu lui cati i-au iesit dar stiu ca l-au chinuit cativa nasol.

offf, mititica, multa, multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Adriana sunt f durerosi.eu stiu ca daca nu iei antibiotic ei tot ies,dar trec numai cu Oxacilina.daca se stoarce se insamanteaza microbul in alt loc si de aceea ies mai multi.nu stiu cat ajuta ceaiurile,insa pot sa-ti spun de aloe.curata minunat locul ca si cand ai fi facut spalatura.peste noapte sau si ziua daca sta ii pui o frunza de aloe curatata de coaja si tepisori(pr partea pe care o aplici)o lipesti cu leucoplast ,apoi pui pansament cu rivanol sau ce ti-a recomandat.e probat inclusiv pe un Dr. care a venit in vizita la noi cu ditamai infectia si se tot pansa cu apaoxigenata,rivanol etc.dupa o noapte cu aloe,i-a tras tot puroiul si era f f curatlocul.de asemenea este f f bun cicatrizant.speli inainte cu apa oxigenata si storci apoi zeama de aloe,imbibi si pansamentul cu ea si pansezi.macar inca o zi,apoi antibioticul si rivanolul isi vor face treaba muuult mai bine.ai grija nu se aplica nici un fel de unguent peste rana,ca sub grasimea continuta face coaja si coace iar pe dedesubt.

sper sa-i treaca cat mai repede micutei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Multumesc frumos de raspunsuri.. Acum parca e mai bine.

Guguluff, asa o sa fac, tratament cu echinaceea, si ceaiul de pelin l-am cautat dar nu e de gasit aici

Octopusu, bine ca mi-ai amintit, stiam de procedura asta de la o prietena. Am intrebat doctorul de aici si mi-a zis ca la ei nu se face.. Nici nu auzise de procedura..

Andreea, multumim

Helenuta23, asa mi-au facut si mie la spitalul Budimex, cred ca si acum mai am sechele (cand am auzit ca vor sa-i faca incizie sa dreneze puroiul, mi s-a facut rau fizic)

Laura72, o sa incerc si cu aloe.. Deocamdata mi-a spus mama sa pun ceapa coapta si vad ca de aseara pana acum a dat inapoi, dimineata era pationar pe fundul ei .

In orice caz, ma simt mai usurata ca a mai trecut.. A inceput sa stea pe partea aia si nu mai e ingrozita de colacul de la WC.. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

am avut si eu in copilarie. O disperasem pe mama si eu si sora-mea. Am scapat cu vitamina B injectabil. Nu mai stiu care din ele, dar dupa o serie de 5 zile n-a mai iesit nici unul, niciodata!
Cred ca un doctor ti-ar putea indica B-ul respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

din cate am citit, furunculoza este o boala produsa de un microb (nu mai tin minte exact daca este virus, streptococ sau bacterie, si mi-e lene sa caut acum pe net...).
neaparat trebuie tratata, poate lasa cicatrici urate daca se localizeaza pe fata...ar trebui sa i se faca o antibiograma, pentru a se identifica la ce antibiotic cedeaza infectia respectiva...iar daca s-a instalat pe un fond de imunitate scazuta, va ceda mai greu la tratament...poate un tratament homeopat de sustinere a imunitatii organismului i-ar fi de ajutor fetitei tale...
uite, o persoana cunoscuta care a suferit de furunculoza este florin busuioc (busu) de la protv (cel care prezinta vremea). el a afirmat intr-un interviu ca a luat microbul de la piscina, a avut o eruptie oribila care i-a lasat cicatrici pe toata fata, din acest motiv poarta mereu barba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

adriana, este probabil vorba de o infectie sistemica cu stafilococ/streptococ. antiobiticele trebuie facute de regula pe cale injectabila si pe o perioada de minim 7 zile - dar cel mai sigur 10. tratamentul poate fi facut pe branula si nu o chinui de fiecare data cu injectia.
pe moment NU exista alt tratament si asta trebuie facut asa cum spun medicii. atata timp cat infectia va exista in corp vor apare furunculele (de obicei in zone de pliere tegumentara - fese, sub brat, etc).
sanatate multa si refacere cat mai rapida!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Multumesc
I-am intrebat pe doctori si au spus ca au avut ff multe cazuri, adevarat ca noi am fost si la piscina in ultima vreme..
Dar totusi ceilalti copii nu au. Sper sa nu le iasa si lor
O sa incep sa-i dau vit C si echinaceea. Tratam cu antibiotice l-a facut, 2 antibiotice timp de 10 zile, si am reusit sa-i dau cu indelungi sfortari (din partea mea, pentru ca urasc sa le dau asa mult antibio) 9 zile.. Sper sa nu revina, ca nu stiu ce o sa fac...

Mergi la inceput